Hlavní obsah

Klíč k výkonnosti i zdraví? Brzký ranní sex!

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Foto: NotarYES, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Kdo by nechtěl vypadat a cítit se mladší? Po probuzení se oddejte milování a získejte nesporné benefity. Třeba i mnohem lepší náladu a silnější imunitu organismu, která je v dnešní době nesmírně důležitá!

Článek

Ne každý ranní vstávání zvládá na jedničku. Vlastně je pro mnohé stále se opakující noční můrou. Tedy aspoň pokud zvuk budíku není signálem k sexu. Cože? Laškování hned po probuzení? No ano! Ranní milování by, zvlášť v těchto na zdraví náročných dnech, mělo být na předpis, a to hned z několika důvodů.

1. Energie i chuť do života

Muži hromadí testosteron během spánku a od okamžiku, kdy otevřou oči, mají tříhodinové výkonné okno – okem viditelné díky pevné erekci, jež je základem mimořádného prožitku. Časné ranní šmajchlování zároveň může nastartovat den.

Po nočním spánku sex polechtá mozek a probudí ho lépe než káva. Během pár minut tak zbystříte smysly a zvýšíte hladinu hormonů dopaminu a serotoninu, o kterých se ví, že navozují pocit štěstí. Že vám vadí nevyčištěné zuby, tělesný pach a ospalost?

Tak s tím se poperte, protože výhody ranního sexu nad nevýhodami značně převažují, což potvrdil výzkum na vysoké škole podnikání v Oregonu. Tamní vědci totiž před třemi lety potvrdili, že pohlavní styk s ospalky v očích zvyšuje spokojenost a angažovanost zaměstnanců v práci.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Najdete si čas na výhodný ranní sex?Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

2. Zvýšený výkon i štěstí na 24 hodin

Keith Leavitt a jeho kolegové dva týdny sledovali pracovní a sexuální návyky 159 zadaných zaměstnanců a hlásají, že když se s partnerem pomilujete hned po probuzení, maximálně zvýšíte svůj pracovní výkon, ať už se živíte hlavou, nebo rukama.

Pravda je taková, že pozitivní účinek sexu u obou pohlaví přetrvává až 24 hodin, takže vám nadšení pro věc a energie vydrží až do večera, stejně jako u sledovaných objektů, které po ranním pohlavním styku hlásily nejen větší elán, ale i vyšší celkovou spokojenost a pocit štěstí. A to je přínosem jak pro samotné zaměstnance, tak i organizace, pro které lidé pracují. Tak i vy spojte příjemné s užitečným!

3. Krása lusknutím prstů

Při sexuální frekvenci jednou nebo dvakrát týdně se zvyšuje produkce imunoglobulinu A, protilátky, která organismus chrání před infekcí. Pochopitelně, že se můžete milovat i večer, ale pak všechny výhody zaspíte.

Během orgasmu se přirozeně vylučuje hormon oxytocin, který snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Do práce se tak můžete mnohem víc těšit, i když jste třeba na home office, který lásce nepřeje, a ještě vám okolí, byť on-line, pochválí vzhled. Sex je totiž takové malé cvičení. Zlepšuje cirkulaci krve, což umožňuje větší okysličení pokožky i její rozzáření. Také platí, že orgasmus dokáže zlepšit kvalitu kůže, vlasů i nehtů nárůstem estrogenu. Něco takového se neodmítá! A co s hygienou?

Jak na ranní sex? Na bok, prosím!

Budík si nastavte o 10 až 15 minut dříve, jemně probuďte partnera a začněte den s úsměvem, zdravěji a krásněji. Máte-li problém s časovou tísní, nebojte se použít účinný vibrátor (může to být i párová hračka pro oba), zkrátíte tak dobu předehry.

V případě, že se nevyrovnáte s nevábným dechem nebo potem, ještě před akcí skočte do sprchy. Ta zabere maximálně pět minut. K nim si přičtěte samotný sex (na předehru stačí 6 minut) a vyjde vám, že svůj partnerský i pracovní život zlepšíte maximálně do čtvrthodinky.

Nechcete-li se zubní hygienou nějak extra zabývat, nechte romantiku na jindy, přetočte se na bok a přejděte do pozice lžíce (partneři leží za sebou a nevidí si do tváře). Tato poloha umožnuje hluboký průnik, je velmi pohodlná a ideální pro rozespalé milence. Pro ty, kdo zatouží prožít něco nezvyklého, se hodí i použití roušky, kterou aktuálně někteří odborníci doporučují také v rámci sexuálního života.

Reklama

Načítám