Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Další úžasná možnost, jak naložit s cuketami! Bez brambor se v receptu na chlupaté knedlíky sice neobejdete, ale cuketa jim navíc dodá nejen skvělou chuť, ale i dokonalou strukturu.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
24 kusů
  • 200 g vařených brambor ve slupce
  • 300 g brambor
  • 300 g cukety
  • 2 lžičky soli
  • 1 ks vejce
  • 200 g hrubé mouky
Článek

Chlupaté knedlíky s cuketou můžete použít tradičně jako přílohu k masu, případně je servírovat jako samostatný chod. Stačí je lehce omastit máslem či sádlem, posypat bylinkami a hoblinkami parmezánu.

Podpis

01.

200 g brambor typu C uvařte ve slupce. Slijte je a nechte zcela zchladnout. Pak je nastrouhejte na jemném struhadle.

02.

300 g oloupaných syrových brambor a stejné množství cukety nastrouhejte. Zamíchejte do nich asi lžičku soli a nechte 20 minut stát. Nastrouhané brambory s cuketou poté přendejte do plátýnka nebo gázoviny, pořádně vymačkejte a zbavte vody.

03.

Vymačkané brambory a cuketu dejte do mísy a přidejte k nim uvařené nastrouhané brambory. K nim vyklepněte vejce, nasypte hrubou mouku a těsto zamíchejte. Vznikne lepivá směs.

04.

Pomocí dvou lžic tvořte noky, které ve 2–3 várkách vařte v osolené vroucí vodě. Od chvíle, kdy vyplavou na hladinu, vařte je ještě asi minutu a pak je sítkem vylovte a servírujte.

Cukety, kam se podíváš

Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie211,04 kJ
Bílkoviny1,75 g
Tuky0,36 g
Sacharidy9,75 g
Sůl0,51 g
SAFA0,1 g
Vláknina0,72 g
Cukry0,55 g

Načítám