Hlavní obsah

Roztomilé dotírání, anebo chorobné dožadování se sexu? Poznejte, kdy je váš partner sexuální škůdce

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořád chce sex. Jakýkoli váš pohyb je pro něj výzva „zkusit to“, věčně máte jeho ruce ve výstřihu nebo pod sukní. A když řeknete ne, buď to zkouší dál, nebo je nerudný, protivný, možná i zlý. Je váš partner sexuální škůdce?

Článek

Podle britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox je až příliš běžné, že se ženy cítí pod neustálým nátlakem partnera, který vyžaduje sex. Kdy jde ale o normální hrátky a kdy je partner spíš sexuální škůdce?

Kdo je sexuální škůdce?

Ne každý chlap, který chce sex často, je sexuální škůdce (už jen proto, že slovo „často“ má pro každého jiný význam). „V tomto problému nejde ani tak o to, jak často se někdo sexu dožaduje, ale jak to dělá,“ vysvětluje Tracey Cox. Obecně platí, že pokud je způsob, jímž protějšek iniciuje sex, pro vás nepříjemný, urážlivý, oplzlý či únavný, je to špatně. Jaké chování je opravdu nepřijatelné?

1. Nerozumí slovu „ne“

Jakmile dá jeden jasně najevo, že nemá na sex náladu, není možné jakkoli pokračovat. Pokud i přes vyslovené ne druhý pokračuje ve snahách docílit sexu, nebo si sex dokonce vydobyde (a sem patří i to smutné než se hádat, radši to vydržím), je to v podstatě znásilnění a sexuální obtěžování. Ne je prostě ne a nic na tom nemění ani fakt, že jste manželé.

2. Za odmítnutí trest

Řeč není o fyzickém trestání (to už spadá do kolonky domácí násilí a je to zatraceně vážný problém), ale spíš o psychickém. Jakékoli vydírání a podmiňování si milostných hrátek čímkoli, co víte, že je pro druhého důležité, je nepřípustné. Nebyl sex, fajn, odvez se k lékaři sama. A buďme fér, sex není ani výchovný prostředek a používat ho jako trest či odměnu je také špatné. Takže když vás partner naštve, raději s ním problém proberte a najděte řešení, ale netrestejte ho studenou postelí.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Ne znamená ne. Pokud je to příliš často, je potřeba o tom mluvit, ne se urážet či dělat scényFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

3. Zesměšňování či urážky

Kdykoli řeknete ne, tak se dozvíte, že jste frigidní nebo neschopná uspokojit chlapa? Prostě jakási polovičatá ženská? Tak to je opravdu nepřijatelné a neměly byste to protějšku tolerovat!

4. Je to moje právo!

Jestli vám neustále opakuje, že je jeho právo mít sex, kdykoli má chuť, že je to vaše povinnost a podobně, vraťte ho zpět do 21. století. Ve vztahu nemá právo nikdo nikoho do ničeho nutit, jste tým a rovnocenní partneři, nevlastníte se navzájem, nikdo není nikomu podřízený. A pokud je to jinak, žijete ve velmi nezdravém vztahu.

5. Neustálé osahávání

Nemůžete se před ním ani ohnout pro spadlé klíče, aby vás neplácl po zadku. Kdykoli stojíte u dřezu a myjete nádobí, on se na vás zezadu tlačí. Když se převlékáte, rve vám ruce do kalhotek. Jakmile mu chcete dát třeba jen pusu na dobré ráno, máte okamžitě jeho jazyk v krku. „Neznám jedinou ženu a ani jediného muže, který by chtěl být neustále osaháván, ošmatáván a neustále čelil sexuálním narážkám,“ říká Tracey Cox jasně.

Foto: Fotobyjuliet, Shutterstock.com

Chová se k vám jako k nafukovací panně, která má být stále k dispozici? A ve volných chvílích máte vařit a uklízet? Asi je něco hodně špatně…Foto: Fotobyjuliet, Shutterstock.com

Změňte to

V prvé řadě protějšku řekněte, jak se cítíte a proč tohle nebude fungovat. „Čím víc někoho do něčeho nutíte, čím víc na něj tlačíte, tím méně se mu do dané činnosti chce. A v sexu to platí na sto procent,“ vysvětluje expertka.

Je váš problém frekvence sexu? Zkuste učinit kompromis. Každý řekne, jak časté milování by pro něj bylo tak akorát. A pak se shodněte na čísle, které je uprostřed. Zní to možná až příliš plánovitě, ale často to funguje. A zkuste se dohodnout i na změně, jak budete sex iniciovat. Zkuste akci (osahávání, dotěrné doteky, plácání po zadku…) vyměnit za slova, něžná vyznání, něhu.

A když cokoli z toho váš partner odmítá? Bohužel je to důvod, proč zvážit, zda v takovém vztahu chcete nadále zůstávat.

Necháváte si od partnera líbit chování, které vás stresuje? Pak je to pravděpodobně důsledek nízkého sebevědomí!

Reklama

Načítám