Hlavní obsah

Velký horoskop na rok 2021 pro všechna znamení zvěrokruhu

Foto: winyuu, Shutterstock.com

Foto: winyuu, Shutterstock.com

Reklama

Rok 2020 byl pod vládou Měsíce, který je v astrologii kromě jiného symbolem rodiny, hlubokých emocí a matky (matriarchát). Musíte uznat, že domova a emocí jsme si všichni kvůli coronaviru opravdu užili až až. Co nás čeká v tomto roce?

Článek

Dobrou zprávou je, že 20. března 2021, kdy vstoupí Slunce do Berana a nastane jarní rovnodennost, se ujme vlády Saturn, který je jakýmsi protipólem Luny, protože symbolizuje otcovskou postavu (patriarchát). Řídí ekonomiku, velké podniky, vládní instituce a dbá, aby vše mělo nějakou strukturu a pevný řád. Saturn nebo-li Saturnus je navíc zobrazován jako muž se srpem, protože je podle římské tradice bohem zemědělství. Byl to on, kdo naučil pozemšťany, jak si mají v přírodě obstarávat obživu, a nejen to! Byla mu udělena i role hospodáře a pokladnice Říma se nacházela v jeho chrámu.

Saturn bude vše dirigovat ze znamení Vodnáře. Napraví dříve způsobené problémy a pokřivené vztahy v rodinách. Začne také dávat do pořádku vše, co se minulé roky pokazilo v ekonomice, a nastaví hranice tak, aby se nám dobře žilo.

Saturn je o disciplíně a zodpovědnosti vůči kolektivu. Přezdívá se mu Pán času a nesnáší zkratky. Zato Vodnář je humanista, průkopník, zdroj úžasných nápadů a vizí budoucnosti. Symbolem Vodnáře je nosič vody, který očišťuje naši mysl i mysl celé společnosti od všech mylných představ. Proto je kombinace Saturna s Vodnářem zárukou, že se svět začne uzdravovat, i když prostřednictvím tvrdých lekcí. Ty přijdou v podobě pravidel a předpisů, které nám ale jenom prospějí, neb bez nich bychom nikdy nedospěli.

Návrat Saturna na pomyslný trůn Vládce roku proto jednoznačně predikuje, že následných dvanáct měsíců změní navždy naše životy.

Ve hře bude navíc i miláček Fortuny (bohyně osudu) – Jupiter. Je sice pravda, že se rád roztahuje, ale bude na návštěvě u Saturna, který ho dokáže zkrotit a přimět, aby plnil své poslání podporovat pokrok a reformy, které jsou v zájmu všech.

Díky tomu budeme po celý rok 2021 připomínat vesmírné průkopníky, kteří společnými silami a s využitím všech dostupných informací a technologií budují pro sebe a pro budoucí pokolení nový a lepší svět. To vůbec nezní špatně, nemyslíte?

A teď pojďme k předpovědím pro každé znamení zvěrokruhu. Znáte-li svůj ascendent, projděte si i horoskop tohoto znamení, a když vás při čtení napadne, že na vás prognóza nesedí, uvědomte si, že budoucnost je před vámi, a až se rok s rokem sejde, bude možná všechno úplně jinak.

Beran (21. 3. – 20. 4.) 

Jste zvyklí rozhodovat se sami, velet, být vůdčí, ale v následujících dvanácti měsících se naučíte pokoře. Rozhodné slovo budou mít autority, takže zaměstnanci se budou muset podřídit nadřízeným, za podnikatele obvykle něco rozhodne stát, prostě budete nuceni držet se toho, co je po vás žádáno. Mnozí budete nuceni vrátit se v čase a obnovit zapomenuté staré metody, protože se zjistí, že až na vzácné výjimky jsou účinnější než novinky. Důležitá bude v pracovní oblasti loajalita. Jste-li ve vedoucí pozici či podnikáte a zaměstnanec proti vám začne poštvávat ostatní podřízené, vyhoďte ho, neustále byste čelili naprosto zcestným požadavkům a napětí. Jste-li zaměstnanci, držte se dál od půtek věčně nespokojených kolegů se šéfem.

Peníze

Úžasnou příležitost přijít si k penězům vám vytvoří Mars v trigonu se Saturnem a Jupiterem v březnu a dubnu. Povýšení se mnozí dočkáte v květnu a s tím půjde ruku v ruce lepší plat. Lunární zatmění 19. listopadu ukončí nevýhodné finanční dohody a obchody. V prosinci bude Venuše ve vašem sektoru povolání, ctižádosti a veřejné pověsti, a vás osloví zapomenutí klienti, obchodní partneři a bývalí zaměstnavatelé. Budete mít dostatek času rozmyslet si, na co kývnout a co nechat plavat.

Zdraví

Když vás něco či někdo vynervuje, dejte si sprchu, nikoliv skleničku ohnivého moku. Alkohol by vám rozhodil lymfatický systém a v ohrožení by kvůli tomu byly vaše vnitřní orgány! Bolest zubů řešte okamžitě, jinak si vykoledujete trhání. Ještě před létem zajděte na kontrolu štítné žlázy. Mnozí kuřáci budou mít v druhé polovině roku takové dýchací potíže, že se zbaví závislosti na nikotinu.

Láska

Singl jedinci dostanou tolik příležitostí k navázání vztahu, že je takřka vyloučené, že by se nezamilovali, dokonce mnozí ještě do konce roku založí rodinu. Naopak jste-li zadaní, v létě se začnete chovat destruktivně a nemá-li vztah silné a hluboké kořeny, nemine vás dramatický rozchod. Sexuálně harašit vám bude od 30. 10. do 13. 12. Tak si to užívejte, věnujte se tělesným hrátkám klidně i za bílého dne, neb tak intenzivní orgasmy zažijete opět až za dva roky.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 

Nepokoušejte se dobývat kariérní Olymp nečestnými způsoby. Chovejte se jako čestní profesionálové a místo vymýšlení kejklí se snažte uvést do praxe nápady, které se vám už dlouho honí hlavou. Díky odvaze opustit vyšlapané cestičky dojde k zásadnímu, přímo životnímu posunu ve vaší kariéře a co si vybudujete, bude trvalé! Velmi opatrní a enormně pozorní budou muset být vědci a redaktoři při psaní článků, stejně tak studenti při práci na diplomce. Použijete-li citaci někoho jiného, neopomeňte uvést autora, protože hrozí, že budete obviněni z plagiátorství. Od 20. 5. do 10. 7. nepodceňujte poruchovost elektrických a plynových spotřebičů na domácí půdě, vzhledem k horoskopu byste rodinu vystavili riziku požáru.

Peníze

V březnu a dubnu budete doslova hrabiví, takže si mnozí najdete vedlejší příjem. A uděláte dobře. Červnové zatmění Slunce vás přinutí konečně pořídit věc, jejíž koupi pořád odkládáte, ale dál to už nebude možné. Zásadně ale v tomto roce nediskutujte veřejně o tom, co vlastníte a jaké máte finanční rezervy. Podnikáte-li, nesvěřujte se, jaký má obrat vaše firma. Někdo by vás mohl připravit nejen o finance, ale dokonce i rodinný majetek, do detailů promyšleným, přímo geniálním trikem.

Zdraví

První dva měsíce budete mít zvýšenou krvácivost, tak si dávejte pozor při práci s ostrými předměty a vyhýbejte se aktivitám, při kterých by mohlo dojít ke zranění nosu. V září a říjnu vám bude hrozit zánět ledvin. Neuškodí, když budete v těchto měsících pravidelně pít březovou šťávu a hlavně neprostydněte. Pokud vás občas trápí ischias, v prosinci nezvedejte těžké předměty, bolest by vás mohla paralyzovat do té míry, že byste Vánoce museli strávit na lůžku.

