Hlavní obsah

Rychlý dýňový chlebíček s pekanovými ořechy

Hodnocení:
(41)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Proč rychlý? Protože dnes přeskočíme přípravu dýňového pyré, které do tohoto typického podzimního receptu patří. My si totiž pomůžeme hotovým dýňovým pyré, které se prodává v bio kvalitě jakožto příkrm pro miminka. Nemusíme se tedy zdržovat loupáním, dlabáním, vařením a mixováním dýně a vláčný dýňový chlebíček s křupavými pekanovými ořechy budete mít na stole raz dva.

Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 125 g dýňového pyré
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 130 g hnědého cukru
  • 130 ml mléka
  • 2 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky drceného hřebíčku
  • 2 hrsti pekanových ořechů
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Hnědý cukr, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a sůl zamíchejte v míse. Jednu hrst pekanových ořechů nasekejte a také je zamíchejte do sypké směsi. 

Krok 2: V jiné míse smíchejte obsah malé skleničky dýňového pyré s vejci, rozpuštěným máslem a mlékem. 

Krok 3: Nyní sypkou směs postupně ruční metlou zašlehejte do tekuté směsi. Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček. Na povrch dejte zbytek ořechů vcelku. 

Foto: Svatava Vašková

Není ten podzim krásný?

Krok 4: Dýňový chlebíček dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 30 minut. Pak ho opatrně vyklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
2. 11. 2021

Reklama

Sdílejte článek