Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: PHB.cz (Richard Semik), Shutterstock.com

Foto: PHB.cz (Richard Semik), Shutterstock.com

Ani klasická bramboračka není při hubnutí úplně passé. Když si ale chcete dát v návaznosti na polévku hlavní chod, bude lepší zvolit tuto odlehčenější verzi. Nebojte, chutná je pořád velice. Jíšku zde nahrazují rozmixované brambory.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 100 g hub
  • 100 g hrášku
  • 1 mrkev
  • majoránka
  • sůl
  • 1 cibule
  • olivový olej
Článek

Postup

01.

Brambory pokrájejte na malé kousky a povařte v osolené vodě s houbami a částí majoránky asi 20 minut. Poté z vody polovinu brambor vyndejte, rozmixujte je a opět smíchejte s původní směsí.

02.

Na pánvi na oleji zpěňte cibulku, pak přidejte očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka a několik minut restujte. Poté zeleninu z pánve vložte do polévky, přidejte i hrášek a ještě přibližně 3 minuty provařte. Ozdobte čerstvou majoránkou.

Vyzkoušíte tuto odlehčenou verzi bramboračky?

Reklama