Hlavní obsah
3,0
(150)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Aktualizováno

Malé špaldové koláčky se šťavnatou rebarborou a křupavou máslovou drobenkou vám zachutnají. A když přidáte marcipán, dotáhnete je k dokonalosti.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 150 g špaldová mouka
  • 150 g mandlové mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 ml kefíru
  • 80 ml oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 g marcipánu
  • 200 g rebarbory
Drobenka
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g másla
  • 1 lžička skořice
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte drobenku. V misce promíchejte mouku, cukr, máslo a skořici. Prsty vypracujte drobenku a dejte ji do chladu. Rebarboru nakrájejte na menší kousky a marcipán nastrouhejte na hrubém struhadle.

02.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte do nadýchané pěny. Poté postupně přidávejte špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přilijte kefír a olej a prošlehejte. Nakonec vmíchejte mandlovou mouku a ještě jednou prošlehejte, abyste získali hladké těsto bez hrudek.

03.

Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky. Nalijte do nich těsto asi do poloviny výšky. Do každého košíčku přidejte trochu marcipánu a rebarbory. Nakonec posypte vrstvou drobenky. Muffiny vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 až 20 minut.

Reklama

Načítám