Článek
Postup
01.
Pokud si vzpomenete, maso několik hodin nebo i den předem naložte, bude tak ještě křehčí. Pokrájejte ho na menší plátky a promíchejte s nadrceným česnekem, olivovým olejem, balzamikovým octem, bazalkou a oreganem (nebo třeba provensálskou směsí), solí a pepřem. Nic se ale nestane, když marinování vynecháte.
02.
Omytá rajčátka smíchejte přímo v pekáči nebo zapékací misce s proužky cibule, plátky česneku, bazalkou, olejem, octem, solí a čerstvě mletým pepřem. Navrch dejte plátky kuřete a při 220 °C pečte asi 20 minut, aby se maso propeklo, ale zároveň zůstalo šťavnaté.
03.
Na maso rozložte nastrouhanou mozzarellu a ještě asi 5 minut zapékejte, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, čerstvou bagetou nebo jen tak se salátkem.
Tip
S nasládlými rajčátky a balzamikem se skvěle doplňuje chilli - přidejte čerstvé nebo sušené a posuňte chuť ještě o kus dál!
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená
Kuřecí je prostě nejsnadnější na přípravu! A jestli preferujete recepty, kde s masem uvaříte rovnou i přílohu, mrkněte na voňavé kuře po řecku s bulgurem, pečené kuře s červenou čočkou nebo kuře ve slanině s brambůrkami. Nezklame vás ani jedno!