Článek
Postup
01.
Připravte si rajčata, ideální je kombinace menších a větších plodů. Ta nejmenší nechte v celku, větší rozpulte. Vložte rajčata spolu se dvěma hrstmi oliv do pekáčku. Přidejte najemno nasekaný česnek, zakápněte olejem a balzamikovým octem, osolte a opepřete. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte cca 15-20 minut. Během té doby pustí rajčata šťávu, která se krásně promísí s dalšími ingrediencemi.
02.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a nechte okapat. Poté je přendejte do pekáčku s rajčaty, posypejte petrželkou nakrájenou najemno a promíchejte. Podle potřeby osolte.

Ta nejjednodušší jídla bývají zároveň ta nejlepšíFoto: Martina Lancingerová
03.
Těstoviny naservírujte na talíře a podávejte s mozzarellou.
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená
Hledáte vhodnou inspiraci pro upotřebení velké úrody rajčat? Spotřebujte je podle babiččina receptu na kečup anebo si uvařte báječnou rajskou omáčku z čerstvých rajčat.