Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jen čtyři skvělé suroviny, nic víc, nic míň! Takový recept vám možná dělala maminka... Jahodový krém s tvarohem a šlehačkou je tutovka, která potěší nejen děti. Využijte probíhající sezonu jahod a připravte si tento jednoduchý a rychlý dezert do skleničky.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 200 g čerstvých jahod
  • 80 g moučkového cukru
  • 250 g tučného tvarohu
  • 200 g 40% smetany ke šlehání
Článek

Co udělat, když vás nebo děti honí mlsná? V době čerstvých jahod to může být velmi snadný a rychle hotový, ovšem chuťově neodolatelný krém Miláček. Tak se do něj pojďte pustit!

Postup

01.

Jahody omyjte a očistěte. Tyčovým mixérem je rozmixujte s cukrem.

02.

Tvaroh vyklopte do mísy a zamíchejte do něj jahodové pyré. Použijte ruční metlu, ale nešlehejte moc dlouho, aby směs příliš neřídla.

Tip: Pokud použijete tvaroh z alobalu, můžete naředit 2–3 lžícemi mléka, aby nebyl tak hustý.

03.

Tučnou smetanu vyšlehejte dotuha a ruční metlou ji jemně vmíchejte do jahodové směsi. Část šlehačky si nechte na ozdobu.

04.

Dezert podávejte vychlazený s vyšlehanou šlehačkou navrchu, ozdobený čerstvými jahodami a lístky meduňky či máty.

Načítám