Hlavní obsah
3,0
(210)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Křupavá dobrota k večeři nebo jen tak k pivu? Vyzkoušejte bramborové placky trochu jinak. S uzeným a cuketou chutnají skvěle. Pro vegetariánskou verzi vyměňte uzené maso za houby.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 brambor
  • 200 g cukety
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
  • 200 g uzeného masa
  • olej na smažení
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, opláchněte cuketu (tu neloupejte) a obojí nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli nakrájejte nadrobno a uzené natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky. 

02.

Dejte vše do mísy. Přidejte vejce, mouku, petrželku a vše důkladně promíchejte. Pak směs podle chuti osolte a opepřete. 

03.

Ochucenou směs nechte chvilku odpočinou. V pánvi rozehřejte trochu oleje. Pomocí lžíce pak přidávejte do pánve těsto a pomačkejte, aby vznikla placka, jako když pečete bramborák.

04.

Placičky smažte z obou stran dozlatova a dokřupava. Po usmažení je skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte samotné nebo s dipem podle chuti. 

Cuketa je v kuchyni hotový poklad. Co všechno s ní (ne)dělat? A zkusili jste už cuketovou hořčiči?

Reklama