Hlavní obsah
3,4
(42)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Proč rychlý? Protože dnes přeskočíme přípravu dýňového pyré, které do tohoto typického podzimního receptu patří. My si totiž pomůžeme hotovým dýňovým pyré, které se prodává v bio kvalitě jakožto příkrm pro miminka. Nemusíme se tedy zdržovat loupáním, dlabáním, vařením a mixováním dýně a vláčný dýňový chlebíček s křupavými pekanovými ořechy budete mít na stole raz dva.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 chlebíček
  • 125 g dýně
  • 100 g másla
  • 130 g hnědého cukru
  • 130 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky hřebíčku
  • 2 hrsti pekanových ořechů
  • 1/2 lžíce másla
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Hnědý cukr, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a sůl zamíchejte v míse. Jednu hrst pekanových ořechů nasekejte a také je zamíchejte do sypké směsi. 

02.

V jiné míse smíchejte obsah malé skleničky dýňového pyré s vejci, rozpuštěným máslem a mlékem. 

03.

Nyní sypkou směs postupně ruční metlou zašlehejte do tekuté směsi. Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na chlebíček. Na povrch dejte zbytek ořechů vcelku. 

Foto: Svatava Vašková

Není ten podzim krásný?Foto: Svatava Vašková

04.

Dýňový chlebíček dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 30 minut. Pak ho opatrně vyklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce. 

Načítám