Hlavní obsah

Nejhorší oscarové šaty: Demi Moore v koberci kolem pasu, Björk v labuti, Kristen Stewart v kraťasech

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

K předávání Oscarů přistupují hvězdy maximálně zodpovědně. Všechny se chtějí na červeném koberci ukázat v nejlepším možném světle… A v krásných šatech. Ne vždy to ale vyjde. Komu se to vážně nepovedlo?

Článek

Před námi je 95. ročník udílení Oscarů! Ceny akademie se budou předávat v pondělí 13. března od druhé hodiny ranní (Kalifornie bude mít v tu dobu neděli, osmou hodinu večerní) a než se dočkáme jmen vítězů (a další porce honosných šatů), pojďme zavzpomínat na minulé ročníky. Fantastické ikonické róby jsme už shrnuli, kdo to ale s oblečením naopak nevychytal?

Billie Eilish – 2022

Jasně, slavná zpěvačka a skladatelka má ráda černou a na oblečení vykreslující siluetu si příliš nepotrpí. Ale v obřím volánkovém modelu se úplně ztratila! Gucci nebo ne, tohle zkrátka nefunguje. Alespoň že Billie Eilish nepřišla zbytečně – se svým bratrem Finneasem O’Connellem (na fotce) si odnesla sošku za nejlepší filmovou píseň. Byla to skladba No Time To Die ke stejnojmenné bondovce Není čas zemřít.

Foto: Profimedia.cz

Obří šaty Billie Eilish nezvládla prodat.Foto: Profimedia.cz

Jada Pinkett Smith – 2022

Tato couture róba od návrháře Jeana Paula Gaultiera rozdělila svět na dva tábory podobně jako (ne)oprávněnost facky, kterou si hereččin manžel Will Smith zavřel dveře k dalšímu udílení cen. Smaragdové šaty mají své fanoušky, najdete je ale také na většině seznamů nejhorších oscarových modelů. A třebaže se návrhářovi nedá upřít skvělá práce s látkou, k srdci tato róba přirostla jen málokomu. Je tam zkrátka všeho příliš.

Foto: Profimedia.cz

Jadu Pinkett Smith v róbě s vlečkou nikdo nepřehlédl, dojem se dá ale udělat i jinak.Foto: Profimedia.cz

Kristen Stewart – 2022

Ruku na srdce – z módního počinu herečky Kristen Stewart nikoho oči nerozbolí. Kombinace černého saka a krátkých šortek jí sluší a nebýt toho, že jde o slavnostní předávání cen filmové akademie, v tomto výčtu by nebyla. Jenže „Oscaři“si zaslouží mnohem víc snahy a mikrošortky jsou na podobnou událost vyloženě nevhodné.

Foto: Profimedia.cz

Kristen Stewart už ví, že ani oblečení značky Chanel není zárukou, že na červeném koberci zabodujete.Foto: Profimedia.cz

Charlize Theron – 2010

Tahle herečka se pravidelně objevuje na seznamu nejlépe oblečených žen, ročník 2010 se jí ale nepovedl, a to navzdory tomu, že si róbu vypůjčila od své oblíbené značky Dior. Květy na prsou jsou smělý tah, tady to ale nějak není ono. Aplikace nepůsobí lichotivě a dobře se nekouká ani na samotnou látku, která se ve spodní části šatů krčí. Tentokrát to Charlize Theron nevyšlo.

Foto: Profimedia.cz

Charlize Theron bude nádherná ve všem, ovšem tyto šaty se s jejím půvabem nesešly.Foto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow – 2002

Za šaty Alexandera McQueena se na herečku snesla vlna kritiky hned po přenosu. Ačkoli má Gwyneth Paltrow na kontě množství úžasných outfitů, tohle se nepovedlo. Mezi své nejslabší modely je zařadila i sama hvězda: „Samotné šaty stále miluji, ale měla jsem si vzít podprsenku a mít jen jednoduché rozpuštěné vlasy a méně make-upu. Pak by to fungovalo.“ Největší průšvih je absence podprsenky – na to jít „nahoře bez“ není tento módní kus stavěný.

Foto: Profimedia.cz

Svůj oscarový look z roku 2002 by zpětně změnila i sama Gwyneth Paltrow.Foto: Profimedia.cz

Jennifer Connelly – 2002

Herečka měla v roce 2002 krásný večer – získala svého prvního a zatím jediného Oscara coby nejlepší herečka ve vedlejší roli v životopisném dramatu Čistá duše. Co se jí ale moc nepovedlo, bylo oblečení. Šaty Balenciaga návrháře Nicolase Ghesquièra sice samy o sobě nejsou špatné, k Jennifer Connelly se ale barevně ani střihově nehodí. Celkový dojem pak ještě zhoršuje šál, který byl sice na počátku milénia v kurzu, ale nikoli u večerních modelů.

Foto: Profimedia.cz

Škoda, že si pro svého prvního Oscara nešla Jennifer Connelly v něčem jiném.Foto: Profimedia.cz

Björk – 2001

Islandská zpěvačka Björk se do módní historie zapsala se svými labutími šaty. Jsou vtipně roztomilé? Nebo příšerně kýčovité? V každém případě jsou originální a nezapomenutelné. Dnes už ikonickou labuť, podšitou jen síťovinou, vytvořil makedonský návrhář Marjan Pejoski a pro jistotu model vyrobil ve dvou exemplářích. Šaty se totiž nedaly čistit. Zpěvačka si nakonec vystačila s jedněmi a druhé se o čtyři roky později vydražily za více než dvě stě tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Björk si na červený koberec přinesla i vajíčka, která tam „nakladla“.Foto: Profimedia.cz

Matt Stone a Trey Parker – 2000

Tvůrci kultovního seriálu Městečko South Park si místo v nejhorší top desítce plně zaslouží – a určitě by je to potěšilo! Své oscarové outfity dlouho promýšleli a nebyli by to oni, aby na to nešli trochu jinak… Na červený koberec přišli v kultovních dámských modelech. Matt Stone (vlevo) napodobil ikonické šaty Versace, které si ve stejném roce oblékla JLo na Grammy, Trey Parker se inspiroval Gwyneth Paltrow a jejími růžovými šaty Ralph Lauren z Oscarů 1999. Dobrá práce, hoši!

Foto: Steve Granitz, WireImage - GettyImages.com, Profimedia.cz

Někdo chce oslnit, jiný pobavit. Tvůrci South Parku přišli jako JLo a Gwyneth Paltrow.Foto: Steve Granitz, WireImage - GettyImages.com, Profimedia.cz

Juliette Binoche – 1997

Francouzky mají pověst módních ikon, herečka Juliette Binoche však módu nikdy moc neprožívala. A to se odrazilo i na výběru modelu, ve kterém si šla přebírat svého prvního (a zatím také posledního) Oscara za vedlejší roli v romantickém dramatu Anglický pacient. Sametové šaty návrhářky Sophie Sitbon neměly lichotivý střih ani barvu.

Foto: Ron Galella, Ron Galella Collection - GettyImages.com

Ne, to bohužel není kostým z natáčení filmu o Drákulovi, ale róba, ve které si šla Juliette Binoche pro Oscara.Foto: Ron Galella, Ron Galella Collection - GettyImages.com

Demi Moore – 1989

Jasně, byl to konec 80. let, ale stejně – co jen to herečku napadlo? Její nesourodý mišmaš s elastickými šortkami (dnes bychom řekli bike shorts) je zkrátka úplně špatně. Naštěstí to vyvažovala dobrou náladou a širokým úsměvem. Pokud se ptáte na tvůrce tohoto bizarního looku, vězte, že to byla sama Demi Moore. Poskládala si ho z oblíbených šortek, korzetu a těžké látky s květinovým potiskem.

Foto: Jim Smeal, Ron Galella Collection - GettyImages.com

Tuhle katastrofu si prý Demi Moore spíchla a seskládala sama.Foto: Jim Smeal, Ron Galella Collection - GettyImages.com

Reklama

Načítám