Hlavní obsah

Nadávali jí do velryb! Dnes je z boubelky sexy žena

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

V dospívání byla stydlivá, uzavřená a šikanovaná. Emma Rose Doherty z britského Bathu měla nadváhu a spolužáci jí říkali velryba. Trpěla depresemi a několik let musela brát antidepresiva. Nakonec se ale odhodlala ke změně a dnes má tělo snů!

Článek

Netrpěla vyloženě morbidní obezitou, ale ve srovnání s vrstevníky byla při těle. Emma Rose (23) vážila asi 71 kilogramů, nosila konfekční velikost 42 a byla kvůli tomu terčem posměšků.

Deprese a trápení

V podstatě až do osmnácti let byla Emma nešťastná, trpěla depresemi, úzkostmi, od dvanácti do šestnácti let dokonce užívala antidepresiva. Kvůli posměškům se bála navazovat jakékoli vztahy s vrstevníky, neměla kamarády, jen spolužáky, kteří na ni pokřikovali „velrybo“, a byla extrémně stydlivá.

Nesnášela rodinné dovolené, protože se očekávalo, že bude chodit v plavkách. Problém měla i s nakupováním oblečení: styděla se prodavačkám říct o svou velikost, a tak na nákupy posílala sestru.

Foto: Profimedia.cz

Jako teenagerka Emma Rose hodně trpěla posměšky vrstevníkůFoto: Profimedia.cz

Přišla změna

Jednou už to vypadalo, že se odhodlá a začne sportovat, ale nakonec z toho sešlo. „Chtěla jsem jít do posilovny, byla jsem rozhodnutá. Ale pak jsem se na sebe podívala do zrcadla, rozbrečela jsem se a sešlo z toho. Cítila jsem se tak sama a bezcenná,“ vzpomíná Emma Rose.

Zásadní impuls nakonec přišel paradoxně na dovolené, které tak nenáviděla. „Byla jsem s mámou a sestrou ve Španělsku, odmítala jsem si na sebe vzít kraťasy, natož plavky. Seděla jsem tam a sledovala ostatní dívky, jak si jen užívají, vůbec se netrápí svým tělem a najednou jsem se zděsila. Uvědomila jsem si, že se celý život jen trápím svou postavou, místo abych byla šťastná a spokojená,“ vzpomíná mladá žena.

Po návratu z dovolené byla pevně odhodlaná, že takhle dál žít nechce. Jednou vpodvečer zašla do malé nenápadné posilovny a pomalu se tam učila, jak cvičit a posilovat. A věci se začaly měnit!

Foto: Profimedia.cz

Emma Rose je dnes majitelkou super postavy a cítí se skvěleFoto: Profimedia.cz

Chyb se nevyvarovala

Ve snaze shodit kila a zpevnit tělo si Emma vypěstovala ortorexii – psychické onemocnění, které se řadí mezi poruchy příjmu potravy. Jde o nezdravou posedlost správnou výživou, která organismu škodí, místo aby prospívala: „Byla jsem doslova posedlá zdravým jídlem, zaškatulkovala jsem si potraviny na dobré a špatné, ale pak jsem zjistila, že tělu nedávám, co potřebuje, a že jsem se podvyživila.“

Jen díky svému snu stát se osobní trenérkou a poradkyní pro zdravý životní styl se ale zvládla v tomto směru dovzdělat a poruchy příjmu potravy se zbavila. Výsledek? Po pěti letech má postavu snů – váží asi 51 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Za své ukázkové tělo vděčí Emma Rose především pohybu a posilováníFoto: Profimedia.cz

Pomáhá ostatním

Pohyb a zdravá strava se staly běžnou součástí Emmina života – pětkrát týdně má silový trénink, jednou týdně chodí na box. Navíc si splnila sen a založila společnost, která pomáhá ženám s podobným trápením. „Snažím se v nich nastartovat jejich potenciál, vyburcovat je a hlavně jim pomoct vyvarovat se chyb, které jsem sama dělala. Jsem přesvědčená, že každý má právo být šťastný a milovat své tělo a že každý má šanci dosáhnout svého nejlepšího já,“ dodává Emma Rose.

Foto: Profimedia.cz

Oplácanou puberťačku byste v téhle sexy ženě poznali jen těžkoFoto: Profimedia.cz

Že nic není nemožné, dokázala nedávno i populární zpěvačka, která byla dlouho dost při těle. Chcete znát tajemství diety, podle které zhubla Adele (32)? 

Reklama

Načítám