Článek
Postup
01.
Nejprve na hrubém struhadle nastrouhejte menší mrkev a petržel a střední cuketu.
02.
V hrnci na másle orestujte nastrouhanou mrkev a petržel. Když začne zelenina zlátnout, zasypte ji hladkou moukou, zarestujte a následně zalijte vývarem a mlékem. Vše důkladně promíchejte a přiveďte k varu.
03.
Vařte, dokud zelenina nezměkne, a pak do hrnce přidejte nastrouhanou cuketu a smetanu. Polévku vařte ještě asi 5 minut.
04.
Nakonec polévku dochuťte solí a muškátovým oříškem. Servírujte ji se zelenou petrželkou.

Tahle skvělá jarní polévka vás zasytí a dodá vám vitaminyFoto: Svatava Vašková
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Vyzkoušejte také krémovou kopřivovou polévku s bramborami nebo rychlou rajčatovou se šunkovými krutony.