Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Rajčatová omáčka s těstovinami je klasika. Zkuste do ní pro změnu přidat žampiony nebo i jiné houby podušené na červeném víně.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 ks červené cibule
  • 300 g čerstvých hub
  • 2 dl červeného vína
    12
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 1 plátek másla
    7
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, houby očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, na kterém zpěňte cibulku, přidejte houby a pět minut restujte. Podlijte červeným vínem, a nechte ho odpařit. Přidejte sterilovaná rajčata, osolte, opepřete a 15 minut duste pod pokličkou. 

02.

Mezitím si dejte vařit těstoviny do osolené vroucí vody a uvařte je na skus. Omáčku promíchejte s nasekanou bazalkou a scezenými těstovinami a podávejte.

Houby na každém kroku

Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.

Načítám