Hlavní obsah
3,4
(52)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Moje oblíbená disciplína? Recepty, které svoji přípravou nezaberou víc než 10 minut, potřebujete na ně jen několik málo surovin, skvěle si pochutnáte a ještě nemusíte mít výčitky svědomí z nezdravého jídla! Zkuste kuře v nasládlém oblečení pečených rajčátek a rozteklého sýra. Voní po česneku a bylinkách a neurazí ani ty, kdo si hlídají linii!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Na rajčátka
  • 2 hrnky cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • sůl a pepř
Na kuře
  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička bazalky
  • 1 lžička oregana
  • sůl a pepř
  • 1 mozzarella
Článek

Postup

01.

Pokud si vzpomenete, maso několik hodin nebo i den předem naložte, bude tak ještě křehčí. Pokrájejte ho na menší plátky a promíchejte s nadrceným česnekem, olivovým olejem, balzamikovým octem, bazalkou a oreganem (nebo třeba provensálskou směsí), solí a pepřem. Nic se ale nestane, když marinování vynecháte.

02.

Omytá rajčátka (já jsem dala mix červených, žlutých a černých) smíchejte přímo v pekáči nebo zapékací misce s proužky cibule, plátky česneku, bazalkou, olejem, octem, solí a čerstvě mletým pepřem. Navrch dejte plátky kuřete a při 220 °C pečte asi 20 minut, aby se maso propeklo, ale zároveň zůstalo šťavnaté.

03.

Na maso rozložte nastrouhanou mozzarellu a ještě asi 5 minut zapékejte, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, čerstvou bagetou nebo jen tak se salátkem.

Tip: S nasládlými rajčátky a balzamikem se skvěle doplňuje chilli - přidejte čerstvé nebo sušené a posuňte chuť ještě o kus dál!

Kuřecí je prostě nejsnadnější na přípravu! A jestli preferujete recepty, kde s masem uvaříte rovnou i přílohu, mrkněte na voňavé kuře po řecku s bulgurem, pečené kuře s červenou čočkou nebo kuře ve slanině s brambůrkami. Nezklame vás ani jedno!

Reklama