Hlavní obsah

Zdravá zelňačka s uzeným tofu

Hodnocení:
(45)
Foto: amberto4ka, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Kysané zelí obsahuje vitamin C a probiotika prospívající střevům a celkové imunitě. Ideální je naložit si ho doma, u toho kupovaného v obchodě jsou často kvůli sterilizaci tyto prospěšné látky zničeny, vysvětluje Lucie Tvrdoňová, výživová a fitness poradkyně a majitelka firmy na krabičkovou dietu. Takže pokud máte zelí, zkuste tuhle polévku, v zimě zahřeje a přinese vám spoustu zdravotních benefitů.

Ingredience pro:
3 porce
Budete potřebovat
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 ks bílé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 ks brambor
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 3 lžíce celozrnné mouky
  • sůl a pepř
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 list bobkového listu
  • 1 špetka celého kmínu
  • 250 g uzeného tofu
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Zasypte mletou paprikou, přidejte zelí, zalijte vývarem, dejte 2 bobkové listy, špetku kmínu, sůl a pepř dle chuti. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut. Tip: Udělejte si domácí kysané zelí jen ze 3 ingrediencí.

Krok 2: Přidejte na kostky nakrájené brambory. Je lepší je ale předem uvařit, protože v kyselé polévce by se vařily dlouho. 3 lžíce celozrnné mouky rozšlehejte v hrníčku s vodou a přilejte do polévky. Nechte vařit asi 20 minut.

Krok 3: Přidejte na kostičky nakrájené uzené tofu a prolisovaný česnek. Můžete podávat se lžící zakysané smetany.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek