Hlavní obsah

Dojemná setkání: Jak se proměnily hlavní postavy filmu Návrat do budoucnosti či seriálu Horákovi?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ačkoli jsou příběhy jejich postav dávno dopsané, nic nepotěší filmové fanoušky tolik, jako když vidí své oblíbené herce znovu pospolu. A je úplně jedno, jestli se sejdou na festivalu, v hospodě nebo před kamerou.

Článek

Byly doby, kdy spolu trávili dlouhé měsíce a v některých případech i roky. A ačkoli se s poslední klapkou jejich životní cesty rozešly, vědí o sobě pořád. Kteří hrdinové se po letech sešli, aby oprášili staré historky?

Návrat do budoucnosti

Časem spolu cestovali třikrát. Od posledního filmu kultovního Návratu do budoucnosti (1985-1990) uplynulo více než třicet let, a když se hlavní protagonisté sešli před pár dny na festivalu Comic Con, dojatí byli úplně všichni. Herci, diváci v sále i ti, co na film nostalgicky vzpomínají.

Herec Michael J. Fox (61) je sice mladší než vědátor (ve filmu se mu říká doktor) Christopher Lloyd (83), dlouhá léta ale bojuje s Parkinsonovou chorobou, která mu byla diagnostikována už před třicátým rokem života. Před dvěma lety ukončil kariéru a z veřejného vystoupení je zřejmé, že mu dělá obtíže sezení i stání. Říká, že holt není každý den dobrý. Jeho kolega oproti tomu s herectvím neskončil, a ačkoli se objevuje v menších rolích, z branže nikdy neodešel.

Foto: Profimedia.cz

Bývalí kolegové se na pódiu sešli po dlouhých letechFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Doktor Emmet Brown (Christopher Lloyd) a Marty McFLy (Michael J. Fox) ve filmu Návrat do budoucnostiFoto: Profimedia.cz

Přátelé

Loňský rok patřil starým dobrým Přátelům (1994-2004). Tahle parta se sešla po dlouhých sedmnácti letech na místě činu, tedy ve studiu Warner Bros., aby zavzpomínala na příběhy z placu i mimo něj. O speciální díl Přátelé: Zase spolu (2021) byl takový zájem, že v den jeho uveřejnění na platformě HBO Max došlo k výpadku. Herečka Jennifer Aniston (53) se prý na natáčení několikrát dojala tak, že musela od kamery odběhnout, a podobně na tom byli nejspíš fanoušci seriálu.

Seriálová Rachel si nenechala ujít šanci na společnou fotku. Zleva je David Schwimmer (55), Courteney Cox (58), Matt LeBlanc (55), Lisa Kudrow (59), Jennifer Aniston (53) a Matthew Perry (53).

Foto: Profimedia.cz

Přátelé patří k nejúspěšnějším sitcomům všech dobFoto: Profimedia.cz

Harry Potter

Sraz před kamerami si dali i herci z Harryho Pottera. Výročí dvaceti let (ano, opravdu) od prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců (2001) si říkalo o něco speciálního, a tím byl vzpomínkový Návrat do Bradavic, který byl spuštěn přesně prvního ledna letošního roku a stále je na HBO Max dostupný. Nejvíce prostoru v dokumentu dostali hlavní představitelé Daniel Radcliffe (33), Ruper Grint (34) a Emma Watson (32), přišli ale i filmoví záporáci Tom Felton (35), Ralph Fiennes (59) nebo Helena Bonham Carter (56).

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Harryho Pottera se dočkali novoročního překvapení – velkolepého návratu do BradavicFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu Kámen mudrců. Během natáčení bylo Emmě Watson (Hermiona) deset let, Danielu Radcliffovi (Harry) jedenáct a Rupertu Grintovi (Ron) dvanáctFoto: Profimedia.cz

Pán prstenů

Herci z filmové trilogie Pán prstenů (2001-2003) nepotřebují ke srazu pobízet. Když je to v jejich časových možnostech, klidně si zajdou „na jedno“ a aby potěšili fanoušky, zapózují u toho s provizorními zbraněmi z vidliček a nožů, tak jako na fotce před pěti lety. A vůbec přitom neřeší, kdo byl hobit, elf nebo král.

Foto: Profimedia.cz

Zleva je král Aragorn, Legolas, Smíšek, Frodo Pytlík a Pipin. A ještě jednou - Viggo Mortensen (63), Orlando Bloom (45), Dominic Monaghan (45), Elijah Wood (41) a Billy Boyd (54) na snímku z roku 2017Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Frodo Pytlík se svými hobitími kamarády. Pipin (vlevo) a Smíšek stojí po jeho boku. Vzadu je Sam (herec Sean Astin, 51)Foto: Profimedia.cz

Ženatý se závazky

Pamatujete si na tuhle rodinku? Al Bunda, jeho žena Peggy a děti Kelly a Bud bavili diváky v sitcomu Ženatý se závazky (1987-1997).

A přestože jeden druhému otravovali život, ve skutečnosti se měli rádi, což nejspíš platilo i pro samotné herce. Ti totiž před lety přišli pogratulovat své seriálové mámě Katey Sagal (68), která v roce 2014 dostala svou vlastní hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. A není to samozřejmě jen rolí Peggy – herečka má na kontě bezpočet filmů i seriálů – za Zákon gangu (2008-2014) dokonce získala Zlatý glóbus. Ve světě filmu se drží i ostatní herci, z nichž se pracovně daří zejména Christině Applegate (50).

Foto: Profimedia.cz

Velký moment své kolegyně si nenechali ujít. Zleva je herečka Christina Applegate, Katey Sagal, Ed O´Neill (76) a David Faustino (48)Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Také vám zní úvodní znělka seriálu v uších? Love and Marriage, Love and Marriage…Foto: Profimedia.cz

Horákovi

Zabrousíme i do našich vod. Pokud jste měli rádi seriál Horákovi (2006-2007), určitě vás potěší vzpomínková fotka, na které se sešla herecká rodina. Čerstvě ji na svém instagramovém účtu sdílel herec Jan Komínek (28), který spolu s kolegyní Marianou Prachařovou (28) vymyslel skvělý nápad, jak ji využít pro dobrou věc.

Pod záštitou seriálu dali dohromady charitativní sbírku pro praporčíka Standu Holotíka, který byl kvůli těžké cévní mozkové příhodě v roce 2018 propuštěn z armády a je odkázán na péči svých nejbližších. Nutně přitom potřebuje rehabilitační program, na který rodina nemá finance. Podpořit ho můžete i vy pomocí sbírky na Donio.

Na fotce jsou zleva herci Marek Zeman (24), Jakub Chromeček (38), Igor Bareš (56), Jan Komínek (28), Lucie Benešová (48), Hana Vagnerová (39) a Mariana Prachařová (28). Pokud chcete vidět patnáct let starou verzi, pohněte si na fotce šipkou doprava.

Reklama

Načítám