Hlavní obsah

Proti nudě: Výlet na Sibiř nebo rande na balkoně!

Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Foto: Jag_cz, Shutterstock.com

Reklama

Ocenili byste pár zábavných a zajímavých nápadů nejen na výlet, ale také třeba na hezké odpoledne po práci? Našli jsme několik míst nebo aktivit, které by vás mohly zaujmout. Inspirujeme vás?

Článek

Už nemáte tolik času, abyste vyrazili na celodenní výlet, ani se nechcete kvůli riziku nákazy vydávat mezi velkou skupinu lidí, ale zároveň byste si svůj volný čas rádi pořádně užili? Třeba vám v tom pomůže pár tipů, které jsme pro vás našli. Protože se situace a karanténní opatření stále mění, raději jsme zvolili možnosti, které lze případně podnikat i z domova, odehrávají se venku nebo je lze snadno odložit na příznivější dobu.

Na Sibiři jako doma

I když jsou zatím muzea otevřená, může se hodit, že lze do jejich expozic mnohdy dojít i on-line. Jednou z nich je výstava Doma na Sibiři: v realitě ji najdete v Náprstkově muzeu a virtuální na internetu. Mrkněte, jak vypadá domácnost v jurtě, z čeho je ušitá nepromokavá pláštěnka Sibiřanů nebo jak využívají starý klínový řemen z auta při chovu sobů. Návštěvu muzea lze spojit s přednáškou známého reportážního fotografa Stanislava Krupaře (48), který se na Sibiři sblížil s místními šamany. Koná se 23. září od 18 hodin v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur.

Foto: nm.cz

Jak vypadá domácnost v jurtě a z čeho je nepromokavá pláštěnka Sibiřanů? Odpovědi najdete na zajímavé výstavě v Náprstkově muzeuFoto: nm.cz

Rozlučte se s Bečvou

I cyklisté mají svou dálnici a mnohem pohodovější, než je ta pro auta. Je to Cyklostezka Bečva, která měří 160 kilometrů a vede od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy přes jejich soutok ve Valašském Meziříčí až k Tovačovu, kde se Bečva vlévá do Moravy. Nabízí krásnou krajinu, řeku se spoustou míst na koupání, zastávek na odpočinek nebo občerstvení. A v sobotu 19. září se chystá její slavnostní zavírání. Cyklisté dostanou dárek a bude připraven bohatý program

Foto: cyklostezkabecva.cz

Česká cyklodovolená byla pro mnohé zprvu jen náhražkou za cestu k moři, ale nakonec na ni budou moc rádi vzpomínat a možná si ji za rok rádi zopakujíFoto: cyklostezkabecva.cz

Originální taneční představení

Zajímá vás tanec? Nenechte si ujít přestavení skupiny 420PEOPLE s názvem The Watcher. Skvělý český taneční soubor se spojil s úspěšnou rockovou kapelou Please The Trees a připravil živelný proud tance a hudby. Uměleckým ředitelem souboru je Václav Kuneš (45), uznávaný choreograf, známý i z televizního pořadu StarDance. Představení lze vidět 21. září, 31. října, 22. a 23. listopadu v divadle La Fabrika v pražských Holešovicích a využít můžete i on-line pohybových lekcí, které tanečníci připravují.

8 nejlepších filmových muzikálů. Viděli jste je všechny?

Foto: archiv 420PEOPLE

Přijdete se podívat anebo si zatančíte prostřednictvím on-line lekcí?Foto: archiv 420PEOPLE

Letadla na dosah ruky

Chystali jste se letos odletět na dovolenou, ale nevyšlo to? A co si letadla prohlédnout úplně jinak než jako cestující! Vyrazte na Letiště Václava Havla a podívejte se na ně hodně zblízka. Tentokrát vás pustí i do míst, kam cestující běžně nesmějí: na letištní plochu nebo na základnu hasičů… Právě to nabízejí pravidelné exkurze, které letiště pořádá. A není to rozhodně tip jen pro dospělé, Trasa 2 pamatuje i na rodiny s dětmi od tří let. Místa je zapotřebí rezervovat alespoň den dopředu.

Až se nabažíte ocelových ptáků, vydejte se u letiště za dinosaury.

Foto: prg.aero

Mezi obrovské stroje i do zázemí letiště se můžete podívat během dvouhodinové exkurzeFoto: prg.aero

Rande na balkoně

Může z náhodných setkání na balkoně vzniknout láska? Připadali jste si v době karantény opuštění? Možná vás ten pocit přepadal i v bytě plném lidí podobně jako Alexe a Didi. Ti se ocitli uzavření v sousedních bytech s lidmi, se kterými být moc nechtěli. Utíkali proto na balkon, tam se dali do řeči a jejich schůzky se postupem času proměnily v rande, byť s nařízeným odstupem... Italská autorka Felicia Kingsley (33) vás potěší vtipem a příběhem, který dokazuje, že romantika a láska se dovedou prosadit i navzdory pandemii.

Foto: Nakladatelství Cosmopolis

Rande na balkoně, Felicia Kingsley, nakladatelství Cosmopolis, 184 stranFoto: Nakladatelství Cosmopolis

Reklama

Načítám