Článek
Chlupaté knedlíky s cuketou můžete použít tradičně jako přílohu k masu, případně je servírovat jako samostatný chod. Stačí je lehce omastit máslem či sádlem, posypat bylinkami a hoblinkami parmezánu.
Podpis
01.
200 g brambor typu C uvařte ve slupce. Slijte je a nechte zcela zchladnout. Pak je nastrouhejte na jemném struhadle.
02.
300 g oloupaných syrových brambor a stejné množství cukety nastrouhejte. Zamíchejte do nich asi lžičku soli a nechte 20 minut stát. Nastrouhané brambory s cuketou poté přendejte do plátýnka nebo gázoviny, pořádně vymačkejte a zbavte vody.
03.
Vymačkané brambory a cuketu dejte do mísy a přidejte k nim uvařené nastrouhané brambory. K nim vyklepněte vejce, nasypte hrubou mouku a těsto zamíchejte. Vznikne lepivá směs.
04.
Pomocí dvou lžic tvořte noky, které ve 2–3 várkách vařte v osolené vroucí vodě. Od chvíle, kdy vyplavou na hladinu, vařte je ještě asi minutu a pak je sítkem vylovte a servírujte.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní