Hlavní obsah

Tarotoskop na listopad: Býci pozor na hádky, Raci na energii

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Reklama

Podzimní chmury nabírají letos mnohem reálnějších obrysů vzhledem k situaci, která kolem panuje. Podívejte se, co předpovídají na listopad karty pro vaše znamení a nepodléhejte podzimním smutkům.

Článek

Úplňku se tentokrát dočkáme až v úplném závěru měsíce, 30. listopadu. Předtím si dejte pozor i na ten říjnový, který také připadá na samý konec, a to na 31. října a bude ve znamení Býka. To znamená hlavně velkou tvrdohlavost a urputnost pro každého, kdo je na lunární působení citlivý. Dohody tedy nechte na později. Ze zdravotního hlediska dejte pozor na krk a hlasivky.

Listopadový úplněk bude ve znamení Blíženců, což naopak komunikaci přeje, aby se to trochu vyvážilo. A pořád platí pozor na dýchací cesty, teď zejména plíce a průdušky.

Beran (21. 3. – 20. 4.) 7 pohárů – rytíř holí – Ďábel

Současná situace vzbuzuje v Beranech to nejhorší, dráždí totiž jejich netrpělivou, vznětlivou povahu. Věčná omezení je rozčilují a začínají být v pokušení se na všechno vykašlat a přestat všechna pravidla dodržovat. Potlačte tuto svoji touhu, nic dobrého by nepřinesla ani vám, ani vašemu okolí. V hloubi duše víte, že se bohužel nyní nic jiného dělat nedá, tak zatněte tipec všem svůdným hláskům v hlavě a držte se. Svůj zápal a energii vložte raději do něčeho produktivního.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Milenci – Spravedlnost – eso mečů

Nutnost trávit více času doma vás žene do intenzivnějšího kontaktu s partnerem či partnerkou, z čehož můžou vznikat třecí plochy. Přistupujte k sobě otevřeně, bez nahromaděných emocí, poslouchejte se a buďte k sobě spravedliví. Váš vztah se pak spíše prohloubí. Poznejte jeden druhého ještě úplně jinak než dosud, spojte svoji energii a dělte se o pocity, nápady i obavy. Ačkoli věci nejsou ideální, vy z toho můžete opravdu vytěžit.

Foto: ECLIPSE PRODUCTION, Shutterstock.com

Když k sobě budou Býci upřímní, nepolezou si na nervy a to hezké ještě upevníFoto: ECLIPSE PRODUCTION, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Císař – 3 hole – 9 holí

Je potřeba, abyste svým dnům vetkli nějakou strukturu a řád, jinak se vám rozpadnou pod rukama. Všechno si naplánujte a rozvrhněte, domluvte se s drahou polovičkou, kdo se kdy bude starat o děti, abyste oba mohli pracovat, případně kdy budete mít oficiální pracovní dobu a nebudete se vzájemně rušit. Fungování v současné situaci vyžaduje hodně sebekázně a odhodlání, ale když budete mít plán a jasný rozvrh, všechno vám půjde snáze. Nevzdávejte to, stačí si jen čas od času vyčistit hlavu, nic pak není tak černé.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 2 pentakly – 5 holí – Svět

Situace teď rozhodně není stabilní a vy se cítíte nejistě a rozhozeně, zvláště co se týká finanční situace. To Rakům ani trochu nesvědčí, podobné výkyvy si berou intenzivně k srdci. Důležité teď je zachovat klidnou hlavu a připravit se na to, co bude dál: konkurenčnější prostředí, kde budou všichni soupeřit o každého zákazníka. Jakkoli vám tato dravost není vlastní, připravte se na ni. A než dojde na věc, čerpejte energii z rodiny, pobyt s ní vám naopak výrazně prospívá. Užívejte si vzájemnou blízkost a dobijte baterky.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 2 meče – Viselec – 2 pentakly

S tím, co se teď děje okolo, se každý snaží vyrovnat po svém – vám to sice chvíli trvalo, ale zdá se, že už jste našli vnitřní klid. Nesnášíte sice chvíle, kdy jste odkázáni na jiné a nemůžete sami nic podniknout, nijak věci vyřešit, ale tak to prostě v současné chvíli je. Zaměstnejte se, pusťte se do reorganizace pracovních i osobních záležitostí, udělejte pořádek tam, kde nebyl, vrhněte se do věcí, které jste dlouho odkládali. Jakmile nebudete jen tak sedět s prázdnýma rukama, uleví se vám.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Karty doporučují Lvům udělat si ve věcech pořádek, ale to není od věci nikdyFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Věž – Velekněžka – 9 pentaklů

