Článek
Postup
01.
Houby nakrájejte na kousky. Můžete použít čerstvé lesní nebo žampiony. Cibuli nasekejte najemno. Maso nakrájejte na menší medailonky (viz foto).
02.
Na rozpálený olej dejte nejdřív cibuli a pak přidejte houby. Krátce opečte, vmíchejte tymián, rozmarýn a směs osolte a opepřete. Na jiné pánvi opečte osolené kousky masa dozlatova. Přidejte k nim houbovou směs a promíchejte.
03.
Poté vše zalejte smetanou, přidejte parmazán, promíchejte a omáčku nechte probublávat asi 5 minut na mírném ohni.
04.
Těstoviny uvařte podle návodu. Rozdělte je na talíře, přidejte houbovou směs a ihned podávejte. Smetanová omáčka chutná nejlépe čerstvá.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
Jestli máte rádi kombinaci kuřecího masa a hub, zkuste kuřecí plátky s houbami a smetanovou omáčkou.