Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: PHB.cz (Richard Semik), Shutterstock.com

Foto: PHB.cz (Richard Semik), Shutterstock.com

Ani klasická bramboračka není při hubnutí úplně passé. Skvěle chutná i bez jíšky, kterou nahraďte rozmixovanými bramborami.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 100 g čerstvých hub
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžička majoránky
  • 1 trochu soli
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Brambory pokrájejte na malé kousky a povařte v osolené vodě s houbami a částí majoránky asi 20 minut. Poté z vody polovinu brambor vyndejte, rozmixujte je a opět smíchejte s původní směsí.

02.

Na pánvi na oleji zpěňte cibulku, pak přidejte očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka a několik minut restujte. Poté zeleninu z pánve vložte do polévky, přidejte i hrášek a ještě přibližně 3 minuty provařte. Ozdobte čerstvou majoránkou.

Vyzkoušíte tuto odlehčenou verzi bramboračky?

Reklama

Načítám