Hlavní obsah
3,2
(77)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pečené kuře je klasika, kterou si čas od času dopřeje snad každý. My jsme se tentokrát nechali inspirovat v Itálii, kde je velmi oblíbená kombinace bílého vína a rajčat. Přidejte oboje do pekáče ke kuřeti a skvělé maso jako stvořené pro letní dny máte za hodinku na stole.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 300 g rajčat
  • 2 ks sušených rajčat
  • 2 snítky citronového tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého suchého vína
Článek

Postup

01.

Kuřecí stehna ze všech stran osolte normální nebo bylinkovou solí a nechte aspoň chvíli odležet. Mezitím si můžete připravit všechny ostatní ingredience.

02.

Troubu zapněte na 200 °C. Rajčata podle velikosti nakrájejte na poloviny až čtvrtiny, menší rajčata na poloviny jsou ale pro tento účel lepší. Sušená rajčata vyndejte z oleje.

03.

Kuře položte do pekáčku, přidejte k němu rajčata řezem nahoru a nasekaný tymián a podlijte olivovým olejem a bílým vínem. Vložte do trouby a pečte asi 50–60 minut dozlatova. Během pečení podle potřeby podlévejte vodou či kuřecím vývarem.

Kuře s křupavou kůrčičkou je zkrátka delikatesa. Pokud ho milujete perfektně propečené ze všech stran, zkuste bábovkové kuře. Zní to zvláštně, ale funguje to!

Reklama

Načítám