Hlavní obsah

Leden podle tarotoskopu: Vahám hrozí ponorka, Berany čeká boj o místo a Střelce potká láska

Foto: andreonegin, Shutterstock.com

Foto: andreonegin, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leden se pomalu, ale jistě blíží a s ním i nálož předsevzetí, tlustých čar a nových začátků. Co vás čeká v prvním měsíci roku 2023, co očekávat s radostí a kde si dát pozor? Tarotové karty mají odpovědi pro všech dvanáct znamení zvěrokruhu.

Článek

První úplněk roku 2023 nastane už 7. ledna a měsíc bude stát ve znamení Raka. Co to znamená? Hlavně velkou citlivost. A to po stránce psychické i zdravotní. Připravte se na výrazné reakce v situacích, které by vás jindy nechaly v klidu, i na to, že vás možná porazí kdejaká rýmička. Úplněk v Raku vás také zažene do domácího hnízda, z něhož se nebudete chtít hnout: člověk si přes svátky zvykne a nechce se mu z bezpečí známého prostředí pryč. Nebraňte se, nějakou dobu to není na škodu. A co má leden připraveno pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – Královna holí: Přitáhne si vás k sobě někdo velmi sebevědomý a skutečně okouzlující s přirozenou autoritou. Vztah nebude jednoduchý, tak si předem rozmyslete, jestli vám za to stojí.

Zdraví – Král holí: Nesnažte se předstírat extra supersílu. Každý má svoje limity, i Berani, a když je překročíte, můžete to pěkně odstonat. Neriskujte a nehazardujte se svým zdravím.

Práce – 5 holí: Po návratu do práce po sváteční pauze se připravte na tvrdě konkurenční prostředí a boj o místo. Napněte síly, leden bude opravdu důležitý, tak se nedržte zpátky a ukažte světu, že jste na svém místě správně.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – Velekněžka: Nastavte sociální senzory a vnímejte, co lidé kolem vás říkají, co si přejí, co jim vadí. S empatií nejdál dojdete. Snažte se ostatní pochopit, když se vám otevřou, a uchovávejte jejich tajemství.

Zdraví – Blázen: Leden vás rozhodně překvapí něčím neočekávaným – může jít jak o neplánované těhotenství, tak nemoc či úraz. Něčemu takovému nelze předcházet, jen počítejte, že osud hodí kostkami.

Práce – Svět: Karta znamenající konec jedné éry a začátek nové může naznačovat, že v pracovním kolektivu přivítáte novou krev, nebo sami zvednete kotvy a půjdete o dům dál. Obojí je velká příležitost pro každého Býka.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Berany i Býky čeká v práci náročný ledenFoto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – 6 mečů: Začátek roku nebude snadný – Blíženci budou přesycení lidmi. Svátky umějí být vyčerpávající, tak není nic zvláštního, že potřebujete dobít baterky. Alespoň na pár dnů prchněte někam, kde budete mít klid.

Zdraví – Věž: Máte obrovské nároky na sebe samé, přetěžujete se – fyzicky i duševně. Riskujete, tlačíte se do extrémní situace, která vás intenzivně vysává. Změňte životosprávu a celkové chování ke svému tělu, než bude pozdě.

Práce – Rytíř pohárů: Leden se ponese v poklidném tempu a pohodičce, mnozí kolegové totiž v mysli zůstávají ještě u pohádek. Nenechte se zlákat a jeďte naplno, uděláte si tak očko.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Královna pentaklů: Zaměřte se na rozvíjení současného vztahu se svou drahou polovičkou, dokažte svou věrnost a stálost, v lednu bude třeba je podpořit. Udržujte dobrou náladu a buďte spolehliví, ať se o vás může opřít.

Zdraví – Královna pentaklů: Pokud vás něco zdravotně trápí, neodkládejte to: řešte problémy, když nastanou, na začátku jsou vždy zvládnutelnější. Raci, zaměřte se i na úpravu jídelníčku, abyste našli rovnováhu mezi zdravím a radostmi.

Práce – Eso mečů: Leden přeje novým projektům, třeba tomu, který už nějaký pátek nosíte v hlavě. Pusťte se do toho, jinak se nikdy nerozhoupete. Teď by vás v kariéře mohl významně posunout.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – 7 pohárů: Leden se ponese v duchu flirtování, jiskření a spousty nových možností. Nehoňte se za dokonalostí, je to skutečně jen iluze. Volte srdcem, to vás nasměruje správným směrem– a možná i k novému vztahu.

Zdraví – 5 holí: Leden přinese Lvům zdravotní komplikace. Čeká vás problém, se kterým se budete muset popasovat. Důležité je zachovat si nadhled, naději a vnitřní sílu, ty tvoří polovinu uzdravení.

Práce – Ďábel: Karta pokušení, kliček a podfuků… Chcete si ulehčit život a něco ošidit, abyste mohli minimalizovat úsilí a zároveň maximalizovat výsledek? Žádné zkratky nejsou samospásné, tudy cesta nevede!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Lvy v lednu čeká flirtování a mnoho nabídek… A Panny se možná (konečně) zasnoubíFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – 4 hole: Čtyřka je karta vášní i jistoty a v předpovědi znamená posun vztahu kupředu - třeba zásnuby nebo odkládanou svatbu. Těšte se na to, že se v lednu váš vztah promění a prohloubí.

Zdraví – 9 holí: Jakožto typické Panny jste schopní sebekázně, hlídáte se, jíte zdravě, zvlášť teď po vánočním přejídání. Trápí vás situace s chřipkovou epidemií a bojíte se o své zdraví - nepřehánějte to, jen buďte dále opatrní.

Práce – 7 holí: V lednu v práci nadejdou chvíle, kdy se budete muset obhájit, zachovat se asertivně a stát si za svým. Je to zkouška. Ukažte, že víte, co děláte, že se rozhodujete na základě podkladů a dat. Nenechte se zviklat.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – Páže mečů: Hrozí zbytečné konflikty a hádky způsobené dlouhodobým pobytem s rodinou během prosincových svátků. Myslete na to a vědomě se kroťte, ať se zbytečně nerozdmýchávají nikam nevedoucí spory.

Zdraví – Kolo štěstí: Celý leden bude pro Váhy plný nepředvídatelných situací – dobrých i špatných. Nedělejte si hlavu s tím, co nezvládnete změnit, jen se tím psychicky zatěžujete a vyčerpáváte.

Práce – 6 pohárů: Zanořte se do vzpomínek a čerpejte z minulých zkušeností, pomohou vám vyřešit současné problémy. I když přijde selhání, je důležité ukázat, že se z minulých chyb dovedete poučit, jen tak budete schopni vývoje.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – 10 pentaklů: Chcete ve vztazích udělat nějakou zásadnější změnu? Teď je správná chvíle, kdy se do ní pustit. Leden nahrává novým začátkům a desítka ukazuje na pevné zázemí, které Štíry při změnách podpoří.

Zdraví – 7 pentaklů: Nebude vám nijak výborně a zatoužíte po zázraku – po okamžitém uzdravení. Tak to však se zdravím bohužel nefunguje. Uzdravování bude postupné a poněkud pomalé. Vydržte.

Práce – 8 pohárů: Nastává loučení, kdy s těžkým srdcem opustíte něco, do čeho jste vložili hromadu energie - ať už je to projekt, nebo celá firma. I to k životu a práci patří a za chyby se bohužel platí.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Štíři se během ledna nebudou cítit ve své kůži a chvíli potrvá, než se dají do pořádkuFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – 6 holí: Leden pro Střelce bude přát seznamování a poznávání nových tváří. Mohou se stát důležitou součástí vašeho života – záleží, kolik energie do navazování těchto známostí vložíte.

Zdraví – Velekněžka: Dbejte intenzivně na prevenci a ochranu zdraví, ať začátek roku překonáte bez úhony – chřipky pořád řádí. Zaměřte se i na psychiku: neuzavírejte se ve své hlavě, svěřte se odborníkům.

Práce – 2 pentakly: Před vámi leží několik možných cest, volte moudře, tedy nejen na základě touhy a chtění, ale také z materiálního hlediska. Připravte se, že bude možná potřeba kompletní reorganizace vašeho pracovního života.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – Ďábel: Blíží se měsíc plný smyslnosti, flirtu, vábení a svádění. Užijte si dobrodružné období plné napětí a nejistoty, jakkoli vám třeba normálně podobné chování příliš nesedne. Není jisté, jak dlouhé tyto vztahy budou, ale o to zas tak nejde…

Zdraví – Páže mečů: Už nějakou dobu odkládáte řešení dlouhodobého zdravotního problému. Sice není urgentní, ale brzy by vás mohl dohnat a pěkně se vymstít. Nečekejte na to, svezte se na vlně novoroční energie a řešte ho.

Práce – Vůz: Kozorohy čeká pracovně velmi úspěšný měsíc. Budete sice muset napnout všechny síly, ale zároveň vás to dovede k výsledku, na který dlouho čekáte. Buďte podnikaví a odvážní, štěstí vám bude přát.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – Rytíř mečů: Přichází čas tvrdě racionálního chování, které Vodnářům moc nejde. Řiďte se rozumem, ne srdcem, v tuto chvíli vám to neprospěje. Ohleduplnost pro vás teď může být spíš zraňující.

Zdraví – Císař: Chovejte se k svému tělu zodpovědně a vaše zdraví vám to vrátí. Sportujte, pečujte o sebe, jezte střídmě. Objednejte se na prohlídky, které už nějakou dobu odkládáte. Leden jako nový začátek je k tomu ideální.

Práce – 8 mečů: Máte v sobě jakýsi vnitřní blok, který vás nutí uzavřít se před okolím, snad v důsledku vánočního přesycení. Efektivita vaší práce tak samozřejmě klesá, komunikace je v týmu klíčová. Snažte se znovu otevřít světu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – 2 hole: Tato karta konfliktu znamená, že vaše vztahy nebudou v lednu procházkou růžovou zahradou. Musíte učinit rozhodnutí, do kterého se vám nechce. Rozsekněte to, uleví se vám a brzy se přes těžkosti přenesete.

Zdraví – Král pentaklů: Z umanutého konzervativního přesvědčení se vyhýbáte něčemu, co by vám mohlo jedině prospět. Neomezujte se předsudky, vyslechněte si autority – lidi, kteří medicíně skutečně rozumějí.

Práce – 3 pentakly: Pracujete pilně a odhodlaně, jak to jen Ryby umějí, a výsledky se začínají sice pomalu, ale jistě dostavovat. Získané znalosti a kvalifikace vám přinesou odměnu, pochvalu či povýšení, jen tak dál!

Chcete vědět, co vás čeká každý den, na co si dát pozor a na co se těšit? Nastavte si denní horoskop!

Reklama

Načítám