Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Sladké chlebíčky jsou skvělou volbou pro snídani i svačinku. Můžete je podávat s kopečkem zakysané smetany nebo oblíbenou zavařeninou.

40 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 80 g máku
  • 4 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 80 ml oleje
  • 100 g vysokotučné zakysané smetany
  • 150 g cukety
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
K dokončení
  • 250 g mascarpone
  • 70 g bílé čokolády
  • 1/4 tabulky mléčné čokolády
Článek

Postup

01.

Cuketu nastrouhejte na jemném struhadle. Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu.

02.

Do směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Přidejte mák, olej a zakysanou smetanu. Ušlehejte hladké těsto.

03.

Nakonec do něho vmíchejte nastrouhanou cuketu. Pokud je těsto moc husté, můžete přidat trochu mléka.

04.

Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Nalejte do ní těsto a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Chlebíček pečte asi 40-45 minut.

05.

Po upečení chlebíček pomocí pečicího papíru vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

06.

Mezitím nechte rozpustit ve vodní lázni bílou čokoládu. Mascarpone prošlehejte v misce a postupně do něj zašlehejte rozpuštěnou čokoládu.

07.

Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku a naneste jej na vychladlý chlebíček. Nakonec posypte mléčnou čokoládou. Můžete také doplnit ovocem podle chuti.

Sladké chlebíčky můžete připravit v různých variantách. Vyzkoušejte tento vláčný s mrkví a kokosem nebo tuhle zdravou variantu s banánem a karbolem.

Načítám