Hlavní obsah

Teplý salát z nových brambor s modrým sýrem

Hodnocení:
(76)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Ať už se poohlížíte po příloze k večernímu grilování, nebo hledáte recept na zdravý a rychlý oběd, tenhle salát je pro vás jako stvořený. Základem jsou nové brambory a šmrnc mu dodává modrý sýr. Vyzkoušíte?

Ingredience pro:
4 porce
Na salát
  • 700 g nových brambor
  • 1/2 červené cibule
  • 4 hrsti mixu listových salátů
  • 120 g modrého sýra
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • sůl
Na zálivku
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce jablečného octa
Článek

Postup

Krok 1: Nové brambory omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to asi 15 minut varu. Vybírejte spíš menší brambůrky – budou v salátu hezčí a navíc jsou rychleji uvařené.

Krok 2: Zatím připravte zálivku. Do malé zavařovací skleničky dejte všechny ingredience, skleničku zavíčkujte a pořádně protřepejte, až se suroviny spojí a cukr rozpustí.

Krok 3: Červenou cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a rozeberte na jednotlivé proužky. Listový salát propláchněte ve studené vodě, aby se osvěžil, a nechte oschnout. Větší listy podle potřeby natrhejte. Pažitku nasekejte nadrobno. Sýr nadrobte na kousky – použijte gorgonzolu, rokfór nebo nivu.

Krok 4: Uvařené brambory sceďte a nakrájejte podle potřeby na poloviny až čtvrtiny. Promíchejte je s cibulí a listovým salátem a nakonec i s připravenou zálivkou.

Krok 5: Salát rozdělte do talířů, navrch rozložte modrý sýr a posypejte pažitkou. Podávejte s čerstvým chlebem nebo jako přílohu k masu. Víte, jaké je nejlepší maso na grilování?

Zaujal vás lehký bramborový salát, který vás osvěží v letních dnech? Vyzkoušejte teplý salát z brambor s olivovým olejem a pistáciemi. Také on je skvělý samotný i ke grilovanému masu!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek