Hlavní obsah

Obraz z lyží, nenápadné úložné prostory a krásný výhled. Byt v Harrachově nabízí skvělý relax

Foto: Johana Antošová

Foto: Johana Antošová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horský apartmán měl původně sloužit jen k občasnému využití, nakonec ale manželé se dvěma dětmi zjistili, že tu mohou trávit celý rok. Interiér je inspirovaný okolní přírodou i lyžařskou tradicí.

Článek

Manželé Lenka a Lubomír už delší dobu pokukovali po horském apartmánu, který by si pořídili pro občasné výlety s rodinou. V plánu byly původně Tatry, kde by ho v průběhu roku pronajímali a jezdili sem jen na pár týdnů v roce. Jejich preferencemi ale výrazně zamíchala covidová pandemie a s ní spojený lockdown.

„Bydlíme v centru Prahy a téměř dvouletá izolace nás ovlivnila natolik, že jsme se rozhodli pořídit si apartmán v maximálně dvouhodinové dojezdové vzdálenosti, abychom ho mohli plně využívat. Volba padla na Harrachov, kde je krásně po celý rok,“ vypráví pan Lubomír.

Apartmán u lesa

V Harrachově je zaujal developerský projekt s krásnou zahradou a přímým výhledem do lesa. Vybrali si 80metrový byt s dispozicí 3+kk. Manželé měli hrubou představu, jak by jejich bydlení mělo vypadat, a když šli do hloubky, zjistili, že budou potřebovat pomoc odborníka.

„Na první pohled nás zaujala práce interiérového designéra Josefa Trakala a spolupráce s ním probíhala perfektně. Je to precizní, spolehlivý a pozitivně naladěný člověk, který měl vždy odpověď na jakýkoli dotaz nebo rychlé řešení pro vzniklý problém,“ pochvalují si majitelé.

Foto: Johana Antošová

Čtyřčlenná rodina si v Harrachově pořídila byt 3+kk velký 80 metrů čtverečníchFoto: Johana Antošová

Horský styl moderně

V interiéru se měl promítnout horský styl, zároveň si ale manželé přáli pojmout ho moderně. S designérem se shodli na využití světlých tónů v kombinaci se dřevem. „Podlahy jsou z dubového dřeva a dveře a zárubně jsme volili v bezfalcovém provedení ve světle šedém odstínu, aby zcela nesplynuly se stěnami. Dále jsme pracovali i se vzhledem budovy, který svým stylem mluví k přírodě a lesu. Tento motiv a koncept jsme se snažili dostat i dovnitř,“ popisuje designér.

Foto: Johana Antošová

Podlaha v celém apartmánu je z dubového dřevaFoto: Johana Antošová

Stylový obraz z lyží

Hlavním a nejvýraznějším prvkem apartmánu je laťové obložení: prostor krásně doplňuje a propojuje s přírodou a zároveň funguje jako jednotící prvek. V chodbě si s ním pohráli ještě o něco více a vytvořili tu artefakt, který vychází z reliéfu Krkonoš. Dřevěné latě jsou na tmavém podkladu a uprostřed jsou umístěné historické lyže.

„Sehnali jsme je v bazaru a nechali jsme je zrenovovat a naolejovat. Klienty pak napadlo, že by ještě mohly svítit, což nebylo jednoduché, ale nakonec se to povedlo pomocí zapuštěných LED pásků,“ popisuje designér.

Foto: Josef Trakal

Latě na tmavém podkladu vytvářejí reliéf Krkonoš, doprostřed umístili historické lyže, které jsou navíc podsvětlenéFoto: Josef Trakal

Nenápadné úložné prostory

Úložné prostory jsou navržené tak, aby byly co nejméně nápadné. Proto jsou do velké míry bez úchytek a tam, kde úchytky jsou, použili opět laťování.

Kuchyňská linka je vyrobená z dubové dýhy a matné speciální laminované deskoviny, na které nejsou vidět otisky prstů. Na několika stěnách v interiéru využili betonovou stěrku v různě barevných dekorech, stěny v ložnicích pak zútulňují vliesové tapety.

„Apartmán využíváme kdykoliv, kdy je k tomu příležitost. Prostě vždy, když cítíme, že je potřeba načerpat energii. Rádi sedíme v obývací místnosti, která nám nabízí úžasný výhled do krkonošské přírody. A samozřejmě hodně času trávíme venku. Jsme doslova krok od lesa, na okraji biatlonového kolečka, kam chodíme běhat i na běžky,“ uzavírá pan Lubomír.

Vizitka designéra

Interiérový designér Josef Trakal vystudoval střední školu tvorby a designu nábytku v Liberci a Fakultu umění a architektury TU v Liberci pod vedením Bořka Šípka, Leony Matějkové a Jaroslava Brabce. Spolupracuje s architektonickými a projekčními kancelářemi, grafickými studii i s řemeslníky. Více na stránkách JosefTrakal.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám