Hlavní obsah

Rychlá rajčatová polévka se šunkovými krutony

Hodnocení:
(56)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Přijdete večer z práce domů a nemáte sílu na vaření? Máte děti doma na distanční výuce a už nevíte, co rychlého udělat na oběd? Tahle polévka je hotová za chviličku a bude vám zaručeně chutnat.

Ingredience pro:
2 porce
Na polévku
  • 1/2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 300 ml vývaru
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl a pepř
  • 1 bobkový list
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Na krutony
  • 4 plátky toastového chleba
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky čedaru
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše másla (nebo olivového oleje). Když zesklovatí, přidejte utřený česnek a nechte jej rozvonět.

Krok 2: Přilijte plechovku sterilovaných rajčat (klasická plechovka má objem necelých 500 ml) a kuřecí nebo zeleninový vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a snítku tymiánu. Nechte zvolna vařit, dokud nepřipravíte krutony.

Krok 3: Dva plátky toastového chleba potřete kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou do toastů. Na namazaný chléb položte po plátku šunky a sýru a přiklopte druhým plátkem. Toasty zapečte buď v toasteru, nebo je na lžičce másla z obou stran opečte na rozpálené pánvi. 

Krok 4: Z polévky vyjměte tymián a bobkový list a rozmixujte dohladka. Naservírujte ji do talířů. Hotové toasty rozkrájejte na kostičky. Polévku ozdobte připravenými toastovými krutony a trochou tymiánu. Můžete podávat!

Přemýšlíte, co se zbylým toastovým chlebem? Udělejte si toasty na sladko. Buď francouzský vanilkový toast s medovým jogurtem nebo křehký, voňavý a sladký toast se spoustou koření, másla a smetany.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek