Hlavní obsah
Foto: PHB.cz (Richard Semik), Shutterstock.com

Foto: PHB.cz (Richard Semik), Shutterstock.com

Vyhýbáte se mouce? Pravá domácí bramboračka může skvěle chutnat i bez jíšky. Nahraďte ji rozmixovanými bramborami.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 100 g čerstvých hub
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžička majoránky
  • 1 trochu soli
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory pokrájejte na malé kousky a povařte v osolené vodě s houbami a částí majoránky asi 20 minut. Poté z vody polovinu brambor vyndejte, rozmixujte je a opět smíchejte s původní směsí.

02.

Na pánvi na oleji zpěňte cibulku, pak přidejte očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka a několik minut restujte. Poté zeleninu z pánve vložte do polévky, přidejte i hrášek (může být i mražený) a ještě přibližně 3 minuty provařte. Ozdobte čerstvou majoránkou.

Houby na každém kroku

Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.

Načítám