Hlavní obsah

Kuře pečené na bílém víně s rajčaty

Hodnocení:
(57)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Pečené kuře je klasika, kterou si čas od času dopřeje snad každý. My jsme se tentokrát nechali inspirovat v Itálii, kde je velmi oblíbená kombinace bílého vína a rajčat. Přidejte oboje do pekáče ke kuřeti a skvělé maso jako stvořené pro letní dny máte za hodinku na stole.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 kuřecí stehna
  • bylinková sůl
  • 300 g rajčat
  • 2 sušená rajčata
  • 2 snítky citronového tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého suchého vína
Článek

Postup

Krok 1: Kuřecí stehna ze všech stran osolte normální nebo bylinkovou solí a nechte aspoň chvíli odležet. Mezitím si můžete připravit všechny ostatní ingredience.

Krok 2: Troubu zapněte na 200 °C. Rajčata podle velikosti nakrájejte na poloviny až čtvrtiny, menší rajčata na poloviny jsou ale pro tento účel lepší. Sušená rajčata vyndejte z oleje.

Krok 3: Kuře položte do pekáčku, přidejte k němu rajčata řezem nahoru a nasekaný tymián a podlijte olivovým olejem a bílým vínem. Vložte do trouby a pečte asi 5060 minut dozlatova. Během pečení podle potřeby podlévejte vodou či kuřecím vývarem.

Kuře s křupavou kůrčičkou je zkrátka delikatesa. Pokud ho milujete perfektně propečené ze všech stran, zkuste bábovkové kuře. Zní to zvláštně, ale funguje to!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek