Článek
Co udělat, když vás nebo děti honí mlsná? V době čerstvých jahod to může být velmi snadný a rychle hotový, ovšem chuťově neodolatelný krém Miláček. Tak se do něj pojďte pustit!
Postup
01.
Jahody omyjte a očistěte. Tyčovým mixérem je rozmixujte s cukrem.
02.
Tvaroh vyklopte do mísy a zamíchejte do něj jahodové pyré. Použijte ruční metlu, ale nešlehejte moc dlouho, aby směs příliš neřídla.
Tip: Pokud použijete tvaroh z alobalu, můžete naředit 2–3 lžícemi mléka, aby nebyl tak hustý.
03.
Tučnou smetanu vyšlehejte dotuha a ruční metlou ji jemně vmíchejte do jahodové směsi. Část šlehačky si nechte na ozdobu.
04.
Dezert podávejte vychlazený s vyšlehanou šlehačkou navrchu, ozdobený čerstvými jahodami a lístky meduňky či máty.
Recepty z jahod
Knedlíky: Ze 2 surovin | Tvarohové | Kynuté
Bublaniny: Piškotová | S jogurtem | S čokoládou
Koláče a buchty: Hrnkový | S pudinkem | S drobenkou | Bez mouky
Nepečené: S tvarohem | Pěna ze 3 surovin | Tiramisu | Se smetanou
Džem: Bez chemie | S proseccem