Článek
Postup
01.
Cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, houby očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, na kterém zpěňte cibulku, přidejte houby a pět minut restujte. Podlijte červeným vínem, a nechte ho odpařit. Přidejte sterilovaná rajčata, osolte, opepřete a 15 minut duste pod pokličkou.
02.
Mezitím si dejte vařit těstoviny do osolené vroucí vody a uvařte je na skus. Omáčku promíchejte s nasekanou bazalkou a scezenými těstovinami a podávejte.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice