Hlavní obsah
3,3
(86)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tohle letní jídlo si zamilujete. Je lehké, plné zeleniny i chutí koření a bylinek. Cuketa se dá zpracovat opravdu na mnoho způsobů. Rolky si můžete dát jen tak, nebo s plátky dokřupava opečené bagety.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cukety
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 2 plechovky rajčat
  • 150 g ricotty
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 2 snítky čerstvého oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mletý římský kmín
Článek

Postup

01.

Cibuli nasekejte nadrobno a stroužky česneku prolisujte. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opečte. Vmíchejte mleté maso a opečte ho dohněda. 

02.

Přidejte polovinu loupaných rajčat, trochu vody a směs poduste pod pokličkou asi 20 minut. 

03.

Mezitím pomocí škrabky nakrájejte cuketu na tenké plátky. Každý potřete vrstvou ricotty. 

04.

Zbylá rajčata dejte do misky. Přidejte k nim nasekané bylinky, sůl, pepř a římský kmín. Vše promíchejte a nalijte do zapékací mísy. 

05.

Na ricottou potřené plátky cukety naneste vždy vrstvu masa a opatrně zarolujte. Rolky pak skládejte do zapékací mísy na rajčatovou směs. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte asi 20 minut. 

Reklama

Načítám