Hlavní obsah

Nevyhýbá se ani slavným kráskám: Ženy, které se potýkaly s akné. Co jim pomohlo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedokonalosti na pleti či dokonce akné dokáží o pořádný kus snížit sebevědomí. Celebrity sice mají retušéry, vizážisty a drahou kosmetiku, ale právě tím, že často nosí make-up, dostává jejich pleť pořádně zabrat. Co slavné dámy řekly o svém boji s akné?

Článek

Boj s akné je většinou během na dlouho trať. Roli hraje nejen nesprávná péče o pleť a jídelníček, ale také hormony nebo genetika. Nepříjemné pupínky trápí nebo trápily i mnohé celebrity.

Selena Gomez (30)

O akné promluvila například americká herečka a zpěvačka Selena Gomez. Její nejproblematičtější partií je brada a pupínky se jí tam tvoří kvůli práci. Při zpěvu totiž u jemnějších tónů drží mikrofon hodně nablízko – tím se jí obličej zpotí, dostanou se na něj nečistoty a problém je na světě. Po vystoupení Selena Gomez okamžitě jedná, aby napáchané škody minimalizovala – obličej si zvlhčuje a také aplikuje masku.

Foto: Profimedia.cz

Herečka má dokonce svou vlastní značku kosmetikyFoto: Profimedia.cz

Zoey Deutch (27)

Pupínky pořádně potrápily i americkou herečku, která si zahrála například v seriálu Nebezpečná identita (2011–2012). Prozradila, že hormonální akné měla už od patnácti let a v jejích dvaceti se stav pleti radikálně zhoršil. Hodně prý brečela, styděla se chodit mezi lidi a navazovat s nimi oční kontakt. Potom ale konečně našla čisticí produkt na obličej a prý ten jediný může používat, aby byla pokožka relativně v kondici.

Foto: Profimedia.cz

Pro herečku bylo klíčové nalezení toho správného produktu na čištění pletiFoto: Profimedia.cz

Miley Cyrus (29)

S problematickou pletí se v minulosti potýkala i další americká herečka a zpěvačka. Veřejně vystupovala už v době dospívání, a to dostává pořádně pleť pořádně zabrat i bez jevištního líčení. Akné se tedy nevyhnulo ani jí. Za základ toho, jak s pupínky bojovat, považuje zpěvačka čištění pleti. Ať je prý sebevíc unavená, vždycky se doplazí k umyvadlu a obličej si odlíčí a vyčistí. Kromě toho také postupem času zjistila, jak důležité je pravidelné mytí štětců, v nichž se usazují bakterie.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka moc dobře ví, že v dlouho neumytých kosmetických štětcích se rády množí bakterieFoto: Profimedia.cz

Camila Cabello (25)

Přestože pro mnoho fanynek a fanoušků je ztělesněním krásy, i kubánsko-mexická zpěvačka má problémy se sebevědomím pramenící právě z tvorby nežádoucích pupínků. Situace se ještě zhoršila, když ještě jako členka kapely Fifth Harmony vyrazila s ostatními na turné. Dokonce se prý ráno bála podívat do zrcadla. Nepříznivý stav na jejím obličeji pomohl podle zpěvačky zlepšit přechod na zdravější stravu.

Foto: Profimedia.cz

K hezčí pleti si zpěvačka dopomohla změnou jídelníčkuFoto: Profimedia.cz

Natálie Kotková (28)

U české modelky se akné rozvinulo po její účasti v soutěži Miss. Pravděpodobně šlo o důsledek stresu a nedostatku spánku. Během roku se modelce na obličeji udělaly velké boláky a jizvy a nejenže se styděla chodit mezi lidi, ale také musela odmítat pracovní nabídky. Make-up totiž není všemocný. Nakonec začala chodit na nejrůznější procedury k vyhlášené kosmetičce, která jí obličej napravila a modelce vrátila sebevědomí.

Foto: Profimedia.cz

Pupínky může způsobit i stresFoto: Profimedia.cz

Jitka Boho (30)

Hormonální nerovnováha dostihla i českou modelku a zpěvačku, která momentálně čeká své druhé dítě. Pupínky se jí poprvé ve větším množství udělaly po vysazení hormonální antikoncepce a podruhé potom, co přestala kojit svou dceru. Tehdy se jí prý akné rozběhlo ve velkém. Otestovala celu řadu produktů, až nakonec skončila u značky, která jí skutečně pomohla. Došla také ke zjištění, že své pleti musí věnovat alespoň patnáct minut denně a že rozhodující je hlavně večerní péče.

Foto: Profimedia.cz

Modelka čeká druhé miminko, tak uvidí, co to udělá s její pletíFoto: Profimedia.cz

Andrea Bezděková (28)

Ani další česká modelka není dokonalá. Se svými pupínkovými problémy se v minulosti svěřila sledujícím na Instagramu, a dokonce jim ukázala pleť bez make-upu posetou pupínky. V nejhorší fázi měla osypanou celou bradu a tolik to bolelo, že se daných míst nemohla ani dotknout. Za svůj vzhled se styděla a společenské akce v té době omezila na minimum. Lasery ani nejrůznější kosmetické přípravky nezabíraly a modelka pochopila, že si to žádá vnitřní změnu. Vynechala alkohol a čokoládu, zaměřila se na vitaminy B, C a zinek, na pitný režim a také na psychiku. Uvědomila si, že když se bude nenávidět, situace se nezlepší. Po všech těchto opatřeních už má od akné pokoj.

Foto: Profimedia.cz

Česká modelka se rozhodla svůj problém řešit komplexněFoto: Profimedia.cz

Načítám