Hlavní obsah

Je báječný, ale pro život? Na zabití! Podle čeho poznáte, že s ním budou v budoucnu problémy

Foto: Halay Alex, Shutterstock.com

Foto: Halay Alex, Shutterstock.com

Reklama

Je První máj, lásky čas. A vy jste možná zamilované, až to bolí. Je zábavný, sexy, neuvěřitelně charismatický, prostě jste z něj paf. Jenže randění je něco úplně jiného než partnerské soužití. Poznáte muže, který se na to první hodí náramně, ale na to druhé už moc ne?

Článek

Každý začátek je vzrušující a zamilovanost to se svým koktejlem splašených hormonů ještě umocňuje! Jenže někdy jdou charisma a sex-appeal ruku v ruce s vlastnostmi, které jsou fajn, když s někým jen tak randíte, ale když se s ním rozhodnete žít, všechno spíš komplikují. Co značí, že soužití s tímhle panem Božským bude minimálně náročné, když ne přímo nemožné?

1. Nedochvilnost

Čtvrthodinka sem, čtvrthodinka tam... Nikdy nikam nepřijde včas. Dokud jde jen o to, že v kině propásnete úvodní reklamy nebo se místo divadla, které jste nestihli, budete věnovat vášnivému sexu, je to docela fajn. Navíc to čekání jen zvyšuje vaši touhu.

V opravdovém životě je ale chronická nedochvilnost zdrojem mnoha problémů a neshod. Jen si představte, jak bude jednou vaše dítě marně čekat před školou na tatínka, který ho opět nestihl vyzvednout včas. Nebo až budete v čekárně před stresujícím vyšetřením sedět sama, protože ten, kdo vám má být oporou, prostě nestíhá.

O svádění si poslechněte také v podcastu IF:

2. Plánování? Kdepak!

Randit s ním je jedno velké dobrodružství. Do poslední chvíle netušíte, co má v plánu, jestli půjdete na večeři nebo skákat padákem. Anebo to víte, ale když přijde na věc, je všechno jinak, protože on dostal jiný nápad. Je přece tak sexy, když je někdo spontánní a dělá si, co ho zrovna napadne!

Jenže v životě jsou plány důležité. Jednou budete muset hodně věcí naplánovat (a pak se toho držet): kdo odveze dítě na kroužek, kdo hodí auto do servisu, kdy si vezmete dovolenou, jak si nastavíte splátky na byt...

Foto: Iryna Kalamurza, Shutterstock.com

Plánovat? To zní možná na počátku vztahu trochu nudně, jenže v každodenním životě se bez domluvy a předem daného rozvrhu neobejdeteFoto: Iryna Kalamurza, Shutterstock.com

3. Finanční výkyvy

Není lakomec, a když má, tak za ty, koho miluje, neváhá utrácet. Vezme vás do vyhlášené restaurace, pozve na drink všechny kamarády, a když mu padne do oka fešácká košile, prostě si ji koupí, ať to stojí, co to stojí. A že je týden před výplatou bez koruny, no co už: Peníze budou, my nebudeme!

Možná vás taková svobodomyslnost okouzluje – není otrokem peněz, umí žít na vysoké noze stejně jako v nouzi... Ale! Až se vám rozbije pračka a vy nebudete mít v čem vyprat miminku dupačky, protože na novou teď nejsou peníze, když včera platil večírek pro půlku města, nebo až se vám budou doma hromadit nezaplacené složenky, protože měl jednoduše „jiné výdaje“, kouzlo bude pryč.

4. Neustálé nadšení

Pořád je z něčeho nebo někoho nadšený – a pokaždé je to něco jiného. Střídá koníčky, zaměstnání, přátele. Jeho život je plný novot a nikdo a nic se v jeho přízni neohřeje příliš dlouho.

Neustálé nadšení je nakažlivé a přitažlivé, ale určitá stálost je v životě potřeba. Je to zdroj ukotvenosti, jistoty a pocitu bezpečí. A také je to známka, že je člověk vyspělý a ví, co od života chce.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Nepleťte si nezdravé nadšení a nebezpečnou bezstarostnost se sympatickým optimismemFoto: fizkes, Shutterstock.com

5. Bezstarostnost

Nikdy se ničeho nebojí, nemá žádné starosti, není ve stresu. Vždyť ono to nějak dopadne – to vám řekne v podstatě na cokoli, co vám dělá vrásky. Je to fajn, kdo bych chtěl mít vedle sebe vystresovaný uzlíček nervů!

Jenže někdy je k obavám opravdový důvod, a jsou věci, které není dobré nechat nějak dopadnout, ale zasadit se o to, aby dopadly tak, jak chcete a potřebujete. Nepřipravil se na důležitou prezentaci v práci? Samozřejmě to nějak dopadne, ale co když zrovna výpovědí?

Fázi zamilovanosti máte za sebou, naopak už roky žijete ve vážném vztahu? Možná vás trápí jiná nejistota. Podvádí vás? Tohle je 7 signálů, že má milenku!

Reklama

Načítám