Hlavní obsah

Vaječný likér jako afrodiziakum. Ochutnejte ještě dnes!

Foto: Lokana, Shutterstock.com

Foto: Lokana, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

A je to tu. Dárky jsou rozbalené, největší stres z vánočního shonu pomalu mizí. Konečně máte čas v klidu si sednout a podívat se na nějakou pohádku. Co si k cukroví dáváte nejčastěji? Kávu, nebo snad čaj? Pokud si večer zatoužíte užít, ochutnejte vaječný likér!

Článek

Vaječný koňak, vaječný likér, vaječňák, ajrkoňak nebo i eggnog... Sladký alkoholický nápoj jemně žluté barvy patří k typickým vánočním pochoutkám. A také je to skvělé afrodiziakum! Odkud se jeho sexy síla bere?

Vaječný žloutek je přítel libida

Hlavní složkou oblíbeného nápoje jsou syrová vejce. A právě ty se od starověku považují za stimulant. Jeden žloutek obsahuje zhruba tři gramy bílkovin – ty mají pozitivní vliv na hladinu hormonu testosteronu a na sexuální touhu.

Běžnou součástí vaječného likéru je i voňavá vanilka, kterou za afrodiziakum brali i staří Aztékové. Traduje se, že její hlízy jsou bohaté na fytoestrogeny, jež podporují libido.

A pak je tu rum, potažmo alkohol (v rámci domácí přípravy se dá vynechat). Lidé si ho často spojují se sníženými zábranami a vyšším sebevědomím, příliš alkoholu má však ve skutečnosti negativní účinek: čím více pijete, tím horší jsou reakce pohlavních orgánů a fyzické vzrušení. Ovšem jedna dvě vánoční „šťopičky“ mohou milostnému životu naopak prospět.

Foto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Vánoční noc jen ve dvou? Dopřejte si přitom sklenku vaječného likéruFoto: Anna Zhuk, Shutterstock.com

Soukromý piknik jen pro dva

Hustý sladký nápoj nalijte do likérových skleniček a připijte si na sexy svátky. Vaječná dobrota se dá ovšem také slízávat z těla, a když je likér dobře vychlazený (má mít asi 8 až 10 °C), pokožka zaznamená kontrast teplot – a to přinese zajímavé vjemy. Nikdy ale vaječňák nenanášejte do blízkosti klína: cukr by mohl narušit přirozené bakteriální prostředí a přispět tak k zánětu a výtokům, navíc alkohol na sliznicích může pálit.

Čím se dá likér obohatit či nahradit

Jestli chcete mít ještě větší naději, že si s partnerem zařádíte, strouhněte do nápoje trochu muškátového oříšku. V Indii se právě toto koření v minulosti používalo k léčbě nízkého libida.

Nepatří vaječňák mezi vaše oblíbence? Zkuste domácí čokoládový likér anebo horkou čokoládu s červeným vínem. Aztékové kakaové boby uctívali jako pokrm bohů. Obsahují kofein a teobromin, což jsou stimulanty působící jako antidepresivum a afrodiziakum, uvolňují a přinášejí pocity štěstí.

Sexy tip pro abstinenty

Máte dovolenou až do Nového roku, alkohol vám nic neříká, a přesto s vámi šijí všichni čerti? Není nic jednoduššího než se se s protějškem zabavit trochu jiným způsobem. Balíček karet (nebo něco jiného, na co můžete psát) rozdělte na polovinu, každý si vezměte půlku karet a na každou zapište nějaký sexy nápad (dlouhá masáž, jezdecká poloha, společné sledování porna a podobně). Balíčky si vyměňte a karty poschovávejte po bytě.

Některé budou velmi snadno k nalezení, zatímco jiné objevíte až později (skvělým úkrytem je třeba kniha). Cokoli, co během dne až do ukončení dovolené najdete, by se večer mělo vyzkoušet. Jelikož hledáte oba, nápady z obou nalezených karet kombinujte. Tak šťastné a veselé!

Reklama

Související témata:

Načítám