Článek
Postup
01.
Nejdřív si vyberte větší bílý hrníček, do kterého se vejdou všechny ingredience a je vhodný do mikrovlnné trouby. Do něj pak dejte všechny sypké suroviny (ovesné vločky, prášek do pečiva, chia semínka, skořici, cukr a špetku soli) a dobře promíchejte.
02.
Půlku menší cukety nastrouhejte na jemném struhadle a poté z ní vymačkejte přebytečnou vodu.
03.
Cuketu zbavenou přebytečné vody vložte do hrníčku k sypkým surovinám a přidejte vejce.
04.
Směs dobře promíchejte a hrníček vložte do mikrovlnné trouby na 4 minuty na plný výkon.
05.
Hotový mugcake nechejte lehce vychladnout a poté vyklopte. Podávejte třeba s čerstvým ovocem a bílým jogurtem.

Rychlý a zdravý koláček z hrnku je dobrý jako snídaně, svačina či moučníkFoto: Viktorie Hrazdílková
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
Rychle a bez hory nádobí: Co všechno se dá uvařit v mikrovlnce?