Láska

Máte-li zraněné srdce, vyléčí se v lednu. Příležitosti navázat nový vztah dostanete 17. 2. a 15. 6. a přáno vám bude i v červenci a srpnu. V těchto měsících dokonce mnozí z vás zplodí svého dědice. Budete-li chtít prchnout ze vztahu a rozejít se, ale bude vám chybět odvaha, k rozchodu vás popostrčí lunární zatmění ve vašem znamení 19. listopadu. Naopak ti, co budou mít pohodové partnerství, se okolo tohoto dne rozhodnou nic neodkládat a začnou plánovat svatbu.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Příležitost navázat nový vztah vám hvězdy dají především v únoru a červnuFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 

Máte před sebou ojedinělý, přímo karmický rok! Nemine vás sice spousta zvratů a nečekaných změn, ale Vzestupný uzel nebo-li Dračí hlava vám vždy naznačí správný směr. Jupiter se Saturnem vás budou tlačit k dalšímu vzdělání, a protože jste zvědavé znamení, tuhle výzvu přijmete a konečně získáte titul, nebo se naučíte nějaký cizí jazyk, případně  vyrazíte do ciziny. Od 29. 5. do 22. 6. bude ve vašem znamení couvat Merkur a přinutí vás napravit chyby minulosti, počínaje sliby a konče smluvními závazky. Co je ale zásadní, v tomto roce se úplně změní vaše politické i filozofické názory a přehodnotíte priority. Mnozí se dokonce vydáte na pomyslnou cestu duchovního hledání. Půjdete tak do hloubky, že se nějaká nauka stane vaším životním posláním a v dalších letech i slušným finančním přivýdělkem.

Peníze

Podnikatelé a jedinci, kteří jsou závislí na penězích z cizích zdrojů, budou nuceni opakovaně kontaktovat úřady, aby dostali, co jim patří. Týká se to i kompenzací ztrát, proplacení pojistného či sociálních dávek. Rozhodnete-li se sjednat půjčku, začít podnikat či investovat, nespěchejte a vyčkejte do října, vyděláte na tom! Ve dnech od 27. 9. až do 23. 10. se vyhýbejte sázkovým kancelářím. Budete mít mylný úsudek a ještě ke všemu se domnívat, že prohrané peníze vyhrajete zpět, ale další sázky by vás zamotaly do spirály dluhů.

Zdraví

Cítit se budete skvěle až do konce léta, ale nezapomínejte na pohyb a dodávejte tělu vlákninu, prostě jezte hojně čerstvého ovoce a zeleniny. S příchodem podzimu by vás totiž mohly potrápit hemoroidy. Pohyb v součinnosti s veganskou stravou jsou ale svým způsobem účinnou přírodní prevencí. Pokud se rozhodnete pro kosmetický chirurgický zákrok, zejména očních víček nebo dvojité brady, vyjednejte si termín v prosinci.

Láska

Jste-li singl, přímo neodolatelní budete pro opačné pohlaví v květnu a pak od 16. 8. do 10. 9. Setrváváte-li ve vztahu, ze kterého vyprchala láska a nejste schopni najít společnou řeč, začne to pro vás být neúnosné, takže konečně uděláte zásadní krok. Věřte nebo ne, když po rozchodu ustojíte příval výčitek přátel a příbuzných, do konce roku budete zamilovaní až po uši nejen vy, ale i ex protějšek, prostě vzniknou dva spokojené a šťastné páry.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 

Horoskop vašemu znamení konečně nadělí, co vám poslední roky chybělo, a to samostatnost, schopnost upřednostňovat rozum před emocemi a také špetku vypočítavosti. Šéfovi kdykoliv vyhovíte a budete pracovat přes čas, navíc se zapojíte do společenského a veřejného dění. To vám přinese nemalé výhody. Ale pořád budete v jednom kole, proto byste měli v období mezi 13. 5. a 28. 6. vyrazit na dovolenou. To bude Jupiter v Rybách a zprostředkuje vám kromě relaxace i romantiku a úžasné duchovní zážitky. Od poloviny září do první dekády října se pusťte do úprav či oprav bydlení. Dokážete jednat rázně a natolik autoritativně, že se bez řečí zapojí všichni členové rodiny. Po tomto období už na tyto aktivity nebudete mít čas, neb vás jako lavina zavalí pracovní povinnosti.

Peníze

Určitě se vyhněte jakýmkoliv spekulacím investičního charakteru, i když vám budou známí nadšeně vyprávět, že rychle zbohatnete. Opak by byl pravdou, ze dne na den byste byli chudí jako kostelní myš. Vyčkávejte, finančních žní se totiž dočkáte v létě. A hlavně budete mít po celý rok štěstí v případě žádosti o peníze. Například dostanete dotace na ekologické vytápění či zateplení domu, podnikatelům bude umožněno čerpat z evropských fondů, máte-li intelektuální profesi, nelze vyloučit ani grant na výzkum a na své si přijdou i umělci.

Zdraví

Protože budete mít celý rok problém s usínáním, pořiďte si bylinky, například chmel otáčivý, meduňku nebo kozlík lékařský. Spolehlivě vás zklidní a navodí klidný a hluboký spánek. V prosinci buďte velmi opatrní při sportování. Bude vám hrozit namožení stehenního svalu, v případě zranění s poškozením kůže dokonce otrava krve. A nepřehánějte to s alkoholem, patrně by se začala bouřit játra.

Láska

Žijete-li v letitém partnerství, v únoru počítejte s krizí, kterou vyvolá retrográdní Merkur. Nicméně vás to přinutí nebrat vztah jako samozřejmost a drahé polovičce se víc věnovat. Díky tomu se mezi vámi znovuobnoví vášeň a zkvalitní sexuální život. Vyhladit třecí plochy rodinných vztahů se vám podaří v srpnu. Nezadaným bude přát Venuše v září, a když nepopustíte uzdu žárlivosti, na konci roku patrně začnete žít na hromádce.

Foto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

Raci budou mít celý rok méně kvalitní spánek – pořiďte si bylinkyFoto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

Lev (23. 7. – 22. 8.) 

Chaos a nepředvídatelné situace v zaměstnání vás přinutí pracovat často do noci i o víkendech, což postupně vyvolá divnou náladu u vás doma. Aby se vaše soukromí neocitlo v troskách, pečlivěji si práci organizujte. Mnozí dokonce změní zaměstnání i za cenu stěhování a najdou se i odvážlivci, kteří se osamostatní a otevřou si živnost. Skvělé je, že budete mít pro zásadní životní změny energii a motivaci. Naprosto přesně dokážete odhadnou limity svých schopností a využijete na maximum ověřené informace. Jedno je jisté, že i za cenu drastických změn získáte životní rovnováhu a materiální jistotu na mnoho dalších let.

Peníze

Podnikatelé se budou muset smířit s faktem, že pro lepší výdělky a obrat firmy budou muset permanentně cestovat, ale výsledek bude stát za to! Od 29. 7. do 15. 9. je vaše nejsilnější období roku, co se týká výdělků. Dokážete se totiž omezit a uskrovnit, pracovat od nevidím do nevidím. Zaměstnanci zastanou práci za dva, což nadřízení ocení nejen finančně, ale patrně i vyšší pozicí. Enormní pozor si dávejte ve dnech okolo 2. 9., někdo bude mít snahu vás ošidit, okrást či podvést!

Zdraví

Velmi opatrní buďte v prvních dvou červnových týdnech. Naproti Plutu ve vašem sektoru zdraví bude procházet Mars, opozice těchto planet vás varuje před zlomeninou žeber. Ženy by měly podstoupit kontrolu prsou. Po 15. 11. až do konce roku omezte solení, nepijte tvrdý alkohol, jinak začnete mít potíže s klouby, dokonce nelze vyloučit revmatismus, rozjet by se také mohla dna.

Láska

Ve vašich mezilidských vztazích nastane posun. Jedince, na které není spolehnutí, definitivně vyškrtnete ze seznamu přátel nebo s nimi ukončíte spolupráci. Žijete-li ve vztahu na psí knížku, se Saturnem v sektoru partnerství začnete brát váš svazek konečně vážně a lze předjímat, že dobrovolně strčíte hlavu do chomoutu. Jste-li nezadaní a nezamilujete se hned na počátku roku, vyčkávejte, svoji druhou polovičku potkáte v druhé polovině roku.

Panna (23. 8. – 22. 9.) 

Nejste znamení, které prahne po pozornosti nebo slávě, a přesto na vás tento rok bude hodně vidět. To se pozitivně podepíše na vaší kariéře. Předcházet tomu ale může fakt, že budete tak nespokojení, že změníte přímo v grandiózním stylu své životní plány a nikterak se nebudete držet při zemi. Půjde přímo o karmická rozhodnutí a vy si tím otevřete dveře ke skvělé pracovní pozici, o kterou nikdy nepřijdete, naopak z ní budete stoupat stále výš a výš! Navíc budete mít tak skvělou intuici, že vás ochrání od všeho škodlivého, počínaje nesolidními lidmi a konče nějakým nebezpečím. Vždy zařadíte v ten správný okamžik zpátečku a maléru frnknete rovnou před nosem!

Peníze

Bude-li to třeba, naučíte se novou profesi nebo si prohloubíte specializaci. Podnikatelům spadne okolo 20. 2. do klína úžasný kšeft, ale i přesto se nevyhnete menšímu finančnímu propadu. Ve vašem sektoru výdělků totiž bude od 27. 9. do 23. 10. retrográdní Merkur, což ukazuje na nečekané výdaje a obecně finanční nejistotu. Když si ale na toto období připravíte finanční rezervu, nestane se nic dramatického.

Zdraví

Od 23. 4 do 14. 4. nepodceňujte pitný režim, jinak vám jaro pokazí pobolívání hlavy. Celý rok pečujte o cévní systém, mohly by se vám začít tvořit křečové žíly. Zásobujte organizmus pravidelně luteinem, který najdete v listové zelenině a žlutočerveném ovoci. Lutein je účinný přírodní pomocník v boji proti vzniku aterosklerózy. A pijte pravidelně ráno zelený nebo černý čaj. Obsahují rutin, který zlepšuje elasticitu cév.

Láska

V milostné sféře vám bude přáno! I hodně dlouho osamělí jedinci potkají konečně zkraje léta svoji spřízněnou duši. Bude to kreativní osoba s mnohými zájmy a mezi ně bude patrně patřit esoterika. Jste-li zadaní, partnerské krize vás budou míjet velkým obloukem a mnozí dokonce prožijete jednu z nejhezčích dovolených od počátku vztahu. Je-li váš vztah nefunkční, vymaníte se z něj nejpozději v září.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Panny by měly šetřit, budou mít nečekané výdajeFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 

Dosti zásadní změny nastanou ve vaší rodině. Nad jejím veškerým děním převezmete pomalu ale jistě kontrolu, a dokonce konečně vyřešíte všechny hluboce zakořeněné problémy. Věřte nebo ne, ale podaří se vám rodinné vztahy očistit od veškerého balastu minulosti. Pochybovat ale budete o sobě a svých schopnostech. Začnete se věnovat nějakému koníčku, ale budete mít strach, že se vám v něm nebude dařit. Když si ale nebudete sami sobě podkopávat sebevědomí žárlivostí na úspěchy druhých, nakonec začnete sklízet chválu a obdiv. A dokonce vám tato volnočasová záliba začne generovat příjmy!

Peníze

V tomto roce by pro vás mělo být osobní mantrou, že všechno dopadne dobře a nic se nemá vzdávat. Zejména necouvejte před projekty, které se budou míjet s vašimi znalostmi. Zvládnete je, protože naučit se něco nového pro vás bude hračka, to se týká zaměstnanců i podnikatelů. Výsledek vždy předčí vaše očekávání, zbaví vás naprosto zbytečných komplexů a důležité je, že na každé rizikové akci slušně vyděláte!

Zdraví

Až do 4. 3. si hýčkejte intimní potažmo reprodukční orgány a vzdejte se koupání v krytých bazénech! Nepodceňujte problémy při močení, ženy nepravidelnou periodu, muži by měli absolvovat kontrolu prostaty. Zdánlivě banální neléčené zdravotní problémy v tomto období totiž přejdou do chronického stadia a těm mladším by mohly v budoucnu komplikovat zdárné početí potomka.

Láska

V únoru vytvoří Venuše singl jedincům úžasné klima k zamilování. Naopak zadaní se budou první dva měsíce roku s drahou polovičkou hašteřit. Poté se naladí na romantickou frekvenci, kterou by ale mohl přerušit 27. 9. Merkur, ten bude vaším znamením couvat do 23. 10. V tomto období si dávejte pozor na jazyk. Jeden jediný výrok by mohl skončit oddělenými ložnicemi a nepříjemné dusno by ve vašem vztahu bylo z času na čas až do konce roku.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 

Máte před sebou rok, ve kterém se naučíte respektovat názory a životní styl členů rodiny a přestanete strkat nos do věcí, do kterých vám nic není. To sice bude pro vaši zvídavou a badatelskou povahu pořádně tvrdý oříšek, ale postupně zjistíte, že nestarat se o druhé, když o to nestojí, vám dopřává více svobody, a u vás doma zavládne pohoda jako snad nikdy. Na dovolenou nejezděte v období od 11. 6. do 29. 7. Mars vám nadělí obrovskou energii a zároveň vytvoří příležitost ukázat nadřízeným, co všechno dokážete. Dočkáte se nejen uznání, ale i vyšší pozice v hierarchii firmy. Podnikatelé budou tak draví, že konečně smetou nekalou konkurenci. Ti, kteří nejsou spokojeni se svou kariérou či profesí, budou mít odvahu to změnit a risk se jim vyplatí.

Peníze

Ve vašem finančním sektoru proběhnou dvě zatmění, takže je možné, že se objeví zapomenutý dluh nebo daňové či majetkové nesrovnalosti. Tak se na to připravte a vytvořte si finanční rezervu. Budete-li mít peněz nazbyt, po 13. 5. nepodlehněte pokušení pořídit si něco hodně drahého na provozování svého koníčka. Lákadlem bude Jupiter, ale ten nabere 20. 6. retrográdní směr a jeho dráha ukazuje, že budete potřebovat z nějakých důvodů zvětšit nebo vyměnit byt.

Zdraví

První rizikové období pro vaše znamení nastane od 4. 3. do 23. 4. V tomto období nepodceňujte ranní kašel, mohl by eskalovat v zápal plic anebo by se vám mohla rozvinout chronická bronchitida. V září a říjnu po příchodu z přírody prohlédněte celé tělo, zda se na vás nepřisálo klíště. Pokud ano, okamžitě zamiřte k lékaři, jinak podzim strávíte v nemocnici.

Láska

Věřte nebo ne, ale jste-li singl, a je jedno, kolik je vám let, v tomto roce si vás Amor najde! Mnozí se zamilují v období mezi 25. 2. a 21. 3. a už po úvodním rande si budou s protějškem rozumět na první dobrou. Zajímavý bude také konec června a celé léto, protože si některé z vás najde bývalá láska. Smiřte se s faktem, že si nejdřív bude muset vyřešit svou minulost, ale to čekání bude stát za to!

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Jste sami už několik let? Letos se to zlomí!Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 

V následných dvanácti měsících se naučíte šikovně komunikovat, abyste si už nikdy nikoho nepoštvali proti sobě a vždy dosáhli svého. Vaše šedá kůra mozková si neodpočine, protože se budete snažit dohonit ve vzdělání vše, co jste minulé roky zanedbali. Intelektuálně svým způsobem dozrajete. Úspěchy budou slavit především jedinci, kteří se živí psaným nebo mluveným slovem, stejně tak mediátoři. 19. 11. s vámi doslova zatřese zatmění Měsíce ve vašem profesním sektoru a vytvoří prostor vyřešit pracovní problémy či se vrátit ke starým projektům a dokončit je. Je ale také možné, že vám bude nabídnuta jiná pracovní pozice. Neváhejte, rekvalifikaci zvládnete levou zadní a případnou zkoušku složíte na výbornou!

Peníze

V lednu čekají podnikatele dvojnásobné zisky a zaměstnanci dostanou přidáno. Skvělé je, že po většinu roku budete mít nad svými financemi kontrolu. Začnete dávat přednost kvalitě před kvantitou, což znamená, že nebudete utrácet za tretky, ale hodnotné věci. Nepořídíte si nic, bez čeho se obejdete. Další finanční injekce vás čeká poslední dva měsíce roku, ale po 19. 12. raději nenoste ven šperky, retrográdní Venuše naznačuje ztrátu cenné věci.

Zdraví

Až do počátku března nepodceňujte výkyvy počasí a zdvojnásobte ústní hygienu. Jinak vás potrápí bolesti v krku, angína či zánět hlasivek. Máte-li dlouhodoběji problémy s nosními mandlemi, patrně vás nemine jejich odstranění. Okolo 19. 11. o sobě dají vědět zdravotní problémy, které doposud působily skrytě. Proto nepodceňujte ani malou zdravotní nevolnost!

Láska

Máte-li cokoliv nedořešené s drahou polovičkou, příležitost k nápravě budete mít v červnu. Tento měsíc také umožní znovu obnovit vztah těm, kteří ho v afektu ukvapeně ukončili a hned toho hořce litovali. Nezadaní najdou za velmi neobvyklých okolností v období od 21. 3. do 14. 4. spřízněnou duši. Nová známost jim doslova obrátí život vzhůru nohama. A také objeví zálibu, které se budou společně věnovat.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 

V osobním i profesionálním životě vás čekají velké události! Nemine vás skok v kariéře a mnohým dokonce bude přidělen post, o kterém jste se domnívali, že na něj nikdy nedosáhnete! Tím jednou provždy umlčíte hrstku kolegů, kteří vám tajně škodili. Většina spolupracovníků i podřízených totiž bude vůči vám loajální a záškodníci si už nedovolí vás pomlouvat. Pořádek si také uděláte mezi sousedy a příbuznými. Jupiter si totiž na jaře (a celé léto) ujme vlády nad vašim komunikačním sektorem, což je zóna pod vládou intuitivního znamení Ryb. Naprosto precizní budete v neverbálním jazyce, dokážete totiž číst z řeči těla a proniknout do povahy druhých.

Peníze

Vaší zónou příjmů bude procházet Saturn, část roku i Jupiter a svým způsobem se postarají o vaši symbolickou finanční transformaci. Přesvědčíte se, že je daleko víc možností, jak přijít k penězům. Budete doslova hýřit kreativními nápady. Když si to situace vyžádá, klidně se zdokonalíte v novém oboru, mnozí začnou dokonce podnikat. Budete mít prostě k vydělávání peněz inovativní přístup, vaše finanční situace se zlepší a dokonce stabilizuje na mnoho let dopředu.

Zdraví

Vaše tělo si zvykne na velkou pracovní zátěž, proto je pro vás nutností pravidelná procházka na čerstvém vzduchu a chodit spát se slepicemi. Jinak okolo 26. 5. při lunárním zatmění či okolo 10. 6. při zatmění Slunce zkolabujete! Vyrazíte-li v červenci na dovolenou, odpusťte si skákání do vody z velkých výšek a tam, kde nebudete tušit, jak hluboké je dno – mohli byste si poranit záda, dokonce poškodit páteř!

Láska

Jste-li zadaní, bude váš milostný život až do konce dubna pořádně bouřlivý, neb Uran naznačuje rozchody a návraty. Naštěstí se v květnu zklidníte. Svou roli ve vztahu si ujasníte okolo 5. 6., kdy se dostane do konfliktu Mars z Raka s Plutem ve vašem znamení. Bude to boj o moc, ale nakonec zvítězí zdravý rozum a s drahou polovičkou si stanovíte pravidla tak, aby se ani jeden necítil tím druhým vykořisťován. Zlom v životě nezadaných nastane v listopadu a bude to láska na první pohled!

Foto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Takhle ne! Kozorohům hrozí při skákání do vody poranění páteřeFoto: adriaticfoto, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 

Jako mávnutím kouzelné hůlky změníte vše, co jste v minulosti zpackali, minimálně vymyslíte přímo geniální plán, jak to napravit! Na rameni vám bude sedět Jupiter a ukáže vám příležitosti, o kterých jste neměli ani tušení. Ale máte ještě jedno rameno, a na něj usedne Saturn, který dohlédne, abyste nepřeháněli a neukousli si příliš velké sousto. Doma čekejte nepředvídatelné události. Ze dne na den se něco rozpadne, porouchá, máte-li dům, nelze vyloučit nutnost větší opravy, například střechy. Pokud ve vaší rodině někdo vyvolává už dlouhou dobu neklid a stres, nastane v tomto roce nevyhnutelné. Ostatní začnou dotyčného ignorovat do té míry, že se přestane účastnit oslav a ke všem, tedy i k vám, se nebude hlásit. Neřešte to, až duchovně dospěje, vzpomene si, kudy vede cesta domů.

Peníze

Nechte se vést intuicí, zejména od poloviny května do konce července. Vždy vás v ten nejpříhodnější okamžik upozorní na finanční příležitost. Týká se to lukrativních projektů pro živnostníky, stejně jako běžných povinností v případě zaměstnanců. Zkrátka něco vám opravdu půjde a vás čeká odměna. V létě a na podzim se vám podaří získat peníze z cizích zdrojů, což může být i přiznání invalidního důchodu nebo proplacení lázní.

Zdraví

Máte-li problémy s očima, patrně vás nemine chirurgický zákrok, proběhne ale rychle a bezbolestně. V prvních dvou červnových týdnech noste jenom bavlněné oblečení a poté od 5. 11. až do konce roku. V uvedených obdobích budete mít velmi citlivou pokožku a z potniček by se mohly vyvinout mokvavé kožní záněty.

Láska

Jste-li osamělí, milostný románek vás čeká v květnu. Buďte připraveni na náhlé vzplanutí během cestování, na turistickém výletu či sportovním utkání. Od počátku si budete skvěle rozumět, občasné schůzky vám oběma budou málo. Zadaným se v září díky velmi nepříjemné události rozsvítí v hlavě a uvědomí si, že žijí s nejlepší osobou v celé Mléčné dráze.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 

Hned zkraje roku konečně vyřiďte vše, co vám už dlouho prochází, ale přitom víte, že když se na to přijde, bude z toho malér a finanční postih. Může jít o propadlé technické osvědčení auta, stejně jako o revizi kotle či komínu. Jakmile to smetete ze stolu, přestanou vás budit noční můry. Máte-li soustavně práce tolik, že ani nevíte co je víkend, a samozřejmě tím trpí rodina, ke změně vás přinutí zatmění a v červenci už konečně budete mít čas na své blízké i koníčky. V druhé polovině roku vás začnou lákat různé filozofické směry, a když se vydáte na duchovní cestu, mnozí z vás konečně najdou smysl života a odstartují si úspěšnou kariéru v ezoterice. Ostatní si rozšíří vědomostní obzory nebo se zdokonalí v cizím jazyce. Pokud stále odkládáte například rigorózum, konečně složíte zkoušku.

Peníze

Podnikatelé dokončí jeden projekt a bude to tak precizní práce, že na doporučení klienta obratem dostanou další zakázku, takže se nemusí bát. I zaměstnanci na tom budou finančně tak dobře, že mnozí například splatí dluh před sjednaným termínem. Přesto zbytečně neutrácejte, zejména když máte víkendovou chatu či chalupu po předcích. Poslední měsíc roku se objeví závada a s tím související neodkladná nutná oprava.

Zdraví

Rizikové pro vás bude období od 11. 6. do 29. 7. Když vám i po menší námaze začne bušit srdce, dokonce budete mít pocit, že vám snad vyskočí z krku, nepodceňujte to, vaše srdce a kardiovaskulární systém tím jasně dají najevo, že potřebují lékařské vyšetření a patřičnou péči. V říjnu si nechte změřit hladinu cukru v krvi – budete pod planetárními aspekty, které často asistují při rozvoji diabetu.

Láska

Ve vztahu budete počátkem roku prožívat idylku, ale aby neprchla a vydržela až do silvestra, nedělejte nic v rozporu s přáním druhé polovičky. A hlavně dělejte ústupky v každodenních záležitostech. Nejste-li sezdaní, změní se to v březnu nebo během prázdnin. Pokud teprve čekáte na osudovou lásku, netlačte na pilu, svůj idol potkáte nečekaně, neplánovaně, jako blesk z čistého nebe. Naopak když si s někým domluvíte schůzku, vždy skončí rozčarováním.

Pozor, s tímhle znamením se nejspíš nesnesete!  Jestli je to pravda, tak doufáme, že ho nemáte doma...

Reklama

Načítám