Hlavní obsah

Královská módní policie: Které ženy to se stylem uměly vždy a kdo si k němu musel najít cestu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou na očích veřejnosti často víc než mnohé celebrity ze světa showbyznysu. Navštěvují charitativní i společenské akce, otvírají vzdělávací i sportovní centra, setkávají se s představiteli států takřka po celém světě. Reprezentují Korunu. A tomu musí odpovídat i jejich vzhled a styl. Které královské dámy v tom umí chodit a které občas zaškobrtly?

Článek

Oblékání členů královské rodiny podléhá protokolu a jsou jasná pravidla, která mají minimálně na oficiálních akcích dodržovat. Jak to mají dámy? V jejich šatníku jsou preferovány šaty, neměly by zapomínat na punčocháče, naopak by se měly vyvarovat hlubokých výstřihů nebo barevně nalakovaných nehtů. Ač mají často své poradce, kteří jim se skládáním šatníku pomáhají, každá se obléká trochu jinak, dle svého vkusu (či nevkusu).

V minulosti byly módními ikonami např. princezny Margaret, Anna a Diana. Která královská dáma je nejstylovější dnes?

Princezna Kate

Manželka následníka trůnu prince Williama patří roky k nejlépe oblékaným ženám v královské rodině a její styl je hodnocen jako vytříbený. Nestane se, že by šlápla vedle. Ženy po celém světě googlí, co si oblékne, a chtějí mít to samé.

Kate skvěle kombinuje klasiku se zajímavými detaily, dbá na zvýraznění své postavy a krásné siluety, umí využít trendů, ale nikterak na sílu. Miluje jednoduché vzory, modrou barvu a oblečení od návrháře Alexandra McQueena i ze Zary. V jejím šatníku dominují kabátové šaty, kalhoty s vysokým pasem a šaty s páskem, který zdůrazňuje její štíhlý pas.

Foto: Profimedia.cz

Nebojí se barev a s oblibou nosí i nadčasovou klasiku.Foto: Profimedia.cz

Zara Tindall

Princezna Anna se vzdala titulů pro své dvě děti, aby jim aspoň částečně zajistila normální život. Její dcera Zara je profesionální sportovkyně a sportovní styl razí i v oblékání. Na oficiálních rodinných akcích je ale pokaždé za dámu a manžel Mike vždy sladí například kravatu s barvou jejích šatů.

Foto: Profimedia.cz

Nejlépe se cítí v jezdeckém oblečení, ale je hvězdou i na oficiálních akcích.Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan

Manželka prince Harryho byla vždy jako z módního magazínu, na módu si potrpěla a o pomyslný post královské módní ikony se přetahovaly s Kate. Od chvíle, co s Harrym opustili Anglii a vzdali se královských povinností, se mohla vrátit k výrazně pohodlnější i odhalenější módě. Nosí krátké šortky, volné pohodlné kalhoty nebo šaty s odhalenými rameny.

Foto: Profimedia.cz

Ve velké večerní nebo v pohodlném outfitu… Meghan to sluší vždy.Foto: Profimedia.cz

Princezna Beatrice

Starší z dcer prince Andrewa se s módním vkusem nenarodila (ostatně její maminka Sarah také nikdy nebyla královnou elegance), hledala se a zjišťovala, co jí sluší. Ale v současné době září. Nebojí se výrazných vzorů či střihů a doplňků, pracuje se siluetou a vypadá jako dáma.

Foto: Profimedia.cz

V poslední době si našla svůj střih šatů a ten jí velmi lichotí, dříve experimentovala i s balonovými sukněmi a ty jí přidávaly kila.Foto: Profimedia.cz

Princezna Eugenie

Mladší ze sester miluje květinové vzory, fascinátory a šedesátkový střih. V soukromí si Eugenie občas dopřeje i délku šatů nad kolena nebo třásně, v minulosti si občas zvolenými modely přidala kila navíc, ale v poslední době je na oficiálních událostech elegantní a stylová.

Foto: Profimedia.cz

Výrazných barev se nebojí a my chválíme, že prodloužila délku sukně a vypadá elegantně.Foto: Profimedia.cz

Načítám