Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Cibuli a chleba doma určitě najdete. A když k tomu přidáte houby, můžete si připravit chutné topinky, na kterých si určitě pochutnáte. Jejich příprava vám zabere pár minut.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Topinky
  • 1 hrst parmazánu
  • 1 špetka provensálského koření
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks žloutků
  • 1/2 dl smetany
  • 4 plátky chleba
Směs
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8 ks šalotky
  • 20 g sušených hub
  • 1 naběračka zeleninového vývaru
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Sušené houby namočte do vody a nechte je změknout. Troubu zapněte na horní gril a plech vyložte pečicím papírem.

02.

V hlubokém talíři smíchejte smetanu, žloutek, sůl, pepř a provensálské koření a ve vzniklé směsi namočte z obou stran plátky chleba, které položte na plech a dejte asi na 7 minut péct.

03.

Šalotky nakrájejte na osminky a opečte je spolu s na kousky nakrájenými houbami na troše olivového oleje dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek, opékejte ještě asi minutu a pak směs zalijte naběračkou vývaru a všechnu tekutinu nechte vydusit, trvá to jen okamžik.

04.

Upečené topinky podávejte se směsí navrch, podle chuti ještě posypte trochou parmezánu.

Související témata:

Načítám