Článek
Postup
01.
Sušené houby namočte do vody a nechte je změknout. Troubu zapněte na horní gril a plech vyložte pečicím papírem.
02.
V hlubokém talíři smíchejte smetanu, žloutek, sůl, pepř a provensálské koření a ve vzniklé směsi namočte z obou stran plátky chleba, které položte na plech a dejte asi na 7 minut péct.
03.
Šalotky nakrájejte na osminky a opečte je spolu s na kousky nakrájenými houbami na troše olivového oleje dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, opékejte ještě asi minutu a pak směs zalijte naběračkou vývaru a všechnu tekutinu nechte vydusit, trvá to jen okamžik.
04.
Upečené topinky podávejte se směsí navrch, podle chuti ještě posypte trochou parmezánu.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice