Hlavní obsah

Utrpení krásek: Šaty, v nichž se po schodech musí vyskákat, čůrat vás nepustí a nohy vám rozškrábou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Říkávalo se, že pro krásu se musí trpět, a ani v dnešní době není tato věta přežitá. Řídí se jí i mnohé celebrity. Ve jménu módy jsou ochotné vydržet i fyzickou bolest a nepohodlí. Vzaly byste si něco takového na sebe?

Článek

Design nejde vždy dohromady s pohodlím. A tak jsou krásné oblečení a boty mnohdy dost nepraktické, nebo dokonce příšerně nepohodlné. Následující celebrity trpěly ve jménu módy na vysokých podpatích nebo v příliš úzkých šatech.

Sarah Jessica Parker (57)

Americká herečka byla jako Carrie Bradshaw v seriálu Sex ve městě (1998–2004) velkou milovnicí módy a stejně to má i v osobním životě. Jednou z jejích velkých vášní jsou boty. Sama je dokonce navrhuje a prodává pod značkou SJP.

Chůze na vysokých podpatích se ovšem na jejích nohách neblaze podepsala, což je vidět na první pohled – má je zdeformované s výrazně vystouplými žílami. V rozhovoru před časem uvedla, že deset let proběhala kvůli své práci na podpatcích, které nosila i osmnáct hodin denně.

Foto: Profimedia.cz

Vysoké podpatky si vybraly svou daň v podobě zdeformovaných chodidel a křečových žilFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (42)

Své pověstné křivky ráda vystavuje v upnutých modelech, ale některé outfity jsou těsné až tak, že se v nich těžko dýchá. V roce 2019 se na módní akci Met Gala objevila v šatech, pod kterými měla korzet tak stažený, že měla doslova vosí pas, s oblékáním jí muselo pomáhat několik lidí. Později prozradila, že se jí korzet zařezával do kůže a způsoboval jí velké bolesti břicha i zad. Větší bolest prý nikdy nezažila.

V šatech nebylo možné si sednout nebo třeba navštívit toaletu. A pro letošní Met Gala Kim trpěla znovu. Aby se vešla do ikonických šatů po Marilyn Monroe (✝36), držela drastickou dietu. Nedávno zase veřejnost pobavilo video, v nichž má na sobě dlouhé úzké šaty, ve kterých jí dělalo problémy vyjít schody, a tak je musela vyskákat.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby se jí chtělo čůrat, měla prý v plánu to prostě pustitFoto: Profimedia.cz

Bella Hadid (26)

Na Met Gala v roce 2018 se jedné z nejvyhledávanějších amerických modelek dost špatně pohybovalo. Na vině byla jakási korunka s vlečkou, která vážila přes 4,5 kila a kterou měla modelka upevněnou kolem vysoko vyčesaného drdolu. O tíhu se postaraly především těžké kovové aplikace. Modelčin outfit nicméně sklidil pozitivní ohlasy a na internetu byla označována za gotickou princeznu nebo černého anděla.

Foto: Profimedia.cz

Bella Hadid vypadala nádherně, i když vlečku sotva uneslaFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez (53)

Nadřela se i tato americká zpěvačka a herečka při natáčení romantické komedie Vem si mě (2022). Bohatě zdobené svatební šaty disponovaly objemnou sukní a sestávaly z devíti vrstev taftu a tylu, což se samozřejmě promítlo do jejich hmotnosti. Šaty vážily přes 43 kilo a k přenášení i oblékání této honosné róby potřebovala herečka pět asistentů.

Foto: Profimedia.cz

Róba jako pro princeznu se dost proneslaFoto: Profimedia.cz

Kylie Jenner (25)

Synonymem pohodlí nebyla ani róba, kterou oblékla americká modelka a podnikatelka na Met Gala v roce 2016. Ve třpytivých stříbrných šatech Balmain sice vypadala fantasticky, ale také si z večera odnesla několik šrámů. Na svém Instagramu fanouškům následně ukázala, že jí šaty zanechaly krvácející škrábance na nohách a z vysokých bot měla pohmožděná chodidla.

Foto: Profimedia.cz

Šaty Kylie Jenner nebyly zrovna z nejpříjemnějšího materiáluFoto: Profimedia.cz

Ariana Grande (29)

Vysoko vyčesaný culík je neodmyslitelnou součástí image americké zpěvačky. Vypadá skvěle, je praktický, ale má i svá negativa. Může z něj dost bolet hlava. Zpěvačka přiznala, že ji bolest také trápila, ale během let si na ni zvykla. Culík začala před lety nosit proto, že to prý byl nejlepší způsob, jak mohla zakrýt skutečnost, že jí barva zničila vlasy. Tento styl si zamilovala a už se ho nehodlá vzdát.

Foto: Profimedia.cz

Vysoký culík vypadá skvěle, ale bolí z něj hlavaFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám