Hlavní obsah
3,1
(56)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Těstoviny s kuřecím masem a jemnou smetanovou omáčkou jsou rychlou variantou pro letní oběd i večeři. Pokud nemáte po ruce čerstvé lesní houby, sáhněte po žampionech.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 ks cibule
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 50 g parmazánu
  • 1/2 g soli a pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 150 g čerstvých hub
  • 500 g těstovin
Článek

Postup

01.

Houby nakrájejte na kousky. Můžete použít čerstvé lesní nebo žampiony. Cibuli nasekejte najemno. Maso nakrájejte na menší medailonky (viz foto). 

02.

Na rozpálený olej dejte nejdřív cibuli a pak přidejte houby. Krátce opečte, vmíchejte tymián, rozmarýn a směs osolte a opepřete. Na jiné pánvi opečte osolené kousky masa dozlatova. Přidejte k nim houbovou směs a promíchejte.

03.

Poté vše zalejte smetanou, přidejte parmazán, promíchejte a omáčku nechte probublávat asi 5 minut na mírném ohni. 

04.

Těstoviny uvařte podle návodu. Rozdělte je na talíře, přidejte houbovou směs a ihned podávejte. Smetanová omáčka chutná nejlépe čerstvá. 

Jestli máte rádi kombinaci kuřecího masa a hub, zkuste kuřecí plátky s houbami a smetanovou omáčkou.  

Načítám