Hlavní obsah

Krémová cuketová polévka

Hodnocení:
(124)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Způsobů, jak zpracovat cuketu, je nespočet. Dnes si představíme jeden z nich. Hustou smetanovou polévku, kde cuketu skvěle doplňuje kořenová zelenina – mrkev a petržel.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 2 lžíce másla
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml mléka
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1.5 lžičky soli
  • 150 ml smetany
  • 1 snítka petrželky
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve na hrubém struhadle nastrouhejte menší mrkev a petržel a střední cuketu. 

Krok 2: V hrnci na másle orestujte nastrouhanou mrkev a petržel. Když začne zelenina zlátnout, zasypte ji hladkou moukou, zarestujte a následně zalijte vývarem a mlékem. Vše důkladně promíchejte a přiveďte k varu.

Krok 3: Vařte, dokud zelenina nezměkne, a pak do hrnce přidejte nastrouhanou cuketu a smetanu. Polévku vařte ještě asi 5 minut.

Krok 4: Nakonec polévku dochuťte solí a muškátovým oříškem. Servírujte ji se zelenou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

Tahle skvělá jarní polévka vás zasytí a dodá vám vitaminy

ynezorPumanzeSaNyknalC
9. 6. 2021

Reklama

Sdílejte článek