Hlavní obsah

Když to umíš, tak to ukaž: slavní, kteří své dovednosti ze života mimo kamery zúročili i ve filmu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Někteří herci si do svých životopisů píšou kde co, aby zapůsobili, a spoléhají na to, že se danou aktivitu případně stihnou před natáčením doučit. Potom jsou tu ale tací, kteří neobvyklým talentem skutečně disponují.

Článek

Filmy a seriály se točí z různých oblastí, a tak nikdy nevíte, co se vám může jako herci hodit. Těmto celebritám se na filmovém plátně podařilo prodat své dovednosti a talenty.

Keanu Reeves (57)

Hvězda Matrixu (1999) či Nebezpečné rychlosti (1994) se sice narodila v Bejrútu, ale dětství strávila poblíž Toronta. Pro Kanadu jsou typické zimní sporty a mezi nimi samozřejmě i hokej. Propadl mu i Keanu Reeves, který následně působil ve školním týmu na pozici gólmana. Mladík s přezdívkou „Zed“ si v sezoně 1981/1982 vysloužil i titul nejužitečnějšího hráče mužstva. Dobře našlápnutou kariéru ovšem zkomplikovalo zranění a také jeho touha stát se hercem. Hokej sice prý miloval a miluje, ale nikdy neměl příliš velké ambice. Své dovednosti na ledě ovšem zúročil v roce 1986 ve snímku Youngblood, ve kterém dostal vedlejší roli. Zahrál si brankáře a od té doby jeho kariéra stoupala raketově vzhůru.

Foto: Profimedia.cz

Na led herec nastoupil například v roce 2003 u příležitosti utkání celebritFoto: Profimedia.cz

Dustin Hoffman (84)

Americký herec židovského původu má jednu velkou hudební vášeň – je jí hra na piano. Dokonce toužil po tom stát se jazzovým pianistou. Své umění divákům představil ve filmu Poslední čas na lásku (2008), ve kterém zahrál svou vlastní píseň Shoot The Breeze. Slova k ní napsala zpěvačka Bette Midler (76).

Foto: Profimedia.cz

Jako herec si určitě vydělal víc než jako pianistaFoto: Profimedia.cz

Jack Nicholson (85)

Scéna, ve které se Jack Torrance v Osvícení (1980) vrhne se sekerou na dveře, působí děsivě realisticky a skoro to vypadá, že to herec už někdy dělal, a to nejen v rámci přípravy na natáčení. Je to tak, ve svých mladých letech totiž absolvoval hasičský kurz a působil jako dobrovolný hasič. Sekání dveří měl tedy natrénované. Původně se měl ve filmu vypořádat s rekvizitou dveří, ale po jeho zásahu z ní byly jen třísky, a tak nechal režisér Stanley Kubrick (✝70) přinést zesílené dveře. Ani ty mu ale dlouho neodolávaly.

Foto: Profimedia.cz

Jack Nicholson versus dřevěné dveře jedna/nulaFoto: Profimedia.cz

Tomáš Klus (35)

Český zpěvák a herec měl skvěle našlápnutou sportovní kariéru. Dokonce získal zlatou medaili v moderním pětiboji družstev na dorosteneckém mistrovství Evropy v roce 2002, kde reprezentoval pražskou Duklu. Pětiboj zahrnuje střelbu, plavání, šerm, jízdu na koni a běh. Schopnost ohánět se zbraní i cválat na koni následně využil například při natáčení pohádky Tři bratři (2014).

Foto: Ján Honza / MAFRA / Profimedia

Takhle cválal bratr Jan za vysvobozením Růženky a klidně by u toho zvládl i parkurové skokyFoto: Ján Honza / MAFRA / Profimedia

Zdeněk Svěrák (86)

Scenárista, spisovatel a člen Divadla Járy Cimrmana byl původním povoláním učitelem českého jazyka na základní škole. Jenže při vzdělávání mladší generace mu nezůstávalo dost času na vlastní literární a dramatickou tvorbu, a tak toto povolání záhy opustil. Kantora ovšem ve své tvorbě nezapřel téměř nikdy. Po letech si ho připomněl například v komedii Vratné lahve (2007), kde si zahrál hlavní postavu učitele Josefa Tkalouna, který ovšem už s drzými dětmi ztratí nervy a ze školy odejde.

Foto: Profimedia.cz

Tkalounovu manželku si ve filmu zahrála Daniela Kolářová (75)Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez (52)

Zpěvačka a herečka, která se už několik týdnů raduje ze zasnoubení s hercem Benem Affleckem (49), působila dříve jako tanečnice a choreografka. Až postupem času se její umělecké portfolio rozrostlo o herectví a zpěv. Ze svých tanečních dovedností mohla vycházet hned v několika filmech – je mezi nimi například snímek Smím prosit? (2004), kde ztvárnila učitelku tance Paulinu, a také Zlatokopky (2019), ve kterých excelovala coby striptérka.

Foto: Profimedia.cz

Do kurzu chodil k herečce ve filmu i Richard Gere (72)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám