Článek
Postup
01.
Kuřecí stehna ze všech stran osolte normální nebo bylinkovou solí a nechte aspoň chvíli odležet. Mezitím si můžete připravit všechny ostatní ingredience.
02.
Troubu zapněte na 200 °C. Rajčata podle velikosti nakrájejte na poloviny až čtvrtiny, menší rajčata na poloviny jsou ale pro tento účel lepší. Sušená rajčata vyndejte z oleje.
03.
Kuře položte do pekáčku, přidejte k němu rajčata řezem nahoru a nasekaný tymián a podlijte olivovým olejem a bílým vínem. Vložte do trouby a pečte asi 50–60 minut dozlatova. Během pečení podle potřeby podlévejte vodou či kuřecím vývarem.
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená
Kuře s křupavou kůrčičkou je zkrátka delikatesa. Pokud ho milujete perfektně propečené ze všech stran, zkuste bábovkové kuře. Zní to zvláštně, ale funguje to!