Hlavní obsah

Rozchod v těhotenství bolí víc než kdy jindy. Slavné ženy, které ho zažily na vlastní kůži

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Těhotenství je velmi křehké období, kdy by se nastávající maminka měla v ideálním případě soustředit hlavně na sebe a miminko. Jenže život má do ideálu daleko, a to i v případě slavných. Tyto těhotné celebrity se například musely během tohoto náročného období vypořádat s tím, že od nich partner odešel.

Článek

Rozchod je sám o sobě obvykle velmi těžký, i když se na něm partneři dohodnou. Rozchod, kterým si musí projít žena v očekávání, je ovšem ještě větší zátěží na psychiku. Malovala si spokojenou rodinu a najednou zjistí, že na dítě zůstane z větší části sama. Které slavné ženy mají takovou zkušenost?

Tereza Vojtková

V roce 2015 se tehdejší manželce zpěváka Romana Vojtka zhroutil svět. Asi měsíc před porodem druhého dítěte, syna Benedikta, se totiž její manžel odstěhoval ze společného domu. Milenka v tom prý nebyla, zpěvák se prostě necítil šťastný a rozhodl se hledat něco jiného. Jeho manželku ovšem toto radikální rozhodnutí zdrtilo, skončila na kapačkách, a dokonce musela v pokročilém stadiu těhotenství brát antidepresiva.

Foto: Profimedia.cz

I přesto, že se rozešli, Roman Vojtek u porodu svého syna nechybělFoto: Profimedia.cz

Aneta Chovanová

Influencerka, která na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou A.N.D.U.L.A, se s přítelem rozešla, když byla ve čtvrtém měsíci těhotenství se synem Patrikem. Důvodů bylo podle Anety hned několik, kromě nezájmu, ignorance a nedostatku zázemí z jeho strany, se prý dopouštěl i opakovaných nevěr. Přestože byla velmi zklamaná a zhrzená, rozhodla se po porodu s otcem svého dítěte kvůli synovi vycházet, jak nejlépe dokázala. A dokonce nějakou dobu znovu tvořili pár. Influencerka se ovšem jen přesvědčila o tom, že důvěra je z její strany neobnovitelná, a tak následoval další rozchod.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli synovi se spolu bývalí partneři snaží vycházet, dokonce spolu jeli všichni na dovolenouFoto: Profimedia.cz

Mel B

Členka kapely Spice Girls randila s hercem Eddiem Murphym jen pár měsíců a záhy otěhotněla. Král komedií nejprve vyjádřil své nadšení, ale o pár týdnů později ze vztahu vycouval, a dokonce požadoval test otcovství s tím, že dítě není jeho. Našel si totiž novou přítelkyni. K testům musel nakonec herce donutit soud, protože na něj zpěvačka podala žalobu. A ukázalo se, že holčičku Angel Iris skutečně zplodil on. Dětí má plodný herec celkem deset – šest dcer a čtyři syny.

Foto: Profimedia.cz

Herec se vytáčel, ale nakonec pravda vyšla najevoFoto: Profimedia.cz

Elizabeth Hurley

Otcovských povinností se zalekl také americký podnikatel a filmový producent Steve Bing (✝55), a když mu herečka a modelka oznámila, že spolu čekají dítě, vzal nohy na ramena, a dokonce tvrdil, že dítě není jeho. Testy otcovství ovšem promluvily jasně a ukázalo se, že chlapec Damian, který se momentálně živí jako model, jeho skutečně je. V roce 2020 spáchal Steve Bing sebevraždu, když vyskočil z 27. patra budovy, ve které bydlel. Zřejmě trpěl depresemi, které zhoršila sociální izolace v důsledku pandemie covidu.

Foto: Profimedia.cz

Podnikatele nakonec dostihly depreseFoto: Profimedia.cz

Bridget Moynahan

Americká herečka a modelka, která se proslavila jako Natasha v seriálu Sex ve městě (1998–2004), to měla v trochu obráceném pořadí. Nejprve se s hráčem amerického fotbalu Tomem Bradym rozešli a až poté herečka zjistila, že je s ním těhotná. V době porodu syna Johna Edwarda Thomase už Brady chodil s jinou – konkrétně s modelkou Gisele Bündchen, takže se herečka musela vyrovnat nejen s tím, že bude svobodnou matkou, ale také s velkou mediální pozorností, která jí ztrpčovala těhotenství i první týdny s novorozeným miminkem.

Foto: Profimedia.cz

Herečce záleželo hlavně na tom, aby její syn vyrostl v láskyplném prostředí, což se snad povedloFoto: Profimedia.cz

Nina Špitálníková

Spisovatelka a odbornice na Korejskou lidově demokratickou republiku nebyla na životní roli matky vůbec připravená a velkou ránu jí zasadil i její bývalý partner, který se s ní po odhalení těhotenství rozešel. V jedenáctém týdnu byla Nina Špitálníková dokonce rozhodnutá podstoupit potrat, ale když viděla, že plod už je dost vyvinutý, přišlo jí to nemorální. Nyní jí dělá radost syn Malcolm.

Foto: Show Jana Krause, Profimedia.cz

Člověk se s dítětem naučí skvěle harmonizovat čas, pochvaluje si spisovatelka jednu z výhod mateřstvíFoto: Show Jana Krause, Profimedia.cz

Reklama

Načítám