Článek
Láká vás posezení, ke kterému si uděláte něco dobrého na grilu? Marinovaná kuřecí křídla se mohou stát „startovací jednohubkou“ před tím, než se dodělají větší kusy masa, ovšem se salátem nebo dobrým pečivem poslouží i jako výborná lehčí večeře nebo oběd. Nejlepší je použít křídla bez letek a nechat je marinovat přes noc.
Postup
01.
Připravte marinádu: Do větší mísy prolisujte nebo najemno nasekejte česnek, přidejte tymiánové lístečky a všechny další ingredience. Dobře promíchejte.
Kuřecí křídla očistěte, osušte a vložte do marinády. Pořádně je v ní obalte a misku zakryjte potravinovou fólií. Vložte do chladničky minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
02.
Gril nebo grilovací pánev rozpalte na střední teplotu. Nechte křídla lehce okapat od marinády a grilujte z každé strany asi 4 až 5 minut. Poté přikryjte víkem či poklicí a ještě asi 15 minut opékejte za občasného otáčení. Posledních pár minut křídla znovu opékejte bez přikrytí a potírejte zbylou marinádou.
03.
Na dip smíchejte v menší misce olej, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Nasekejte pažitku a přidejte do oleje, osolte, opepřete a dle chuti přidejte trošku chilli. Podávejte k hotovým křídlům s krajíčky čerstvého pečiva.
Tip: Můžete přidat další oblíbenou omáčku, třeba domácí americkou BBQ ozdobenou čerstvým tymiánem.
Grilovací sezona
Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?
Burgery
S trhaným vepřovým | Vegetariánský z řepy | Veganský | Krůtí s dipem | Tuňákový se salátem | Kuřecí s coleslawem | Hovězí s čedarem