Hlavní obsah
3,4
(159)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Lehkou večeři v podobě plněných rajčat můžete podávat s pečivem i zeleninovým salátem. Pro sytější variantu můžete do náplně přidat kuřecí maso.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks rajčat
  • 150 g kuskusu
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 5 ks sušených rajčat v oleji
  • 150 g sýru feta
  • 1 špetka mleté kurkumy
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Rajčata seřízněte a dužinu vydlabejte. Nemusíte ji vyhazovat, můžete ji použít do salátu, rajčatové polévky nebo omáčky. Kuskus zalejte podle návodu.

02.

Česnek nakrájejte na plátky. Šalotku nasekejte nadrobno, slaninu nakrájejte na kostičky a sušená rajčata na proužky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte na kostičky. 

03.

V pánvi nechte rozpustit trochu oleje a opečte na něm slaninu. Přidejte šalotku, chvíli opékejte a pak vmíchejte česnek. Nechte ho rozvonět. Pak přidejte sušená rajčata a lístky tymiánu. 

04.

Vše ještě prohřejte, přidejte kurkumu a kuskus. Důkladně promíchejte, podle chuti osolte a nakonec do směsi přidejte fetu. Hotovou směsí naplňte rajčata. 

05.

Vyskládejte je do pekáčku vymazaného olejem. Přiklopte seříznutou částí a nakonec rajčata ještě pokapejte olejem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půl hodinky. 

06.

Hotová rajčata podávejte s opečeným toustem nebo salátem. 

Výborná letní jídla jsou také jednoduché lasagne s pestem nebo hned hotový kuskus s tuňákem.

Reklama

Načítám