Hlavní obsah
3,2
(73)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Přijdete večer z práce domů a nemáte sílu na vaření? Tahle polévka je hotová za chviličku a bude vám zaručeně chutnat.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Polévka
  • 1/2 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli a pepře
  • 1 list bobkového listu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Krutony
  • 4 plátky světlého toastového chleba
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky čedaru
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte ji na troše másla (nebo olivového oleje). Když zesklovatí, přidejte utřený česnek a nechte jej rozvonět.

02.

Přilijte plechovku sterilovaných rajčat (klasická plechovka má objem necelých 500 ml) a kuřecí nebo zeleninový vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a snítku tymiánu. Nechte zvolna vařit, dokud nepřipravíte krutony.

03.

Dva plátky toastového chleba potřete kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou do toastů. Na namazaný chléb položte po plátku šunky a sýru a přiklopte druhým plátkem. Toasty zapečte buď v toasteru, nebo je na lžičce másla z obou stran opečte na rozpálené pánvi. 

04.

Z polévky vyjměte tymián a bobkový list a rozmixujte dohladka. Naservírujte ji do talířů. Hotové toasty rozkrájejte na kostičky. Polévku ozdobte připravenými toastovými krutony a trochou tymiánu. Můžete podávat!

Přemýšlíte, co se zbylým toastovým chlebem? Udělejte si toasty na sladko. Buď francouzský vanilkový toast s medovým jogurtem nebo křehký, voňavý a sladký toast se spoustou koření, másla a smetany.

Reklama

Načítám