Článek
Tento recept můžete připravit také se sušenými houbami. Jen je předem namočte do vody. Pokud nemáte srnčí, klidně můžete použít i hovězí maso.
Postup
01.
Ve velké pánvi na lžičce oleje orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a na měsíčky nasekanou cibuli.
02.
Když slanina začne pouštět tuk a cibule zlátnout, přidejte i nakrájené osolené a opepřené srnčí maso a nakrájené lesní houby. Společně vše zprudka orestujte, aby se maso zatáhlo.
03.
Do pánve nalijte vývar, přidejte lístky čerstvého tymiánu, rozmarýn a kuličky jalovce. Přiklopte poklicí a duste cca 40 minut, dokud maso nezměkne. Dle potřeby dolévejte vývar.
04.
Když je maso měkké, směs ještě vařte bez poklice cca 10 minut, aby se omáčka lehce zredukovala. Hotové jídlo pak servírujte například se špeclemi nebo rýží.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice