Článek
Postup
01.
Brambory ve slupce uvařte den předem. Pak je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a v míse promíchejte s moukou, špetkou prášku do pečiva, lžičkou soli a vejcem. Vše důkladně propracujte, aby vzniklo hladké těsto.
02.
Slaninu a houby nakrájejte na kousky. V pánvi nechte rozpustit olej a opečte nejdřív slaninu. Pak přidejte houby a nakonec vmíchejte tymián a kmín. Směs podle chuti ještě osolte a opepřete.
03.
Těsto vyválejte na tenčí plát a nakrájejte na čtverce o velikosti 8 x 8 cm. Na každý dejte hromádku směsi a přehněte do tvaru šátečku. Okraje těsta pevně přimáčkněte, aby se náplň při vaření neuvolnila.
04.
Hotové taštičky pak vařte ve vroucí a osolené vodě asi 5 minut. Vyjměte je pomocí děrovačky a rozdělte na talíře. Podávejte posypané dokřupava opečenou cibulkou.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice