Hlavní obsah

Elegantní i v plavkách! Inspirujte se módním stylem Amal Clooney, která slaví 45. narozeniny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to uznávaná právnička a bojovnice za lidská práva. Žena, která dokázala zkrotit jednoho z nejslavnějších svůdníků, je také inspirativní módní ikona. V čem je kouzlo šatníku Amal Clooney, která dnes slaví 45. narozeniny?

Článek

Je asi tak miliarda věcí, na které může být Amal Clooney hrdá. Vybudovala si skvělou právnickou kariéru, bojuje za lidská práva, „ulovila“ jednoho z největších krasavců Hollywoodu a má s ním dvě nádherné děti. A aby toho nebylo málo, příroda jí do vínku nadělila i krásu, uhrančivý pohled, super tělo a navíc také vkus a cit pro módu. Tato dáma v módě prostě nechybuje!

Když Paříž, tak Paříž

V módě nejde jen o to, vědět, co je in, co svědčí vašim proporcím či jak co zkombinovat… Nejdůležitější je reflektovat, kam daný model hodláte vynést. A v tom je tahle módní ikona přebornice. Když byla v roce 2017 v Paříži, do ulic vyrazila ve smetanových retro šatech a kabátku, které přesně reflektovaly duch metropole elegance. Byla elegantní, ale zároveň tak trošku drze odvážná, neuvěřitelně stylová, sexy, a navíc v té době už i těhotná! A kdeže se dají tak krásné šaty sehnat? V proslulém londýnském obchodě William Vintage.

Foto: Profimedia.cz

Paříž platí za město, kde vládne elegance a pověstný francouzský šmrnc, a Amal Clooney to samozřejmě moc dobře víFoto: Profimedia.cz

Nejdrsnější módní zkouška

Když se v roce 2018 konala svatba prince Harryho, pozvánka dorazila i manželům Clooneyovým. Zatímco herec to měl v zásadě jednoduché, protože mu stačilo ze skříně vytáhnout bezvadně střižený světlý oblek, jeho žena byla ve složitější situaci. Neporušit žádné z královských módních pravidel, ale zároveň nebýt za šedou myšku, to chce opravdový módní talent. A tento úžasný model návrhářky Stelly McCartney to dokázal: dodržel klasický střih, byl mimořádně elegantní, zároveň ale nebyl ani na chvíli nudný. Postarala se o to zářivá žlutá barva, drobné detaily na rukávech i elegantní mašle v zadní části. A klobouk ladící s šaty a s elegantním závojem? Dokonalost sama!

Foto: Profimedia.cz

Jestli se někde opravdu dbá na dress code, je to královská rodinaFoto: Profimedia.cz

Za sexy vílu

V Hollywoodu není nouze o významné společenské události, kde se žádá velká večerní a je možné (dokonce žádoucí) být trochu odvážnější. A i v tomhle oboru umí Amal Clooney chodit. Dokázala to například loni v říjnu, když s manželem vyrazila na slavnostní akci Academy Museum Gala v Los Angeles. Její éterické šaty z dílny italského módního domu Del Core v odstínech limetek patřily opět k tomu nej, co bylo ten večer možné vidět. Byla sexy, ale zároveň něžná, nepřehlédnutelná, ovšem ani trochu vyzývavá: jednoduše dokonalá jako vždy.

Foto: Profimedia.cz

Amal Clooney přirozeně nedělá problém ani velká večerníFoto: Profimedia.cz

Dovolenková ležérnost

Loni v létě si manželé i s dětmi užívali dovolenou v Itálii a z velké části ji trávili na lodi. A také tam byla Amal Clooney za módní ikonu, i když samozřejmě vsadila na pohodlí a ležérnost. Ale uznejte, vršek plavek dokonale sladěný s pohodlnými lehkými širokými kalhotami, k tomu elegantní, ale zároveň praktický slamák… To je super outfit na jakoukoli dovolenou.

Foto: Profimedia.cz

Ani na dovolené na módu Amal Clooney nerezignujeFoto: Profimedia.cz

Byznys módu má v malíku

Jestli pracujete v oboru, kde je vyžadováno formální oblečení, rozhodně se nechte Amal Clooney inspirovat. Kostýmky všeho druhu, saka, pouzdrové šaty, prostě byznys módu má vzhledem ke své profesi opravdu v malíku. Sází na naprostou klasiku – jednoduché střihy, umírněné barvy, lodičky na vyšším podpatku a elegantní kabelky.

Foto: Profimedia.cz

Amal Clooney je právnička, takže byznys móda je její „denní chleba“. A umí to s ní perfektně!Foto: Profimedia.cz

Sexy romantička

Tento snímek pochází z roku 2019, kdy ostře sledovaný pár slavil páté výročí svatby. A ona si se svým modelem dost vyhrála. Zvolila romantický vršek korzetového střihu – jeho bílá krajka jakoby symbolicky připomínala svatební šaty. Ale aby romantiky nebylo moc, a protože ve vztahu jde i o vášeň, top doplnila sexy koženými kalhotami (oba kousky jsou od značky Philosophy di Lorenzo Serafini). Podobný outfit by se dost možná hodil i na blížící se svátek zamilovaných!

Foto: Profimedia.cz

Kombinace něžné krajky a sexy kůže je superFoto: Profimedia.cz

Amal Clooney samozřejmě není jediná, kdo to s módou umí. Inspirativní je i další módní ikona Diane Keaton: Miluje kalhoty a široké pásky a šetří barvami!

Reklama

Načítám