Hlavní obsah

Vánoční kuličková sezona vrcholí: Nepečené cukroví 10× jinak

Foto: Natasha Breen, Shutterstock.com

Foto: Natasha Breen, Shutterstock.com

Koulelo se, koulelo… A letos se bude koulet ještě víc. Nepečené vánoční kuličky se stávají vánoční klasikou: rychlé, efektní a ideální pro všechny, kdo chtějí mít plnou krabici cukroví, aniž by vytáhli plech z trouby. Od kokosové klasiky až po zdravější verze, které neurazí ani dietáře.

Článek

Vánoce mají zvláštní kouzlo: jakmile se objeví první světýlka, většina kuchyní se promění v malé výrobny cukroví. Jenže ne každý touží po maratonu u trouby. A tak přichází čas na adventní záchranáře – kuličky. Nepečené, chutné a tak rychlé, že se stihnou „ukoulet“ dřív, než zazvoní první čekaná i nečekaná návštěva.

Klasika, která nezklame

Mezi vánočními kuličkami existují stálice, které nikdy nevyjdou z módy. Kokosové, kakaové, ořechové nebo s trochou rumu – prostě ty, které voní dětstvím. Jsou jednoduché, spolehlivé a stejně výborné, jako když jste je potají „ochutnávali“ už při výrobě. Ať zvolíte jakoukoli klasiku, jedna věc je jistá: na misce se nestihnou ani ohřát.

Lehčí a zdravější variace

Kdo říká, že cukroví musí být hříšné a nezdravé? Moderní verze kuliček dokazují, že to jde i jinak. Datlové nebo třeba bez cukru – prostě malé bomby zdravější energie, které neurazí ani sportovce, ani toho, kdo už v prosinci opatrně vyhlíží plavkovou sezonu.

Načítám