Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Proč rychlý? Protože dnes přeskočíme přípravu dýňového pyré, které do tohoto typického podzimního receptu patří. My si totiž pomůžeme hotovým dýňovým pyré, které se prodává v bio kvalitě jakožto příkrm pro miminka. Nemusíme se tedy zdržovat loupáním, dlabáním, vařením a mixováním dýně a vláčný dýňový chlebíček s křupavými pekanovými ořechy budete mít na stole raz dva.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 125 g dýně
  • 100 g másla
    7
  • 130 g hnědého cukru
  • 130 ml mléka
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 250 g hladké mouky
    1
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
    1
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky hřebíčku
  • 2 hrsti pekanových ořechů
    8
  • 1/2 lžíce másla
    7
  • 1 lžíce hrubé mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hnědý cukr, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a sůl zamíchejte v míse. Jednu hrst pekanových ořechů nasekejte a také je zamíchejte do sypké směsi. 

02.

V jiné míse smíchejte obsah malé skleničky dýňového pyré s vejci, rozpuštěným máslem a mlékem. 

03.

Nyní sypkou směs postupně ruční metlou zašlehejte do tekuté směsi. Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček. Na povrch dejte zbytek ořechů vcelku. 

Foto: Svatava Vašková

Není ten podzim krásný?Foto: Svatava Vašková

04.

Dýňový chlebíček dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 30 minut. Pak ho opatrně vyklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce. 

Dýně, královny podzimní kuchyně

Dýním se snad ani nelze vyhnout. Co z nich uvařit či upéct, aby chutnaly celé rodině?

(Ne)tradičně: Máslo | Džem | Kompot | Noky

Načítám