Článek
Postup
01.
Brambory pokrájejte na malé kousky a povařte v osolené vodě s houbami a částí majoránky asi 20 minut. Poté z vody polovinu brambor vyndejte, rozmixujte je a opět smíchejte s původní směsí.
02.
Na pánvi na oleji zpěňte cibulku, pak přidejte očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka a několik minut restujte. Poté zeleninu z pánve vložte do polévky, přidejte i hrášek (může být i mražený) a ještě přibližně 3 minuty provařte. Ozdobte čerstvou majoránkou.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice