Hlavní obsah

Heidi Janků slaví 59! Co ji pojí s Ivanou Gottovou?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Heidi Janků dnes slaví 59. narozeniny. Její život zasáhla před dvěma lety smutná událost: ztratila svého milovaného manžela. Které další slavné dámy se musely vypořádat s osudem vdovy?

Článek

Statisticky se ženy dožívají vyššího věku než muži, a tak je logicky víc vdov než vdovců. Mezi vdovy patří i dnešní oslavenkyně Heidi Janků. Víte, které další dámy pochovaly manžela?

Heidi Janků

Interpretka hitu Když se načančám a dnešní oslavenkyně měla mezi lety 1992 až 2017 za manžela hudebního skladatele Ivo Pavlíka (✝84). Byl skoro o třicet let starší a před čtyřmi lety zemřel na selhání srdce. Heidi Janků prý její muž kdysi okouzlil svou silnou osobností a erotickým nábojem, který se mezi nimi hned vytvořil. Láska ale podle zpěvačky přišla až dlouho po seznámení a ona kvůli němu nakonec opustila svého prvního muže.

Foto: Profimedia.cz

Před Heidi Janků měl Ivo Pavlík za manželku Věru Špinarovou (✝65)Foto: Profimedia.cz

Ivana Gottová (45)

Věk lehce přes čtyřicet rozhodně není číslicí, kdy by se ženy často stávaly vdovami. Manželka mnohonásobného českého slavíka Karla Gotta (✝80) s tím ale musela kvůli výraznému věkovému rozdílu stejně jako Heidi Janků tak trochu počítat. Mistr zemřel v roce 2019, kdy podlehl akutní leukémii. Už předtím se léčil s rakovinou mízních uzlin a v posledních letech života měl celkově dost podlomené zdraví. To lze ostatně sledovat i v dokumentu Karel (2021), který letos vstoupil do kin. Jeho manželka zůstala sama na výchovu dvou dcer – mladší Nelly Sofie (13) a starší Charlotte Elly (15).

Foto: Profimedia.cz

Ivana byla svému muži velkou oporou do posledních chvilFoto: Profimedia.cz

Olga Menzelová (43)

Mezi vdovy se loni v září zařadila i filmová producentka a manželka slavného českého režiséra. Jiří Menzel (✝82) trpěl dlouhodobě zdravotními komplikacemi po těžké meningitidě a poslední ránu mu zasadil covid-19, který u něj způsobil zápal plic. Obětavá manželka zažila podle svých slov umírání v přímém přenosu. Poslední roky spolu ovšem žili spíše jako přátelé než milenci. Režisér dal své ženě svobodu a volnost a ta si s egyptologem Miroslavem Bártou pořídila syna Alberta (2), jehož existenci se jí podařilo skoro rok a půl před veřejností tajit. Kromě Alberta má producentka ještě dvě dcery. V roce 2008 porodila Annu Karolínu (13), kterou má se svým tehdejším milencem režisérem Jaroslavem Brabcem (67). Mimomanželský vztah ale nevydržel a ona se vrátila zpět k Jiřímu Menzelovi. Druhá dcera Eva Marie (6), která se narodila v roce 2015, by měla být zesnulého režiséra.

Foto: Profimedia.cz

Možná i kvůli velkému věkovému rozdílu měli manželé Menzelovi volné manželství, které bylo v závěru spíše velkým přátelstvímFoto: Profimedia.cz

Kateřina Žbirková (54)

Smutná zpráva zasáhla hudební svět v polovině listopadu, kdy zemřel legendární slovenský zpěvák s pověstným britským šarmem Miro Žbirka (✝69). A to krátce po oslavě svých 69. narozenin. Příčinou úmrtí byl zápal plic. Zpěvák jich několik prodělal už v minulosti, protože se potýkal se slabou imunitou. Jeho manželka byla Mekymu dlouhá léta oporou a dělala mu i manažerku. Jako manželé spolu žili od roku 1988 a seznámili se díky tomu, že Kateřina šla se zpěvákem dělat rozhovor do školního časopisu. Natolik ho okouzlila, že jí posléze složil píseň Katka, která se stala hitem. V době, kdy začal Miro s Kateřinou chodit, byl ještě ženatý se svou první ženou. Zpěvák později vypověděl, že tehdy hodně pracoval, neměl na rodinu čas a s první ženou měli každý jiné představy o životě.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Žbirkovi působili velmi harmonicky, což je vidět i v dokumentu Meky (2020), který vznikl o zpěvákově životěFoto: Profimedia.cz

Taylor Simone Ledward (31)

Zpráva o úmrtí herce Chadwicka Bosemana (✝43), který hrál například v marvelovce Black Panther (2018), zarmoutila jeho blízké v roce 2020. Čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva dopadl neúspěšně. Při léčbě mezi chemoterapiemi a operacemi ovšem zvládl natočit několik filmů, což svědčí o jeho velké vůli žít. S manželkou Taylor Simone Ledward neměli děti a sňatek podle rodiny uzavřeli jen několik měsíců před hercovou smrtí.

Foto: Profimedia.cz

Taylor Simone Ledward se stala vdovou krátce po svatběFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám