Hlavní obsah

Rajčata plněná kuskusem

Hodnocení:
(139)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Lehkou večeři v podobě plněných rajčat můžete podávat s pečivem i zeleninovým salátem. Pro sytější variantu můžete do náplně přidat kuřecí maso.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 velká dužnatá rajčata
  • 150 g kuskusu
  • 100 g anglické slaniny v celku
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 5 sušených rajčat v oleji
  • 150 g fety
  • mletá kurkuma
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • sůl
  • olivový olej
Článek

Postup

Krok 1: Rajčata seřízněte a dužinu vydlabejte. Nemusíte ji vyhazovat, můžete ji použít do salátu, rajčatové polévky nebo omáčky. Kuskus zalejte podle návodu.

Krok 2: Česnek nakrájejte na plátky. Šalotku nasekejte nadrobno, slaninu nakrájejte na kostičky a sušená rajčata na proužky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte na kostičky. 

Krok 3: V pánvi nechte rozpustit trochu oleje a opečte na něm slaninu. Přidejte šalotku, chvíli opékejte a pak vmíchejte česnek. Nechte ho rozvonět. Pak přidejte sušená rajčata a lístky tymiánu. 

Krok 4: Vše ještě prohřejte, přidejte kurkumu a kuskus. Důkladně promíchejte, podle chuti osolte a nakonec do směsi přidejte fetu. Hotovou směsí naplňte rajčata. 

Krok 5: Vyskládejte je do pekáčku vymazaného olejem. Přiklopte seříznutou částí a nakonec rajčata ještě pokapejte olejem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půl hodinky. 

Krok 6: Hotová rajčata podávejte s opečeným toustem nebo salátem. 

Výborná letní jídla jsou také jednoduché lasagne s pestem nebo hned hotový kuskus s tuňákem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
22. 7. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.