Hlavní obsah

Krásnější do šatů? Jak mít plošší bříško a hladký dekolt?

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Reklama

Chystáte se na ples nebo jinou slavnostní událost a loňské šaty jsou vám nepříjemně těsné a odhalují povadlé paže i unavený dekolt? Nebojte se, i během pár dní můžete problematické partie zkrášlit.

Článek

Těsné společenské šaty často odhalí nedostatky na postavě i postupující zub času. Můžete si samozřejmě koupit nové, které k vašemu vzhledu budou lichotivější (vyberte si plesová šaty). Nápravu lze ale zjednat i bez zbytečného utrácení. Ze dne na den toho s postavou moc neuděláte, ale pár dní nebo dokonce týdnů k dobru už bude poznat.

Cvičení prozáří pokožku

Během týdne je zdravé zhubnout maximálně kilo až dvě, nesnažte se tedy o víc. Každodenní dávka pohybu se vyplatí, i když cvičit byste měly dlouhodobě, nejen když chcete shodit do šatů. Zlepšuje to metabolismus, pomáhá k lepšímu fungování střev a pravidelný pohyb také rozsvítí vaši pokožku. Zapotíte se při něm, otevřou se vám póry, kůže se projasní a budete působit mladší.

Chcete-li se při cvičení intenzivněji zaměřit na paže a nohy, které v šatech odhalíte, zkuste posilování s činkami, závažími nebo s gumovým pásem. Vsaďte na dřepy, kliky, ale i svižnou procházku nebo spinning. Nečekejte ale, že za týden budete mít dole jednu velikost. Každý den se ale počítá!

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Vycvičit si do týdne postavu nezvládnete, pohyb je třeba zapojit dlouhodoběFoto: nd3000, Shutterstock.com

Voda je nepřítel

Za nafouklé břicho či oteklé kotníky nemůže jen nadváha, ale také zadržovaná voda. „Pokud je vody v těle opravdu hodně, pijte dostatek čisté vody, aby tělo nemělo tendenci ji zadržovat. Pitný režim je naprosto klíčový,“ doporučuje Martina Dvořáková, hlavní výživová poradkyně KetoDiet. Spočítejte si podle vlastní váhy, kolik vody pít. Prostřídat ji můžete i s bylinnými čaji, naopak pozor na džusy a slazené nápoje.

K otokům přispívá nejen nedostatečný pitný režim, ale i hormonální důvody, nefungující lymfa, různé nemoci (jater, tlaku, srdce), ale i chyby v jídelníčku. Vyhněte se také rychlým cukrům (cukrovinky, bílé pečivo, med) a nadbytku soli, které zvyšují podíl vody v těle. „Naopak je dobré zařadit potraviny bohaté na draslík, který snižuje hladinu sodíku v těle a na něj vázané molekuly vody. Vhodná jsou rajčata, avokádo, špenát, ořechy a některé druhy ryb, například treska a tuňák,“ doplňuje výživová poradkyně. Z bylinek zkuste na odvodnění slabý březový nebo kopřivový čaj. 6 dalších způsobů, jak si odvodnit tělo.

Foto: Jiri Hera, Shutterstock.com

Bylinky rozproudí lymfu i zadržovanou voduFoto: Jiri Hera, Shutterstock.com

Zapojte masáž

Posilování i odvodnění prospěje i povoleným pažím nebo stehnům. Pohyb doplňte intenzivní masáží, která stimuluje průtok krve a lymfy. Promačkejte si rukama paže i nohy, zapojte drsnou lufu nebo stimulující masážní pomůcky. Postupujte vždy směrem od kotníků nebo od zápěstí vzhůru, proti toku krve (tantrická masáž pro dva zamilované).

Elixírem mládí je peeling

S unavenou kůži na pažích i dekoltu pomůže peeling. Nejprve zamiřte do sauny (pravidla saunování). Kůže se při intenzivním pocení lépe zbavuje nečistot, protože póry se více otevřou. „Dosáhnout viditelně pružnější pleti pomáhají zejména saunové peelingy. Jedná se o speciální ceremoniály, při nichž saunér návštěvníkům rozdá solný, medový nebo bylinný peeling pro potírání těla během prohřívání,” doporučuje Petra Tyrpeklová ze SPA & Wellness Aquapalace Praha Čestlice. I doma peeling aplikujte ideálně na závěr hřejivé koupele nebo sprchy, kdy je pokožka krásně otevřená.

Hlouběji než klasický peeling jde jemný chemický peeling, na který můžete vyrazit do kosmetického salonu. Už po jediném zákroku zmizí pigmentace a drobné vrásky. Nepodstupujte ho ale na poslední chvíli, po aplikaci může být pokožka červená a podrážděná ještě několik dnů (existuje ještě hloubkový chemický peeling, ale ten se hojí až několik měsíců). Velice dobře ale zafunguje i domácí peeling.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Zbavte se šupinaté a mdlé kůže, peeling ji prokrví a prozáříFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Pleť zachrání kyseliny i make-up

Peeling kombinujte s následnou péčí. Sáhněte po pečujících olejích nebo hutnějších krémech, ideálně s kyselinou hyaluronovou nebo ovocnými kyselinami. Oblíbené sérum nebo pleťovou masku aplikujte i na krk a dekolt (domácí masky na pleť i vlasy). Můžete ale také použít obyčejný pleťový krém, nanést jej v silnější vrstvě, která zanechá bílou stopu, a nechat několik hodin, dokud se nevstřebá.

A v den plesu? „Pro okamžitě viditelné zkrášlení dekoltu doporučuji vyzkoušet tělový make-up nebo rozjasňující pudr,“ radí trik při líčení Iva Obstová, korektivní dermatoložka Medicom Clinic.

Myslete i na detaily

Nezapomeňte před plesem také na důležité detaily, jako je bezchybná manikúra a pedikúra. Taneční držení i otevřené boty totiž odhalí každou chybičku. Zkuste na nehty třeba klasickou modř, která je barvou letošního roku, nebo volte barvu k šatům – buď tón v tónu, nebo naopak v zajímavém kontrastu. Pozornost věnujte nejen lakování, ale i obroušení suché kůže.

Před plesem můžete zkusit hydratační návleky, rukavice a ponožky se speciální gelovou vrstvou. Která intenzivně hydratuje. Místo nich ale poslouží i ponožky a rukavice. Namažte končetiny bohatou vrstvou hydratačního krému a navlékněte do rukavic a ponožek, nechte působit klidně celou noc. Kůže bude na dotek hladká a zjemní se nelichotivé šupinky a prasklinky.

Reklama

Načítám