Hlavní obsah
3,3
(58)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Chcete si připravit něco svěžího, co vás postaví na nohy a zároveň zasytí? Připravte si jemnou krémovou polévku plnou živin. S křupavou bagetou namazanou ricottou chutná výtečně.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na polévku
  • 1 cuketa
  • 150 g čerstvého listového špenátu
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř
  • 50 ml 30% smetany ke šlehání
  • 2 brambory
Na dohotovení
  • 1 bageta
  • 150 g ricotty
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Cuketu nakrájejte na kostičky. V hrnci nechte rozpustit máslo. 

02.

Na másle opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek a půl lžičky mletého kmínu. Nechte vše rozvonět a vmíchejte cuketu, brambory a listový špenát. Ten nechte trochu zavadnout a přilejte vývar. 

03.

Polévku osolte, opepřete, vmíchejte lístky tymiánu a přiveďte k varu. Vařte asi půl hodinky. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Podle potřeby ji ještě osolte a nakonec vmíchejte pro zjemnění smetanu. 

04.

Hotovou polévku podávejte s plátkem opečené bagety, kterou potřete ricottou. Z bagety také můžete připravit krutonky, přidat je do polévky a každou porci ricottou ozdobit. 

Jestli jste polévkoví, tak zkuste čočkovou s cizrnou a krutonky nebo falešnou mozečkovou – to je jarní polévka s mrkví, hráškem a krupičkou.

Reklama