Hlavní obsah
4,7
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Co podávat k čaji? Upečte zázvorky, jak je neznáte. Se skořicí a čokoládou! Jsou voňavé a křupavé a hodí se nejen jako vánoční a adventní pečivo, ale po celý rok.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 sušenek
  • 170 g másla
  • 120 g hnědého cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1,5 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 ks vejce
  • 375 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g čokolády
Článek

Zázvorové sušenky jsou lahodné pečivo, které spojuje výraznou chuť zázvoru s křehkostí sušenky. Tato pochoutka se vyznačuje hřejivým a kořeněným aroma zázvoru, které dodává sušenkám nezapomenutelný charakter. Často se servírují jako vánoční cukroví, ale podle našeho receptu s čokoládou si je budete připravovat celý rok.

Postup

01.

Změklé máslo utřete s cukrem, skořicí, zázvorem, solí a vanilkou. Vmíchejte vejce, mouku a prášek do pečiva a na závěr do těsta zapracujte nasekanou čokoládu. Tu můžete zvolit jak bílou, tak mléčnou nebo hořkou, ale také jakoukoliv jejich kombinaci. Těsto zabalte do fólie a nechte odležet v chladu alespoň půl hodiny.

02.

Z těsta tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a lehce je zploštěte na placičky. Pečte 15 až 20 minut při 180 °C dozlatova.

Nemáte po ruce zázvor? Nevadí! Upečte si výborné máslové sušenky se skořicí.

Načítám