Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Cuketu nakrájejte na kostičky. V hrnci nechte rozpustit máslo.
02.
Na másle opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek a půl lžičky mletého kmínu. Nechte vše rozvonět a vmíchejte cuketu, brambory a listový špenát. Ten nechte trochu zavadnout a přilejte vývar.
03.
Polévku osolte, opepřete, vmíchejte lístky tymiánu a přiveďte k varu. Vařte asi půl hodinky. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Podle potřeby ji ještě osolte a nakonec vmíchejte pro zjemnění smetanu.
04.
Hotovou polévku podávejte s plátkem opečené bagety, kterou potřete ricottou. Z bagety také můžete připravit krutonky, přidat je do polévky a každou porci ricottou ozdobit.
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Jestli jste polévkoví, tak zkuste čočkovou s cizrnou a krutonky nebo falešnou mozečkovou – to je jarní polévka s mrkví, hráškem a krupičkou.