Hlavní obsah

Houbové omáčky, které musíte vyzkoušet: Jsou překvapivě rychlé, levné a snadné!

Foto: hlphoto, Shutterstock.com

Foto: hlphoto, Shutterstock.com

Houbová omáčka je klasika, která nikdy nezklame. Nemusí to být jen tradiční smetanová s knedlíkem – na talíři může chutnat lehce, moderně i překvapivě. Stačí vědět, jak na ni a s čím ji zkombinovat.

Článek

Jsme národ houbařů a v jejich sběru i zpracování se nám jen tak někdo nevyrovná. Pokud je chcete upravit hned, jak je donesete z lesa a očistíte, tedy když nejlíp voní a jsou nejčerstvější, pak můžete udělat smaženici, obalit je nebo je použít do omáčky. Mimo sezónu lze použít i předem namočené houby sušené, nebo i mražené. Omáčky z hub jsou skvělým způsobem, jak si zpestřit jídelníček – jsou vydatné, přirozeně plné chuti a levné. Pokud jste dosud zůstávali jen u jedné klasiky, je nejvyšší čas pustit se do dalších variant. Ať už s masem, nebo bez něj.

Houbové omáčky k masu

Houbové omáčky bez masa

Jak správně uskladnit houby?

Při skladování hub byste měli dbát několika zásad - hlavní a zásadní je stejná jako při sběru hub. Do košíku i do zásob patří jen ty houby, o kterých stoprocentně víte, že jsou jedlé. Ale i ty se mohou stát nebezpečnými, pokud jsou plesnivé nebo přemrzlé.

Z lesa houby nenoste v zavřené igelitce a v plastových sáčcích je ani neskladujte, mohou se zapařit, kvasit a opět být nebezpečné zdraví.

Čerstvé houby neskladujte dlouho, když víte, že je nezpracujete, raději je hned zamrazte nebo usušte.

Načítám