Hlavní obsah

Říjen podle karet: Co čeká vaše znamení?

Foto: AstroStar, Shutterstock.com

Foto: AstroStar, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunné září skončilo a přichází opravdový podzim. Co přinese říjen vašemu znamení? To vám prozradí výklad a věštění z tarotových karet.

Článek

Říjnový úplněk přichází hned prvního a ponese se ve znamení Berana. To v první řadě přinese do našich životů netrpělivost, uspěchanost a touhu vrhat se do všeho po hlavě. Snažte se proto vyvarovat zběsilého a zbrklého jednání, které by vám mohlo zkomplikovat život. Ze zdravotního hlediska přinese tento úplněk bolesti hlavy a také zubů, které by ale neměly znamenat nic zásadního, tak se snažte neplašit. A co dalšího může říjen nabídnout právě vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) 8 pohárů – Věž – Královna pohárů

Tento podzim vám zatím moc nepřeje. V říjnu budete platit za předchozí chyby a ztráta pro vás bude bolestná. Neúspěch na pracovním poli a po materiální stránce musíte akceptovat, zvlášť v současné situaci. Jen tak se vše rychle vrátí do normálu, i když některé věci už napravit nelze. Pochopení a podporu hledejte u partnera, milující náruč pro vás bude připravena. Ukažte svým drahým, že jejich lásku opětujete, udělejte pro ně něco hezkého a snažte se s nimi trávit co nejvíc času, ať dobijete baterky.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Velekněz – Milenci – 9 pohárů

Říjen s sebou pro Býky nese dobré zprávy hlavně ve vztahové rovině. Nepůjde o nezkrotnou vášeň, ale o hluboké porozumění a souznění duší, což se do života hodí poněkud více. Nezadaní se mohou těšit na zajímavou novou známost, která je zásadně obohatí, zadaní zase na velmi příjemný společný měsíc, který posune vztah o kus dál. Bude čas plnit si sny, protože štěstí stojí na vaší straně. Pusťte se tedy i do riskantnějších podniků, které jste odkládali. Jakkoli depresivní je podzim kolem vás, vy se nemáte čeho bát.

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Zadaným i nezadaným Býkům se v říjnu bude dařit v lásceFoto: Ivanko80, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6) 8 pentaklů – Velekněžka – 10 pentaklů

Na Blížence v říjnu dolehnou vztahové trable. Možná máte trochu pochybnosti, jestli váš vztah směřuje tam, kam by měl, a cítíte se trochu osaměle a odstrčeně. Je čas na tom zapracovat a věnovat mu více energie než obvykle, protože se vám všechna zase vrátí zpět. Zapracujte na pohodlí a klidu ve svém domově. A to platí i pro ty, kteří jsou single, potenciální partner se pak objeví na obzoru o něco pravděpodobněji. Říjen mimo jiné svědčí práci, kde bude všechno šlapat, a navzdory současné situaci se vám bude dařit i materiálně.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 2 poháry – Rytíř holí – 7 holí

Rakům říjen vyloženě přeje, hlavně těm nezadaným. Na obzoru se totiž objeví někdo, kdo vám pořádně zamotá hlavu. Kdyby to náhodou neklaplo a nebyla z toho láska na věky věků (což se ale zdá alespoň pro tuto chvíli pravděpodobné), určitě získáte po vášnivém románku alespoň dobrého přítele. A těch není nikdy dost. I zadaní si užijí měsíc překvapivého souznění a harmonie. Pozor však na pracovním poli, tam bude nutno zabojovat a obhájit se před nepřejícími dušemi, které chtějí vidět, jak pohoříte. Nedejte se.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 9 pentaklů – 10 holí – Páže holí

Říjen s sebou pro Lvy nese spoustu dřiny, práce a stresu. I když budete mít pocit, že toho na vás bylo naloženo příliš a že to nikdy nemůžete zvládnout, vydržte! Po krvi a potu na vás čeká více než zasloužená odměna a rozhodně si materiálně přilepšíte. Ani doma to bohužel nebude pohádka a emoce budou pěkně rozjitřené. Mějte na paměti, že s horkou hlavou nevyřešíte nic ke své spokojenosti, tak zhluboka dýchejte a všechno řešte s grácií. Vždyť vy víte jak na to, Lvi v sobě tuhle schopnost přirozeně mají.