Doléhá na vás osamění a pocit hrozící katastrofy, který vás až nečekaně tíží na mysli. Dlouhodobě nepříznivá situace se na vás začíná podepisovat – a vy se musíte negativních pocitů zbavit. Zapomeňte na chvíli na finance a majetkové zabezpečení, na to zase přijde řada někdy v budoucnosti a vy si s tím poradíte. Věnujte nově nabytý čas sami sobě, introspekci, svému nitru a svým tužbám i představám. Právě teď máte chvíli na zklidnění, které už dlouho nebylo pro pracovité Panny na pořadu dne. Využijte ji.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) královna holí – 8 pohárů – Velekněz

Jakkoli vás mrzí nemožnost scházet se s lidmi tak často, jak je běžné a jak jste zvyklí, překvapivě se vám daří brát věci za ten správný konec a přistupovat k současnému nastavení společnosti s optimismem a energií. Pomáháte ostatním vyrovnat se s většími i menšími životními krizemi, povzbuzujete, nasloucháte, zkrátka jste tou moudrou vrbou, které je teď potřeba. Pokračujte v tom, pomáháte tak nejen svému okolí, ale i sobě. Studnice dobrého pocitu se teď bude hodit každému z nás.

Štír (24. 10. – 22. 11.) rytíř holí – 3 hole – rytíř mečů

Ani Štírům pocit, že něco nesmí, že jsou nějak omezeni, příliš nesedí a neumí si s ním poradit. Naštěstí přirozeně myslíte na zadní kolečka, a tak teď máte pevnou základnu, o kterou se můžete opřít. Jinak se to ve vás ale pere, chcete věci měnit, chcete se vrhat do akce, chcete něco dělat – a náhle to nejde. Snažte se předejít tomu, abyste sklouzli k chladné agresivitě, vzteku a odmítání. Naopak se snažte soustředit na to, co teď dělat můžete, a vkládejte energii právě do toho.

Foto: VK Studio, Shutterstock.com

Zklidněte se a berte věci tak, jak jsouFoto: VK Studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 5 holí – 6 pentaklů – 2 pentakly

Současné dění vnímáte jako výzvu, jako něco, co nezměníte, ale máte potřebu se s tím prostě poprat. A tak se perete. Celý listopad se budete snažit najít rovnováhu mezi braním a dáváním, mezi prací, kterou odvádíte, a oddychovým časem, který si za to více než zasloužíte. Silně pociťujete nutnost mít alespoň kousek stabilní země pod nohama. Jdete na to skvěle, ale nebojte si říct i o pomoc, pokud ji budete potřebovat. V tom není žádná ostuda.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Síla – Císař – páže holí

Kozorohy jen tak něco nezlomí. A tak i ve stále chmurnější atmosféře, která přichází s listopadem, pokračujete dál jakoby nic. Ve svých plánech počítáte se vším, a tak jste se i na tuto alternativu připravili. Prakticky následujete své vlastní pokyny hezky krok za krokem a díky tomu nemáte pocit, že by se svět kolem vás hroutil. Pozor však, abyste se do své rutiny nezavrtali příliš, pak by se běh dění zastavil – a to není správné. Sbírejte podněty zvenčí, nechte se strhnout novou energií.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Poustevník – Luna – 9 pohárů

Odstřihli jste se od světa a tak nějak si teď poustevničíte ve svém hnízdě, které se snažíte víceméně vůbec neopouštět. To je sice asi dobré řešení covidové situace, ale na vašem psychickém zdraví si to vybírá svou daň. Strach z toho, co bude, deprese a smutky jsou daleko větší, když jste na ně sami. Musíte mít ze života radost, abyste v něm mohli dál pokojně pokračovat. Tak si tu radost dělejte, zkuste se trochu rozmazlit, dopřejte si něco, co byste si jinak nedopřáli. Nepřežívejte, to nikam nevede.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) páže holí – Císař– 10 mečů

Jako Ryby se na svět díváte tak trochu dětskýma očima, plnýma nadšení a mírné naivity, což vám pomáhá současnou situaci zvládat poměrně s grácií. Nesmíte si však nechat ujet vlak – vneste do své existence také strukturu a řád, ať se nepropadnete až kamsi na dno dřív, než se vám povede rozkoukat. Ano, optimismus je důležitý, stejně tak pozitivní energie, ale potřebujete teď i plán, a ne se jen tak nechat unášet. Nemějte strach, pořád ještě máte čas připravit se na všechno a začít jednat.

Reklama

Načítám