Hlavní obsah

Jak poznáte, že jste otravný pár?

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vznášet se na obláčku zamilovanosti je skvělá věc, každý by to měl zažít. Ale nic se nesmí přehánět. Některé páry mají totiž tendenci svoji lásku demonstrovat až příliš. A později zapojují okolí i do svých sporů. Co ještě dělají otravné dvojice?

Článek

Jsou páry, ze kterých sálá láska a pohoda na dálku, aniž by se musely oslovovat zdrobnělinami, vzájemně se krmit a i ve společnosti se po sobě plazit. Nezkazí žádnou srandu a společné večery končí bránicí namoženou od smíchu.

Pak jsou ale dvojice, které se veřejně mazlí i dohadují a jejich vztah je jako na houpačce. Přitom online si vyznávají lásku až za hrob. Na společných akcích se tváří znuděně a mluví jen a jen o sobě. Tyhle otravné páry po nějaké době přestanete chtít vídat a dáte jim nenápadné unfollow, tedy přestanete je sledovat, na sociální síti.

Jak poznáte, že patříte mezi protivné dvojice?

1. Osaháváte se a mazlíte ve společnosti

Znáte zkratku PDA? V angličtině znamená public display of affection – veřejné projevy náklonnosti. A ty mohou být pro okolí extrémně nepříjemné. Nikdo neříká, že se nemáte vzít za ruku, dát si pusu nebo se pohladit po noze. Ale aby musela celá společnost sledovat, jak se z běžné pusy stává pořádný francouzský polibek, to už je příliš.

Nechte si něco na doma, hodně intimní mazlení patří do ložnice, ne do restaurace. To stejné platí pro něžné a roztomilé přezdívky. Ve společnosti buďte i nadále Jana a Tomáš, doma klidně Fifinka a Brundibár.

2. Neumíte být jeden bez druhého

Zejména v prvních týdnech a měsících vztahu je pro některé naprosto nepředstavitelné, že by se od své lásky měli odloučit. Ale to, že vás kamarádky zvou na víno, neznamená automaticky plus jeden. Ano, váš partner je fajn, ale někdy je potřeba užít si holčičí drbání bez pánského dohledu, a stejně tak nebudou kamarádi vašeho milého nadšení, když vás vezme na tradiční pětipivo.

Nejste siamská dvojčata, separační úzkost nechte batolatům a dopřejte si občas večer bez své drahé polovičky. A pokud se potřebujete zeptat partnera na svolení, jestli můžete vyrazit na dámskou jízdu, tak pozor, to nic dobrého nevěstí.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

A myslíš, že kamarádce nevadí, že jsem jel na holčičí víkend s vámi?Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

3. Porovnáváte a radíte ostatním

Máte nejpozornějšího muže na světě a on zase tu nejvášnivější partnerku. Skvělé! Ale to neznamená, že váš vztah je lepší než ty ostatní. I když máte pocit, že by si vaši blízcí zasloužili stejné štěstí, nenuťte jim to. Každý vztah je jiný, možná by o tu vaši nekonečnou romantiku jiní nestáli.

A jestli jste se stali tím párem, co kouká skrz prsty na nezadané, tak se proberte. Být single není konec světa, někteří jsou tak dokonce velmi spokojení.

4. Rušíte kvůli lásce plány

Jestli je něco opravdu trapné, tak hodit přátele a ostatní blízké přes palubu ve chvíli, kdy si najdete partnera. Rušit plány, které jste si s nimi vysnili, a dávat pořád přednost jen aktivitám s partnerem? Buďte opatrní, protože by se mohlo stát, že vztah nevydrží a vy zjistíte, že kamarádům došla trpělivost.

Všichni rozumní lidé chápou, že spolu chcete být co nejvíc, ale neberte svoje blízké jako samozřejmost. Zaslouží si vaši pozornost a respekt.

5. Vše sdílíte online

Prožíváte nádherné období a chtěli byste to vykřičet do světa? Do online světa? Zadržte. Všeho s mírou. Samozřejmě že vám všichni přejí, že jste našli svou spřízněnou duši. Ale jestli budete ještě chvíli sdílet svoje nadšení z oslavy výročí prvního milování, vkládat denně zamilovaná selfie a přidávat statusy na téma „bez tebe můj života nemá smysl“, brzy zjistíte, že jste na sociální síti sami.

Představte si, že dříve se intimnosti probíraly osobně jen s těmi nejbližšími, a vy to dnes sdílíte s celým světem. A jestli jste byť jen na sekundu uvažovali o založení společného párového profilu, tak vězte, že je to nejhorší nápad, který vás napad´.

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Jsem si jistý, že svět bez dalšího statusu o jejich nehynoucí lásce přežije, ale jak jim to říct?Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

6. Hádáte se před ostatními

Stejně jako může být pro okolí nepříjemné stát se součástí vaší milostné předehry, málokdo stojí o to, být soudcem ve vašich sporech. A je jedno, jestli řešíte životně důležité otázky nebo se hádáte kvůli maličkostem. Pokud máte mezi sebou neshody, jste aktuálně rozhádaní a je mezi vámi napětí, raději zůstaňte doma a vyřešte si to v soukromí. Zatahovat do vašeho štěkání ostatní je neslušné.

A platí to i jestli víte, že ve vás vždy rozbušku odpálí i nevinné deskové hry. Většina lidí se chce u her pobavit a není zvědavá na váš herní temperament.

7. Neustále se rozcházíte a scházíte

Zjistili jste, že se k sobě nehodíte a oznámili rozchod. Je to škoda, ale to se stává... Popláčete si, zanadáváte s kamarádkami, vypijete vinný sklep a nakonec zjistíte, že svět se točí dál. Nebo zjistíte, že si chybíte, vaše hádky byly malicherné a chcete víc než cokoli být spolu. I to se stává. Takže všechno ošklivé, co jste kamarádkám o něm řekly, by měly zapomenout. Zase jste jako hrdličky.

Když se ale tato situace opakuje co měsíc, začne to být otravné. Možná máte italskou domácnost rádi – vášnivé rozchody a ještě vášnivější návraty, ale nezatahujte do toho okolí. Není to fér.

Reklama

Načítám