Foto: Lordn, Shutterstock.com

Lvy čeká těžký měsíc doma i v práci. Vytrvejte a řešte všechno s gráciíFoto: Lordn, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Páže pentaklů – Ďábel – 3 poháry

Pro Panny bude říjen velmi překvapivě plný pokušení hodit všechny povinnosti za hlavu a chovat se lehkomyslně, užívat si nicnedělání a zábavy. Bohužel by vám to nic dobrého nepřineslo, snažte se tedy nic zásadního nezanedbat, ať je vaše nutkání sebevětší, a držte se svého typického organizovaného já. V oblasti lásky a vztahů je všechno naprosto skvělé, užijete si zábavu s přáteli i vášnivé noci s partnerem. Příliš pozitivní to však nebude v otázce materiálních záležitostí, takže se snažte šetřit a hlídat si výdaje.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Luna – 3 meče – 5 mečů

Říjen nebude pro Váhy úplně snadný. Hádky s partnerem působí ve vaší mysli zmatek. I když jste vlastně vítěznou stranou, nepřináší vám to žádnou radost, spíše naopak. Naučte se omlouvat i odpouštět, než bude pozdě a o partnera definitivně přijdete. Z melancholie a nepříjemností tohoto měsíce mohou vznikat zajímavá díla – smutek občas přináší neobvyklé nápady, soustřeďte se tedy na svou kreativní uměleckou stránku, která se teď hlásí o slovo. A vyplačte se, to někdy pomáhá zbavit se přebytečného stresu.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 7 mečů – 6 holí – Eso pentaklů

Štíři, na začátku října rozhodně zbystřete, vypadá to, že na vás někdo ušil boudu – v slibném pracovním projektu je nějaký háček, který vám má zůstat skryt, mějte tedy oči na stopkách, abyste ho včas odhalili a nezůstali zaseknutí na něčem, čemu je možné se vyhnout. Když se vám však povede zádrhel odhalit a odstranit, budete za hrdinu, a navíc si i finančně přilepšíte. Ve vztahu stojíte na začátku nové, velmi obohacující fáze, která vás posune na zcela jinou úroveň. Vrhněte se do ní po hlavě a zapomeňte na zadní kolečka.

Foto: TunedIn by Westend61, Shutterstock.com

Panny budou mít štěstí v lásce, ale rozhodně by měly hlídat své výdajeFoto: TunedIn by Westend61, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Eso pohárů – Kolo štěstí – 6 mečů

V říjnu si osud pro Střelce připravuje velké překvapení, něco, o čem jste neměli ani tušení, každopádně se věci ve vašem životě obrátí jiným směrem. Na druhou stranu se pro své štěstí budete muset i něčeho vzdát – někdo z vašich přátel se od vás odvrátí a ukáže, že takový dobrák zase není. Zrada kamaráda bolí, ale překonáte ji. Během října vás také čekají výlety a nové zážitky, užijte si je, zima se pak ponese spíše v klidnějším duchu. Teď je čas se vyřádit a dostat ze sebe všechnu z léta načerpanou energii.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 9 mečů – 6 pohárů – Královna holí

Bohužel je tu ošklivé, studené počasí a hlásí se podzimní depresí, která se vám usadí za krkem a nebude chtít zmizet. Problémy v práci i v soukromí jsou v říjnu nevyhnutelné. Z nejhoršího vás vytáhnou přátelé, které znáte už dlouho a víte, že je na ně spoleh. Nový příliv energie a inspirace, který vám tito „spasitelé“ přinesou, využijte beze zbytku, jen tak se zbavíte pocitu marnosti a bezmoci. Čas od času si dopřejte nějakou radost, která vás udrží v dobré náladě i navzdory počasí a menším nezdarům. Nebojte se požádat blízké o pomoc.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Spravedlnost – 6 pentaklů – Síla

Říjen pro vás vypadá pozitivně, všechno do sebe zapadne a věci dopadnou tak, jak by měly. Konečně se vyřeší i dlouhodobější trable, najdete v sobě sílu udělat rozhodující krok. Buďte velkorysí a pomáhejte svému okolí, vrátí se vám to, až budete potřebovat. Kromě toho vás čeká i pár poněkud otravnějších povinností, které jste delší dobu odkládali – to bohužel k ničemu nevede a teď si to budete muset pořádně odpracovat. Prostě to překousněte, nemá cenu nad tím nějak rozmýšlet, udělat se to musí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 9 holí – Eso mečů – Císař

Ryby, zbystřete. V říjnu je před vámi důležité pracovní rozhodnutí, příležitost, kterou byste neměli zmeškat. Třebaže je to pro vás nesnadné, odložte emoce do pozadí, tady je zapotřebí chladné logiky a rozumu. Dejte si pozor, abyste se opravdu rozhodli podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, nejrůznější našeptávači mohou radit špatně. Snad i kvůli velkému pracovnímu soustředění přijdou vaše vztahy trochu zkrátka, napravte to tedy příští měsíc. Pomalu se blíží svátky na konci roku, tak ať pak něco nedoháníte na poslední chvíli.

Už znáte věštbu ve věcech lásky, práce i peněz, ale co bude na talíři? Připravte si 4 říjnové recepty, kterými potěšíte rodinu i přátele.

Reklama

Načítám