Hlavní obsah
3,6
(11)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Jsou jednoduché, rychlé a chutnají skvěle. Na těstovinách zapečených s trochou mletého masa a lehkou rajskou omáčkou s bylinkami si pochutná celá rodina.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 balení těstovin
  • 2 balení mozzarelly
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Těstoviny uvařte podle návodu. Video: Jak nakrájet cibuli bez slz?

02.

Cibuli opečte na oleji a po chvíli přidejte česnek a protlak. Promíchejte a nechte rozvonět. Vmíchejte maso a opečte ho.

03.

Do směsi přidejte loupaná rajčata. Promíchejte, osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu. Podle potřeby můžete přilít trochu vody.

04.

Směs přiklopte a nechte ji na mírném ohni probublávat asi 10 minut. Mezitím předehřejte troubu na 180 C. Pekáček vymažte olejem.

05.

Do masové směsi vmíchejte uvařené těstoviny a vyklopte je do pekáčku. Uhlaďte, poklaďte plátky mozzarelly, vložte do trouby a pečte asi půl hodinky dozlatova. Hotové těstoviny podávejte s listovým salátem.

Načítám